Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Washington

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Ogledi Bele hiše in ostalih znamenitosti

Veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu, podobno kot druga veleposlaništva, ne nudi možnosti turističnega obiska Bele hiše. V posebnem obvestilu si preberite več podrobnosti o možnostih ogleda ostalih znamenitosti v Washingtonu.

Novice

  • Ministrica Fajon zaključuje udeležbo na Vrhu zveze NATO v Washingtonu

    Zaključil se je Vrh zveze NATO, na katerem je sodelovala tudi podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon. Skupaj s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom in obrambnim ministrom Marjanom Šarcem se je udeležila slovesnosti ob 75. obletnici zavezništva in zasedanj Severnoatlantskega sveta v formatu zaveznic, z državami indo-pacifiške regije in Sveta Nato-Ukrajina.

  • Premier dr. Golob: »Potrebujemo več naporov na političnem in diplomatskem parketu«

    Drugi dan zasedanja vrha Nata v Washingtonu se je začel z izjavami za medije voditeljev držav. Predsednik vlade dr. Robert Golob je ob prihodu na zasedanje povedal, da so se voditelji včeraj ponovno zavzeli za pot Ukrajine v Nato, predvsem pa k stabilnemu financiranju pomoči, ki jo bo Ukrajina dobila od Nata in ostalih zaveznic.

  • Premier dr. Golob: “Transparentnost nakupa osemkolesnikov bo na najvišji možni ravni”

    Pred začasnim prevzemom resorja sta predsednik vlade dr. Robert Golob in minister za obrambo Marjan Šarec ob robu vrha Nata opravila poglobljen pogovor glede dosedanjega dela ministrstva, opravljenih nalog in načrtov za prihodnje. Uradna primopredaja poslov bo sledila, ko bo ministru Šarcu zaradi nezdružljivosti funkcij prenehal mandat. Po pogovoru sta podala izjavo za slovenske medije.