Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo København

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu objavil javna razpisa za finančno podporo

    Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

  • Konferenca LINA 2023 - Mesto kot bivalni kompleks v Københavnu

    9. in 10. oktobra 2023 je v Københavnu potekala mednarodna konferenca LINA 2023, ki je bila izvedena pod okriljem platforme LINA, ki jo finančno podpira Evropska komisija v sklopu programa Ustvarjalna Evropa. Nosilka projekta je Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, saj gre za slovenski projekt na evropski ravni.

  • Politične konzultacije državnega sekretarja Štucina v Reykjaviku

    Državni sekretar Marko Štucin je v Reykjaviku opravil politične konzultacije s stalnim državnim sekretarjem na Ministrstvu za zunanje zadeve Islandije Martinom Eyjólfssonom. V pogovorih sta pregledala dvostransko sodelovanje med Slovenijo in Islandijo ter poudarila interes za krepitev multilateralnega sodelovanja, predvsem na področju človekovih pravic in enakosti spolov.