Skoči do osrednje vsebine

Sistem identifikacije kopitarjev vključuje enotni identifikacijski dokument, označitev z mikročipom ali alternativno označitev ter bazo podatkov, v katero se vpišejo identifikacijski podatki o kopitarju in podatki o imetniku, ki je oddal vlogo za identifikacijski dokument.

Vpis v Evidenco imetnikov rejnih živali

Če se imate namen ukvarjati z rejo, varstvom, klanjem, nakupom in prodajo, prevozom, razstavljanjem ali drugo vrsto rabe kopitarjev, morate poskrbeti, da je obrat (lokacija, kjer se bodo živali nahajale) registriran pred prihodom živali. To pomeni, da morate najprej urediti vpis v Evidenco imetnikov rejnih živali (EIRŽ).

Postopek identifikacije kopitarjev

Izvajalec dejavnosti, ki goji kopitarje, mora izpolnjevati vse obveznosti v skladu s predpisi.

Dostop do portala Volos

Vsak izvajalec dejavnosti, ki goji kopitarje, si lahko pridobi dostop do Centralnega registra kopitarjev. Pridobljen dostop izvajalcu dejavnosti omogoča enostavno in popolnoma brezplačno pregledovanje podatkov za kopitarje, ki jih goji svojih obratih.

Pregledovalnik podatkov o kopitarjih

Pregledovalnik je namenjen lastnikom oziroma imetnikom kopitarjev. Preko pregledovalnika lahko pregledujejo podatke o svojih kopitarjih, ki so vpisani v Centralni register kopitarjev.

Zakonodaja