Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kraljevini Belgiji je bilo odprto marca 1992. Pristojni smo za Kraljevino Belgijo, Veliko vojvodstvo Luksemburg, Zvezno demokratično republiko Etiopijo in Zelenorstke otoke. Akreditirani smo tudi pri organizaciji Afriška Unija.

Glavne naloge veleposlaništva so:

  • navezovanje in vzdrževanje ter krepitev stalnih stikov z ustanovami in njihovimi uradnimi predstavniki,
  • posredovanje informacij o Sloveniji in možnostih sodelovanja na področjih skupnega interesa ter zagotavljanje pogojev za krepitev sodelovanja med državami na teh področjih,
  • zagotavljanje stalne informiranosti o slovenskih stališčih, razvoju in interesih Slovenije ter zagotavljanje stalne in tekoče informiranosti slovenske strani,
  • vzpostavitev, pomoč in lajšanje gospodarskih stikov med gospodarstveniki držav,
  • organizacija in sodelovanje pri slovenskih kulturnih dogodkih,
  • spremljanje poročanja medijev o Sloveniji ter navezovanje stikov z novinarji,
  • vzdrževanje in krepitev stikov s slovensko skupnostjo.

Veleposlanik

Politično, konzularno, ekonomsko in administrativno področje

Kulturno področje

Vojaško področje

Tajništvo

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: