Skoči do osrednje vsebine

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je na podlagi prejetih obvestil 17. januarja letos o nepravilnostih pri prometu z govejim mesom "izbrana kakovost Slovenija" uvedla inšpekcijske postopke preverjanja sledljivosti in masnega toka za goveje meso z oznako IK.

 • Posodobljene informacije o situaciji glede aviarne influence v Sloveniji

 • Poslanec Evropskega parlamenta (EP) Thomas Weitz je s svojo ekipo v soboto 15.1.2022 obiskal Mejno veterinarsko postajo Koper. Poslanca, ki v EP zastopa interese Skupine Zelenih/Evropske svobodne zveze in je član odbora ANIT (Preiskovalni odbor EP o zaščiti živali med prevozom), je zanimalo, kako se v praksi izvaja zakonodaja na področju dobrobiti živali med prevozom na daljših razdaljah.

Aktualno

 • Aviarna influenca v Sloveniji

  Posodobljene informacije o situaciji glede aviarne influence v Sloveniji

 • Ugotovitve epidemiološke preiskave v mesnici iz Ilirske Bistrice ovrgle sum okužbe s tatarskim biftekom

  Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je Upravi za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) včeraj posredoval zaključno poročilo epidemiološke preiskave, iz katere je razvidno, da je povzročitelj izbruha norovirus. V omenjeni preiskavi izbruha ni bilo potrjeno, da bi bilo katerokoli živilo vir okužbe. Iz poročila NIJZ izhaja, da je izbruh okužbe najverjetneje posledica kontaktnega prenosa.

 • Obisk Veterinarske fakultete ter ogled Nacionalnega veterinarskega inštituta

  Generalni direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo (UVHVVR) rastlin Matjaž Guček se je v sredo 5. 1. 2022 skupaj z ministrom za kmetijstvo dr. Jožetom Podgorškom udeležil delovnega srečanja na Veterinarski fakulteti, na katerem se je seznanil z aktivnostmi fakultete ter načrti za novogradnjo, dejavnostmi Nacionalnega veterinarskega inštituta (NVI), aktivnostmi, ki jih vodijo v zvezi Nacionalnim centrom za dobrobit živali ter dejavnostmi Infrastrukturnega centra Vremščica.