Skoči do osrednje vsebine

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Zlata trsna rumenica

  Od 10. do vključno 31. oktobra 2023 bo mogoče na Agencijo vložiti elektronsko vlogo za ukrep »Pomoč za odpravo škode v zvezi z ukrepi zaradi zlate trsne rumenice«.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča rejce prašičev, da je bil v petek, 29. septembra, v Uradnem listu številka 100/2023, objavljen Sklep o določitvi nujnega ukrepa v zvezi z biovarnostjo zaradi povečanega tveganja za vnos afriške prašičje kuge v obrate z gojenimi prašiči.

 • Svetovni dan boja proti steklini je namenjen ozaveščanju, preprečevanju ter zavzemanju za odpravo stekline po vsem svetu, hkrati pa tudi združevanju ljudi, organizacij in deležnikov v boju proti steklini. Zadnji primer stekline pri živalih v Sloveniji je bil ugotovljen leta 2013 pri lisici. Slovenija ima priznan status države, proste stekline. Prizadevajmo si, da tako tudi ostane.

Novice

 • Visoko patogena aviarna influenca pri štorklji v ZOO Ljubljana

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) sporoča, da je bila visoko patogena aviarna influenca podtipa H5N1 potrjena pri štorklji v ZOO Ljubljana. Obiskovalce ljubljanskega živalskega vrta pozivajo, da upoštevajo navodila živalskega vrta glede biovarnostnih ukrepov zaradi preprečevanja širjenja bolezni.

 • Predstavljene ugotovitve nadzora nad ostanki pesticidov v živilih

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo (UVHVVR) je danes predstavila ugotovitve nadzora nad ostanki pesticidov v živilih, opravljene v zadnjem obdobju. Ugotovitve so predstavila Vida Znoj, v. d. generalne direktorice UVHVVR in Fabian Kos, direktor Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin s sodelavko mag. Nadjo Škrk.

 • Visoko patogena aviarna influenca pri labodih grbcih v Mestni občini Ljubljana

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) sporoča, da je bila visoko patogena aviarna influenca potrjena na novi lokaciji.