Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je v Bruslju srečala z ministrico za zunanje zadeve Belgije Hadjo Lahbib, s katero sta govorili o belgijskem predsedovanju Svetu EU, podpisu Ljubljansko – haaške konvencije, feministični zunanji politiki, članstvu Slovenije v Varnostnem svetu Organizacije združenih narodov (OZN) ter o drugih aktualnih evropskih in zunanjepolitičnih temah.

 • Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je 26. oktobra 2023 obiskala Veliko vojvodstvo Luksemburg, kjer je Sodišču Evropske unije slovesno predala slovenska umetniška dela. Ob tej priložnosti se je srečala tudi z velikim vojvodo Luksemburga Henrijem. Ob koncu je sledil kratek sprejem s Slovenci, živečimi v Luksemburgu.

 • Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

Novice

 • Konzultacije državnega sekretarja Marka Štucina v Luksemburgu

  Državni sekretar Marko Štucin se je srečal z ministrom za zunanje in evropske zadeve ter ministrom za imigracijo in azil Luksemburga Jeanom Asselbornom in opravil konzultacije z direktorjem za evropske zadeve in mednarodne ekonomske odnose Jeanom-Louisom Thillom.

 • Počastitev dneva državnosti v Bruslju

  V nedeljo 25. junija 2023 smo v središču Bruslja počastili Dan državnosti. Na ta dan je bil simbol mesta Bruslja, kipec Manneken Pis, oblečen v gorenjsko narodno nošo.

 • Obeležitev Svetovnega dneva čebel v belgijskem arboretumu Kalmthout

  Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju je 30. maja 2023 za obeležitev šestega Svetovnega dneva čebel v sodelovanju z Arboretumom Kalmthout in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarsko in prehrano, organiziralo slovenski dan zasaditve medovitega drevesa.