Skoči do osrednje vsebine

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

  • V javnosti se pojavljajo vprašanja glede vsebine novega izvedbenega predpisa EU, ki dovoljuje določena odstopanja od obvezne registracije in odobritve obratov za gojenje kopenskih živali ter zbiranje, proizvodnjo, predelavo ali shranjevanje zarodnega materiala.

  • Na zaključnem dnevu kmetijsko živilskega sejma AGRA je potekala na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi okrogla mizo z naslovom »Z varno hrano varujemo zdravje«. Na okrogli mizi so sodelovali Matjaž Guček, generalni direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, dr. Peter Raspor zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, predstavnica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) mag. Jana Ramuš in dr. Urška Blaznik z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

  • Včeraj je v okviru 60. mednarodnega agro-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni, potekal dan veterinarjev, ki so ga organizirale Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Veterinarska zbornica Slovenije in Veterinarska fakulteta.

Aktualno