Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Nova lokacija veleposlaništva in stalnega predstavništva pri EU v Bruslju

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju in Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj se selita na novo lokacijo. V času selitve bo delovanje veleposlaništva omejeno.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju predstavlja in zastopa Republiko Slovenijo v Belgiji in drugih državah akreditacije. Varuje in uresničuje interese Republike Slovenije, njenih državljanov in pravnih oseb ter z državami akreditacije pospešuje in razvija prijateljske odnose in sodelovanje na vseh področjih.

Slovenija in Belgija sta vzpostavili diplomatske odnose 5. marca 1992 in vse odtlej se ti razvijajo ter krepijo na številnih področjih in na vseh ravneh. Z Luksemburgom je Slovenija vzpostavila diplomatske odnose 11. marca 1992 in vse odtlej so dvostranski odnosi med državama zelo dobri in brez odprtih vprašanj.

Promocija slovenske kulture

Na veleposlaništvu v Bruslju skrbimo za dvostransko sodelovanje v kulturi in promocijo slovenske kulturno-umetniške ustvarjalnosti v državah akreditacije. V svojih prostorih redno organiziramo dogodke. Interes za sodelovanje nam lahko sporočite na naš elektronski naslov. Uporaba prostora je brezplačna, morajo pa biti dogodki prosti vstopnine.

Umetnike, zlasti tiste, ki se udeležujejo osrednjih mednarodnih dogodkov, vabimo, da nas o svojem obisku in aktivnostih obvestijo, da bomo lahko poskrbeli za promocijo in se poskušali dogovoriti za organizacijo spremnega dogodka na veleposlaništvu ali drugi primerni lokaciji.