Skoči do osrednje vsebine

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

  • Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je leta 2022 v okviru digitalnega prehoda na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane začela s projektom Izgradnja celostnega informacijskega sistema inšpekcije UVHVVR (projekt ISI).

  • S 5. junijem 2023 bodo v sistemu TRACES (spletna aplikacija Evropske komisije) vzpostavljena pravila, ki bodo omogočala pripravo veterinarskih spričeval za premike kopitarjev (govedo, prašiči, ovce, koze, cervidi, ekvidi in drugi kopitarji) med državami članicami Evropske unije le za registrirane izvajalce dejavnosti.

  • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je danes na ministrstvu sprejela evropsko komisarko, pristojno za zdravje in varnost hrane, Stelo Kiriakides.

Novice

Dogodki

  do
Državni svet Republike Slovenije, Šubičeva 4, Ljubljana

Konferenca ob svetovnem dnevu varnosti hrane

Generalna skupščina Združenih narodov je 7. junij razglasila za Svetovni dan varnosti hrane, ki ga obeležujemo petič. Letošnjemu dogodku se pridružuje tudi 60. obletnica delovanja Komisije Codex Alimentarius, ki poteka pod sloganom »Prehranski standardi rešujejo življenja«.