Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kraljevini Belgiji je bilo odprto marca 1992. Pristojni smo za Kraljevino Belgijo, Veliko vojvodstvo Luksemburg, Zvezno demokratično republiko Etiopijo in Zelenorstke otoke. Akreditirani smo tudi pri organizaciji Afriška Unija.

Glavne naloge veleposlaništva so:

  • navezovanje in vzdrževanje ter krepitev stalnih stikov z ustanovami in njihovimi uradnimi predstavniki,
  • posredovanje informacij o Sloveniji in možnostih sodelovanja na področjih skupnega interesa ter zagotavljanje pogojev za krepitev sodelovanja med državami na teh področjih,
  • zagotavljanje stalne informiranosti o slovenskih stališčih, razvoju in interesih Slovenije ter zagotavljanje stalne in tekoče informiranosti slovenske strani,
  • vzpostavitev, pomoč in lajšanje gospodarskih stikov med gospodarstveniki držav,
  • organizacija in sodelovanje pri slovenskih kulturnih dogodkih,
  • spremljanje poročanja medijev o Sloveniji ter navezovanje stikov z novinarji,
  • vzdrževanje in krepitev stikov s slovensko skupnostjo.

Veleposlanica

Politično, konzularno, ekonomsko in administrativno področje

Kulturno področje

Vojaško področje

Tajništvo

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: