Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Washington

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Ogledi Bele hiše in ostalih znamenitosti

Veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu, podobno kot druga veleposlaništva, ne nudi možnosti turističnega obiska Bele hiše. V posebnem obvestilu si preberite več podrobnosti o možnostih ogleda ostalih znamenitosti v Washingtonu.

 • Veleposlanik Iztok Mirošič se je prejšnji teden udeležil 10. izvedbe simpozija o Arktiki - Arctic Encounter Symposium - v mestu Anchorage na Aljaski. Kot govornik je sodeloval tudi na panelu z naslovom Kaj se zgodi, ko arktično ne ostane na Arktiki (What happens when the Arctic Doesn't Stay in the Arctic).

 • Državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost Vojko Volk se je mudil na delovnem obisku v ZDA. V Washingtonu se je srečal z namestnikom svetovalca za nacionalno varnost Združenih držav Johathanom Finerjem in s pomočnikom državnega sekretarja za evropske in evrazijske zadeve Jamesom O'Brianom ter pomočnico državnega sekretarja za mednarodne organizacije Michele Sison.

 • V petek, 16. februarja 2024, smo na Veleposlaništvu RS v ZDA obeležili slovenski kulturni praznik. V luči razglasitve leta 2024 za kulturno leto Rudolfa Maistra smo dogodek pripravili v sodelovanju s knjižnim klubom Beremo slovensko. Dogodek smo tokrat namenili tudi predstavitvi edinstvenosti slovenskih narečij.

Novice

 • Četrti Strateški dialog med Slovenijo in ZDA

  Državna sekretarka Sanja Štiglic in pomočnik državnega sekretarja ZDA za evropske in evrazijske zadeve James O'Brien sta v Ljubljani vodila četrti strateški dialog med državama. Strateški dialog med Slovenijo in ZDA, ki je bil vzpostavljen leta 2020, predstavlja okvir za krepitev dvostranskega sodelovanja ter za izmenjavo stališč o vseh aktualnih vprašanjih v mednarodni skupnosti.

 • Veleposlanik v ZDA Mirošič na otvoritveni okrogli mizi na temo Zahodnega Balkana v Washingtonu

  Veleposlanik Mirošič se je udeležil otvoritvene okrogle mize na temo Zahodnega Balkana. Gre za niz skupnih dogodkov, ki ga organizira Atlantski svet v sodelovanju z veleposlaništvi držav Zahodnega Balkana v Washingtonu.

 • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

  V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.