Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Obeležitev tradicionalnega slovenskega zajtrka z veleposlaniki

  19. 11. 2021 smo na veleposlaništvu Republike Slovenije v Bruslju obeležili tradicionalni slovenski zajtrk, nanj pa smo povabili tudi veleposlanike držav članic Evropske unije ter držav z evropsko perspektivo.

 • Obisk predsednika republike Pahorja v Luksemburgu

  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je med 13. in 15. 11. 2021 mudi na delovnem obisku v Velikem vojvodstvu Luksemburg. Na obisku ga je spremljal tudi veleposlanik Republike Slovenije v Velikem vojvodstvu Luksemburg, dr. Rado Genorio.

 • Inavguracija novoizvoljenega predsednika Zelenortskih otokov

  Dne 9. 11. 2021 se je veleposlanik dr. Rado Genorio, kot posebni odposlanec Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, udeležil dogodka inavguracije novoizvoljenega predsednika Zelenortskih otokov José Maria Nevesa.

 • Slovenska filmska ustvarjalnost v središču 14. izdaje festivala CinEast v Luksemburgu

  Zaradi praznovanja 30. obletnica samostojnosti je bila Republika Slovenija, ki s CinEast tradicionalno sodeluje že deset let, povabljena, da se v času svojega predsedovanja Svetu EU predstavi v fokusu festivala kot njegova častna gostja.

 • Slovenski čebelnjak v belgijskem Arboretumu Kalmthout

  V torek, 14. septembra 2021, je potekal svečani dogodek predaje slovenskega čebelnjaka belgijskemu Arboretumu Kalmthout. S tem smo na Veleposlaništvu Slovenije v Bruslju obeležili tri pomembne dogodke v tem letu: Svetovni dan čebel, 30 let samostojnosti Slovenije in predsedovanje Svetu Evropske Unije.

 • Slovenija 16. avgusta uvaja obrazec za sledenje letalskih in ladijskih potnikov

  Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov v letalskem in ladijskem prometu (križarke). Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo od 16. avgusta 2021 pred vstopom v državo pozvani, da izpolnijo elektronski obrazec za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF).

 • Slovestnost ob počastitvi 30. obletnice samostojne Slovenije ob Manneken Pis v Bruslju

  Slavnosti dogodek praznovanja 30. obletnice samostojnosti Slovenije v Bruslju je že tradicionalno potekal pred najbolj znanim bruseljskim simbolom, Manneken Pis, ki je bil oblečen v novo slovensko narodno nošo.

 • Konzultacije generalnih direktorjev za evropske zadeve Slovenije in Luksemburga

  Generalna direktorica Direktorata za zadeve Evropske unije Barbara Sušnik je preko videokonference opravila bilateralne konzultacije z generalnim direktorjem za evropske zadeve v Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Velikega vojvodstva Luksemburg Jeanon-Louisom Thillom.

 • Obvestilo volivcem - referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 25. maja 2021 sprejel Odlok o razpisu zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G). Odlok je objavljen v Uradnem listu RS, številka 84/21. Glasovanje na referendumu se izvede v nedeljo, 11. julija 2021.

 • Konzultacije generalnih direktorjev za evropske zadeve Slovenije in Belgije

  Generalna direktorica Direktorata za zadeve Evropske unije Barbara Sušnik je preko videokonference opravila bilateralne konzultacije z generalno direktorico za evropske zadeve v Ministrstvu za zunanje zadeve, evropske zadeve, zunanjo trgovino in zvezne kulturne ustanove Kraljevine Belgije Theodoro Gentzis.

 • Javni razpis za prosto delovno mesto na veleposlaništvu Republike Slovenije v Bruslju

  Veleposlaništvo Slovenije v Bruslju razpisuje prosto delovno mesto administrativne/ga pomočnice/pomočnika za opravljanje tehnično-administrativnih in lažjih strokovnih nalog na bilateralnem veleposlaništvu v Bruslju za polovični delovni čas za določen čas enega leta.

 • Zasaditev Tetradium daniellii v Arboretumu Kalmthout – Svetovni dan čebel

  Veleposlanik v Kraljevini Belgiji dr. Rado Genorio je danes v Arboretumu Kalmthout skupaj z Janom De Haesom, predsednikom odbora arboretuma, in Abrahamom Rammeloojem, direktorjem arboretuma, ob prihajajočem Svetovnem dnevu čebel, svečano posadil Tetradium daniellii oziroma čebelje drevo.

 • Minister dr. Logar z luksemburškim zunanjim ministrom Asselbornom o graditvi odporne Unije

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se danes mudi na obisku v Velikem vojvodstvu Luksemburg. Srečal se je z gostiteljem, luksemburškim ministrom za zunanje in evropske zadeve ter ministrom za imigracijo in azil Jeanom Asselbornom, ter z predsednikom Poslanske zbornice Fernandom Etgenom. Minister je ob tej priložnosti obiskal tudi Evropsko investicijsko banko, kjer se je sestal z njenim predsednikom dr. Wernerjem Hoyerjem.

 • Minister dr. Logar z belgijsko zunanjo ministrico Wilmès o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu EU

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je po zaključku zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve v Bruslju na bilateralnem obisku v Kraljevini Belgiji sestal z gostiteljico, podpredsednico vlade in ministrico za zunanje zadeve, evropske zadeve, zunanjo trgovino in zvezne kulturne institucije Sophie Wilmès. Ministra sta izrazila zadovoljstvo nad razvojem slovensko-belgijskih odnosov in potrdila obojestranski interes za njihovo nadaljnjo krepitev na dvostranski, evropski in multilateralni ravni.