Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Washington

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Ogledi Bele hiše in ostalih znamenitosti

Veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu, podobno kot druga veleposlaništva, ne nudi možnosti turističnega obiska Bele hiše. V posebnem obvestilu si preberite več podrobnosti o možnostih ogleda ostalih znamenitosti v Washingtonu.

 • Veleposlanik Iztok Mirošič je v torek, 14. maja 2024 v mestu Georgetown v Gvajani predal poverilno pismo generalni sekretarki CARICOM-a dr. Carli Barnett kot pooblaščeni predstavnik Republike Slovenije pri Karibski skupnosti.

 • Veleposlanik Iztok Mirošič se je prejšnji teden udeležil 10. izvedbe simpozija o Arktiki - Arctic Encounter Symposium - v mestu Anchorage na Aljaski. Kot govornik je sodeloval tudi na panelu z naslovom Kaj se zgodi, ko arktično ne ostane na Arktiki (What happens when the Arctic Doesn't Stay in the Arctic).

 • Državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost Vojko Volk se je mudil na delovnem obisku v ZDA. V Washingtonu se je srečal z namestnikom svetovalca za nacionalno varnost Združenih držav Johathanom Finerjem in s pomočnikom državnega sekretarja za evropske in evrazijske zadeve Jamesom O'Brianom ter pomočnico državnega sekretarja za mednarodne organizacije Michele Sison.

Novice

 • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

 • Četrti Strateški dialog med Slovenijo in ZDA

  Državna sekretarka Sanja Štiglic in pomočnik državnega sekretarja ZDA za evropske in evrazijske zadeve James O'Brien sta v Ljubljani vodila četrti strateški dialog med državama. Strateški dialog med Slovenijo in ZDA, ki je bil vzpostavljen leta 2020, predstavlja okvir za krepitev dvostranskega sodelovanja ter za izmenjavo stališč o vseh aktualnih vprašanjih v mednarodni skupnosti.

 • Veleposlanik v ZDA Mirošič na otvoritveni okrogli mizi na temo Zahodnega Balkana v Washingtonu

  Veleposlanik Mirošič se je udeležil otvoritvene okrogle mize na temo Zahodnega Balkana. Gre za niz skupnih dogodkov, ki ga organizira Atlantski svet v sodelovanju z veleposlaništvi držav Zahodnega Balkana v Washingtonu.