Skoči do osrednje vsebine

Vizumske informacije Veleposlaništva Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Vizumska obveznost

Za državljane Belgije

Belgijski državljani ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

Za državljane Luksemburga

Državljani Luksemburga ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

Za državljane Etiopije

Državljani Etiopije potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo. Vizum potrebujejo tudi za vstop na mednarodni letališki prostor (letališki tranzitni vizum).

V Etiopiji Slovenijo v vizumskih postopkih zastopa Španija. Za vse podrobnosti postopka se obrnite na Veleposlaništvo Španije v Adis abebi (v angleščini).

Za državljane Zelenortskih otokov

Državljani Zelenortskih otokov potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo. Izjema velja za imetnike diplomatskih ali službenih potnih listov, ki vizuma, za bivanje v trajanju do 90 dni v kateremkoli obdobju 180 dni, ne potrebujejo.

Na Zelenortskih otokih Slovenijo v vizumskih postopkih zastopa Portugalska. Za vse podrobnosti postopka se obrnite na Veleposlaništvo Portugalske v Praii (v angleščini).