Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Bruselj

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

  • Obisk predsednika republike Pahorja v Luksemburgu

    Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je med 13. in 15. 11. 2021 mudi na delovnem obisku v Velikem vojvodstvu Luksemburg. Na obisku ga je spremljal tudi veleposlanik Republike Slovenije v Velikem vojvodstvu Luksemburg, dr. Rado Genorio.

  • Slovenski čebelnjak v belgijskem Arboretumu Kalmthout

    V torek, 14. septembra 2021, je potekal svečani dogodek predaje slovenskega čebelnjaka belgijskemu Arboretumu Kalmthout. S tem smo na Veleposlaništvu Slovenije v Bruslju obeležili tri pomembne dogodke v tem letu: Svetovni dan čebel, 30 let samostojnosti Slovenije in predsedovanje Svetu Evropske Unije.

  • Slovenija 16. avgusta uvaja obrazec za sledenje letalskih in ladijskih potnikov

    Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov v letalskem in ladijskem prometu (križarke). Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo od 16. avgusta 2021 pred vstopom v državo pozvani, da izpolnijo elektronski obrazec za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF).