Skoči do osrednje vsebine

V Sloveniji se vse barve kulturne in biotske pestrosti Alp, Sredozemskega morja, Panonske nižine in Krasa zlijejo v »slovensko zeleno«, ki predstavlja neokrnjeno naravo in prizadevnost Slovencev, da jo takšno tudi ohranimo. Zelena je temelj nacionalne znamke I feel Slovenia, s katero se naša država predstavlja doma in po svetu

Aktivnosti in cilji promocije

Z nacionalno znamko I feel Slovenia predstavljamo Slovenijo domači in tuji javnosti. S promocijskimi aktivnostmi krepimo njeno prepoznavnost v mednarodnem prostoru, poleg tega pa spodbujamo, da se tudi Slovenci poistovetimo z znamko I feel Slovenia, jo vzamemo za svojo ter začutimo.

Spodbujamo in podpiramo uporabo znamke I feel Slovenia v promocijske namene, še posebej pa želimo povečati število uporabnikov znamke na področju gospodarstva in podjetništva ter se povezati z drugimi uveljavljenimi slovenskimi znamkami.

Slovenijo predstavljamo in dvigamo njen ugled na pomembnih dogodkih, ki jih organiziramo v tujini ali aktivno sodelujemo na njih, pa tudi na mednarodno odmevnih dogodkih doma.

Prepoznavnost Slovenije v tujini širimo tudi s promocijskimi publikacijami in promocijsko revijo Sinfo v angleškem jeziku, promocijskimi izdelki in označevalnimi sistemi I feel Slovenia ter vsebinami na spletnem mestu slovenia.si.

Vse to je Slovenija

Slovenija je majhna, a raznolika država, ki se ponaša z dosežki in zanimivimi presežki: na njenem ozemlju so našli najstarejše leseno kolo z osjo na svetu, ima največji delež državnega ozemlja v omrežju Nature 2000, kar je odraz visoke stopnje biotske raznovrstnosti, po poraščenosti z gozdovi je na tretjem mestu v Evropi, ima najgloblji podzemni kanjon in največje presihajoče jezero v Evropi, je domovina svetovno znanih konjev lipicancev, v slovenskih kraških jamah domuje največja jamska žival na svetu – proteus anguinus ali človeška ribica, je med najbogatejšimi državami v Evropi po količini vode na prebivalca in se lahko pohvali z izjemno kakovostjo pitne vode.

 • Sinfo - promocijska revija

  Promocijska revija v angleškem jeziku prinaša izbor zanimivih prispevkov s področja gospodarstva, kulture, znanosti, športa in turizma.

 • Promocijsko gradivo

  Promocijsko gradivo I feel Slovenia je namenjeno predstavitvi Slovenije v tujini in krepitvi nacionalne znamke I feel Slovenia med slovenskimi državljani.

 • Spletno mesto slovenia.si

  Spletno mesto slovenia.si v angleškem jeziku je namenjeno mednarodni javnosti in je osrednja državna spletna vstopna točka za promocijo Slovenije in njene znamke I feel Slovenia.

 • Spletno mesto Slovenia.info

  Slovenia.info je spletno mesto Slovenske turistične organizacije, osrednje državne agencije za promocijo turizma.

Iskalnik