Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Moskva

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Opozarjamo vse državljane Republike Slovenije, ki imajo tudi rusko državljanstvo, da Ruska federacija vse dvojne državljane na svojem ozemlju obravnava samo kot ruske državljane, lahko prepreči njihov odhod iz Rusije in jih vpokliče v vojaško službo. Konzularna pomoč slovenskega veleposlaništva v Ruski federaciji je v takih primerih zelo omejena.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Minister dr. Logar se je v soboto, 25. julija, udeležil že 104. slovesnosti ob Ruski kapelici.

Novice