Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo København

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Veleposlaništvo Republike Slovenije v Københavnu zaposluje novega člana* ekipe, ki bo opravljal administrativna dela. Iščemo odgovorno, zanesljivo, pozitivno in uglajeno osebo, ki bo dostojno predstavljala Republiko Slovenijo.

 • Ob letošnjem dnevu državnosti je Veleposlaništvo v Københavnu med 4. in 8. junijem pripravilo niz dogodkov za slovensko skupnost in prijatelje Slovenije, danske partnerje, gospodarstvenike in diplomate z vsega sveta.

 • Veleposlaništvo je letošnji Svetovni dan čebel obeležilo v četrtek, 23. junija, z izjemno prijetnim dogodkom na Mednarodni šoli v Københavnu (CIS).

Novice

 • Povišanje takse za izdajo šengenskega vizuma

  Evropska komisija je sprejela odločitev o splošnem povišanju takse za izdajo šengenskega vizuma za kratkoročno bivanje (vizum tipa C) za 12 odstotkov. Višje takse, ki bodo veljale po vsem svetu, se pričnejo obračunavati z 11. junijem 2024.

 • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

 • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

  V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.