Skoči do osrednje vsebine

Turistični ogledi Bele hiše in ostalih znamenitosti v Washingtonu

Glede na številne delovne obveznosti veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu, podobno kot druga veleposlaništva, ne nudi možnosti turističnega obiska Bele hiše.

Spletna stran Bele hiše tujim državljanom svetuje, da za ogled Bele hiše stopijo v kontakt s svojim veleposlaništvom v Washingtonu. Poudarjamo, da je turistični obisk mogoč le izjemoma, ob predhodnem varnostnem preverjanju glede na razpoložljivost terminov in v spremstvu veleposlanika ali namestnika veleposlanika. Z ozirom na številne delovne obveznosti veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu, podobno kot druga veleposlaništva zaradi naštetih omejitev možnosti obiska Bele hiše slovenskim državljanom na turističnem obisku v Washingtonu ne nudi.

Predstavitev Bele hiše si sicer lahko ogledate v White House Visitor Center (v angleščini), (1450 Pennsylvania Avenue NW med 14/15th Street NW), ki je odprt za širšo javnost brez predhodnih rezervacij. Priporočamo tudi virtualni ogled Bele hiše (v angleščini).

Med obiskom Washingtona lahko brez spremstva obiščete ameriški kapitol (Capitol). Vnaprej si lahko rezervirate brezplačne vodene oglede (v angleščini). Za dodatne informacije obiščite center za obiskovalce (v angleščini).

Poleg tega je večina muzejev v Washingtonu brezplačnih in pokrivajo različne teme, od umetnosti do znanosti in vesolja, ter se večinoma nahajajo v središču National Mall (podzemna železnica je dostopna prek postaj »Smithsonian« ali »Archives«).

Ogledi Pentagona so možni samo za državljane in tujce s stalnim prebivališčem v ZDA (v angleščini).