Skoči do osrednje vsebine

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

  • S pomladjo se je začela sezona klopov ter z njimi povezanih bolezni. Klopi ne ogrožajo samo ljudi, temveč tudi pse in mačke. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin lastnike poziva k pravočasni in ustrezni zaščiti svojih živali.

  • Evropski parlament je 10. aprila 2024 potrdil predhodni politični dogovor v zvezi s predlogi Evropske komisije za večjo preglednost pri označevanju porekla mešanic medu. Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić dosežen dogovor pozdravlja, saj je to pomemben korak v smeri zagotavljanja preglednosti za potrošnike in v boju proti potvorbam medu.

  • Ministrica Mateja Čalušić in državna sekretarka Eva Knez sta se včeraj udeležili prve seje Strokovnega sveta za zaščito živali v mandatu 2023—2026. Na seji so izvolili novo vodstvo sveta ter razpravljali o predvidenih dejavnostih in vsebinskih smernicah za prihodnje obdobje.

Novice

Nevarni in neskladni izdelki

Na seznamu najdete zadnja obvestila Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin glede živilskih in krmnih izdelkov na slovenskem trgu, ki

  • so nevarni za uporabo in so zato ponudniki sami sprejeli ustrezne ukrepe oziroma so jim to odredili nadzorni organi;
  • so na podlagi uradnega nadzora ocenjeni kot neskladni, a so kljub temu varni za uporabo.

Pri vsakem izdelku najdete navodilo, kako ravnati, če imate izdelek doma.
 

Naziv proizvoda Datum Priporočila uporabniku

18. 04. 2024

Živilo ni doseglo potrošnikov

17. 04. 2024

Potrošnikom občutljivim na gluten svetujemo, da živilo ne uporabijo/zaužijejo. Za vračilo izdelka se naj obrnejo na mesto nakupa. Živilo ne predstavlja tveganja za običajnega potrošnika.

16. 04. 2024

Živilo je varno, ne glede na to, ga lahko potrošniki vrnejo na mesto nakupa.