Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Dne 13. 12. 2021 je v iprskem muzeju prve svetovne vojne In Flanders Field Museum, pod pokroviteljstvom Veleposlaništva Republike Slovenije v Kraljevini Belgiji in v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske Unije ter 30. obletnice neodvisnosti, potekal skupni dogodek Kobariškega muzeja in muzeja In Flanders Field.

  • 19. 11. 2021 smo na veleposlaništvu Republike Slovenije v Bruslju obeležili tradicionalni slovenski zajtrk, nanj pa smo povabili tudi veleposlanike držav članic Evropske unije ter držav z evropsko perspektivo.

Aktualno