Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo København

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič na delovnem obisku na Finskem

    Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič je bil 4. in 5. maja 2022 na delovnem obisku na Finskem. Osrednji namen obiska je bil podpis Memoranduma o soglasju o sodelovanju na področju digitalne preobrazbe med Slovenijo in Finsko.

  • 50 let delovanja slovenskega društva Simon Gregorčič na Švedskem

    Slovensko društvo Simon Gregorčič iz Köpinga na Švedskem je konec aprila 2022 obeležilo 50-letnico svojega delovanja. Köping je industrijsko mesto z okrog 18.000 prebivalci 150 km zahodno od Stockholma, kamor je večina Slovencev prišla v 60ih letih prejšnjega stoletja.

  • Film Divja Slovenija na Finskem

    V imenu Društva prijateljstva s Slovenijo “Slovenia-seura” in Veleposlaništva Slovenije na Finskem sta dogodek v Europpasaliju gostila predsednica društva Andreja Valtanen in veleposlanik Skrt. Prikazan je bil dokumentarni film Mateja Vraniča, v katerem režiser predstavi zelo raznoliko floro in favno Slovenije.