Skoči do osrednje vsebine

Vizumske informacije Veleposlaništva Bruselj

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Vizumska obveznost

Za državljane Belgije

Belgijski državljani ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

Za državljane Luksemburga

Državljani Luksemburga ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

Za državljane Etiopije

Državljani Etiopije potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo. Vizum potrebujejo tudi za vstop na mednarodni letališki prostor (letališki tranzitni vizum).

V Etiopiji Slovenijo v vizumskih postopkih zastopa Španija. Za vse podrobnosti postopka se obrnite na Veleposlaništvo Španije v Adis abebi (v angleščini).

Za državljane Zelenortskih otokov

Državljani Zelenortskih otokov potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo. Izjema velja za imetnike diplomatskih ali službenih potnih listov, ki vizuma, za bivanje v trajanju do 90 dni v kateremkoli obdobju 180 dni, ne potrebujejo.

Na Zelenortskih otokih Slovenijo v vizumskih postopkih zastopa Portugalska. Za vse podrobnosti postopka se obrnite na Veleposlaništvo Portugalske v Praii (v angleščini).