Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Washington

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes na Ministrstvu za obrambo sprejel veleposlanico Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji Lyndo C. Blanchard, ki zaključuje svoj mandat v Sloveniji. Minister in veleposlanica sta soglašala, da sta državi v minulih desetih mesecih mandata aktualne Vlade Republike Slovenije naredili kakovostni preskok v dvostranskih odnosih. Dejstvo je, da sta Slovenija in ZDA zaveznici, ki ju povezuje tesno sodelovanje na številnih področjih, pri čemer je prav obrambno področje eno ključnih.

  • Na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije vseskozi pozorno spremljamo dogajanje v Združenih državah Amerike. Prizori nasilja iz Kongresne palače v Washingtonu so bili pretresljivi. Gre za nedopusten napad na steber ameriške demokracije, njene institucije in vladavino prava.

Aktualno