Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo København

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Tudi letos bo potekal dopolnilni pouk slovenščine na Danskem in Švedskem. Program je namenjen otrokom, najstnikom ter odraslim s slovenskimi koreninami, ki živijo v nordijskih državah.

 • Ob prihajajočem dnevu državnosti Slovenije je veleposlaništvo v Københavnu pripravilo sprejem za slovensko skupnost in prijatelje.

 • Veleposlaništvo je letošnji Svetovni dan čebel obeležilo v petek, 2. junija s promocijsko kampanjo "Bee Green" ter z obiskom veleposlanika Mihaela Zupančiča pri danskem ekološkem čebelarju Petru Sjøgrenu v Hillerødu, 40 kilometrov izven Kopenhagna. Peter je edini danski ekološki čebelar na Zelandiji in eden redkih na Danskem.

Novice

 • Državni sekretar Štucin na konzultacijah v Københavnu

  Državni sekretar Marko Štucin je v Københavnu opravil dvostranske konzultacije z državnim sekretarjem za evropske zadeve in Arktiko na danskem Ministrstvu za zunanje zadeve Carstenom Grønbech-Jensenom. Opravil je tudi pogovore z direktorico za evropske zadeve v kabinetu predsednice vlade Ido Hannibal in s predsedujočim Odboru za evropske zadeve v danskem parlamentu Nielsom Flemming Hansenom.

 • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

  Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.

 • Tudi danske izkušnje nam lahko pomagajo pri zdravstveni reformi

  Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan z ekipo je v sredo, 1. marca 2023, obiskal dansko prestolnico Kobenhaven, kjer se je udeležil uvodnega dela Evropskega foruma Svetovne zdravstvene organizacije o iskanju rešitev zdravja v ekonomiji blaginje.