Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Bruselj

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • V nedeljo 25. junija 2023 smo v središču Bruslja počastili Dan državnosti. Na ta dan je bil simbol mesta Bruslja, kipec Manneken Pis, oblečen v gorenjsko narodno nošo.

  • Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju je 30. maja 2023 za obeležitev šestega Svetovnega dneva čebel v sodelovanju z Arboretumom Kalmthout in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarsko in prehrano, organiziralo slovenski dan zasaditve medovitega drevesa.

  • Slovenija se je letos v okviru praznovanja Dneva Evrope predstavila tako v Bruslju kot v Luksemburgu. V osrčju Evropske četrti v Bruslju je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju v soboto, 6. maja, predstavilo slovensko gastronomijo in turizem na Festivalu Kruha, 9. maja pa je bila slovenska stojnica na Evropskem trgu v Luksemburgu ravno tako posvečena kulinariki in turizmu.

Novice