Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Moskva

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Opozarjamo vse državljane Republike Slovenije, ki imajo tudi rusko državljanstvo, da Ruska federacija vse dvojne državljane na svojem ozemlju obravnava samo kot ruske državljane, lahko prepreči njihov odhod iz Rusije in jih vpokliče v vojaško službo. Konzularna pomoč slovenskega veleposlaništva v Ruski federaciji je v takih primerih zelo omejena.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Minister dr. Logar se je v soboto, 25. julija, udeležil že 104. slovesnosti ob Ruski kapelici.

Novice