Skoči do osrednje vsebine

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

  • Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce perutnine in ptic v ujetništvu obvešča, da je bila visoko patogena aviarna influenca potrjena na novi lokaciji pri labodu grbcu.

  • Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) preiskuje povečano število prijavljenih primerov okužb s salmonelo v Sloveniji, ki jih obravnavajo območne enote NIJZ Ravne na Koroškem, Murska Sobota, Celje in Ljubljana. UVHVVR je na podlagi informacij, prejetih s strani epidemiološke službe NIJZ, pričela s poizvedovanji in inšpekcijskim nadzorom.

  • Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) skupaj z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) preiskuje povečano število primerov salmoneloze v Sloveniji. V zvezi s tem poteka intenzivna preiskava, več informacij in druge podrobnosti bodo znane v prihodnjih dneh. Jutri je predvidena novinarska konferenca pristojnih služb, kjer bodo predstavljena do takrat znana dejstva in informacije ter nadaljnje aktivnosti.

Aktualno