Skoči do osrednje vsebine

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

  • V sredo, 8. septembra je Ameriška trgovinska zbornica za EU (AmCham EU’s Agriculture and Food committee) organizirala 6. okroglo mizo o kmetijskih in prehranskih tveganjih i. Dogodka se je v imenu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) udeležil generalni direktor Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), Matjaž Guček, ki je bil med uvodnimi govorniki.

  • Na 59. kmetijsko živilskem sejmu AGRA je aktivno sodelovala tudi Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR). V torek, 24.8.2021, je bil organiziran veterinarski dan, kjer so se na posvetu tradicionalno zbrali predstavniki veterinarske stroke.

  • V sredo, 1. septembra, je v Mariboru potekala otvoritev novih prostorov območne enote Nacionalnega veterinarskega inštituta (NVI), kar predstavlja velik doprinos k varovanju zdravja ljudi in živali ter varovanju okolja. Otvoritve se je udeležil tudi generalni direktor Uprave Republike Slovenija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), Matjaž Guček.

Aktualno