Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Slovenski čebelnjak v belgijskem Arboretumu Kalmthout

  V torek, 14. septembra 2021, je potekal svečani dogodek predaje slovenskega čebelnjaka belgijskemu Arboretumu Kalmthout. S tem smo na Veleposlaništvu Slovenije v Bruslju obeležili tri pomembne dogodke v tem letu: Svetovni dan čebel, 30 let samostojnosti Slovenije in predsedovanje Svetu Evropske Unije.

 • Slovenija 16. avgusta uvaja obrazec za sledenje letalskih in ladijskih potnikov

  Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov v letalskem in ladijskem prometu (križarke). Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo od 16. avgusta 2021 pred vstopom v državo pozvani, da izpolnijo elektronski obrazec za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF).

 • Slovestnost ob počastitvi 30. obletnice samostojne Slovenije ob Manneken Pis v Bruslju

  Slavnosti dogodek praznovanja 30. obletnice samostojnosti Slovenije v Bruslju je že tradicionalno potekal pred najbolj znanim bruseljskim simbolom, Manneken Pis, ki je bil oblečen v novo slovensko narodno nošo.

 • Konzultacije generalnih direktorjev za evropske zadeve Slovenije in Luksemburga

  Generalna direktorica Direktorata za zadeve Evropske unije Barbara Sušnik je preko videokonference opravila bilateralne konzultacije z generalnim direktorjem za evropske zadeve v Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Velikega vojvodstva Luksemburg Jeanon-Louisom Thillom.

 • Obvestilo volivcem - referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 25. maja 2021 sprejel Odlok o razpisu zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G). Odlok je objavljen v Uradnem listu RS, številka 84/21. Glasovanje na referendumu se izvede v nedeljo, 11. julija 2021.

 • Konzultacije generalnih direktorjev za evropske zadeve Slovenije in Belgije

  Generalna direktorica Direktorata za zadeve Evropske unije Barbara Sušnik je preko videokonference opravila bilateralne konzultacije z generalno direktorico za evropske zadeve v Ministrstvu za zunanje zadeve, evropske zadeve, zunanjo trgovino in zvezne kulturne ustanove Kraljevine Belgije Theodoro Gentzis.

 • Javni razpis za prosto delovno mesto na veleposlaništvu Republike Slovenije v Bruslju

  Veleposlaništvo Slovenije v Bruslju razpisuje prosto delovno mesto administrativne/ga pomočnice/pomočnika za opravljanje tehnično-administrativnih in lažjih strokovnih nalog na bilateralnem veleposlaništvu v Bruslju za polovični delovni čas za določen čas enega leta.

 • Zasaditev Tetradium daniellii v Arboretumu Kalmthout – Svetovni dan čebel

  Veleposlanik v Kraljevini Belgiji dr. Rado Genorio je danes v Arboretumu Kalmthout skupaj z Janom De Haesom, predsednikom odbora arboretuma, in Abrahamom Rammeloojem, direktorjem arboretuma, ob prihajajočem Svetovnem dnevu čebel, svečano posadil Tetradium daniellii oziroma čebelje drevo.

 • Minister dr. Logar z luksemburškim zunanjim ministrom Asselbornom o graditvi odporne Unije

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se danes mudi na obisku v Velikem vojvodstvu Luksemburg. Srečal se je z gostiteljem, luksemburškim ministrom za zunanje in evropske zadeve ter ministrom za imigracijo in azil Jeanom Asselbornom, ter z predsednikom Poslanske zbornice Fernandom Etgenom. Minister je ob tej priložnosti obiskal tudi Evropsko investicijsko banko, kjer se je sestal z njenim predsednikom dr. Wernerjem Hoyerjem.

 • Minister dr. Logar z belgijsko zunanjo ministrico Wilmès o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu EU

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je po zaključku zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve v Bruslju na bilateralnem obisku v Kraljevini Belgiji sestal z gostiteljico, podpredsednico vlade in ministrico za zunanje zadeve, evropske zadeve, zunanjo trgovino in zvezne kulturne institucije Sophie Wilmès. Ministra sta izrazila zadovoljstvo nad razvojem slovensko-belgijskih odnosov in potrdila obojestranski interes za njihovo nadaljnjo krepitev na dvostranski, evropski in multilateralni ravni.