Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju predstavlja in zastopa Republiko Slovenijo v Belgiji in drugih državah akreditacije. Varuje in uresničuje interese Republike Slovenije, njenih državljanov in pravnih oseb ter z državami akreditacije pospešuje in razvija prijateljske odnose in sodelovanje na vseh področjih.

Slovenija in Belgija sta vzpostavili diplomatske odnose 5. marca 1992 in vse odtlej se ti razvijajo ter krepijo na številnih področjih in na vseh ravneh. Z Luksemburgom je Slovenija vzpostavila diplomatske odnose 11. marca 1992 in vse odtlej so dvostranski odnosi med državama zelo dobri in brez odprtih vprašanj.

Promocija slovenske kulture

Na veleposlaništvu v Bruslju skrbimo za dvostransko sodelovanje v kulturi in promocijo slovenske kulturno-umetniške ustvarjalnosti v državah akreditacije. V svojih prostorih redno organiziramo dogodke. Interes za sodelovanje nam lahko sporočite na naš elektronski naslov. Uporaba prostora je brezplačna, morajo pa biti dogodki prosti vstopnine.

Umetnike, zlasti tiste, ki se udeležujejo osrednjih mednarodnih dogodkov, vabimo, da nas o svojem obisku in aktivnostih obvestijo, da bomo lahko poskrbeli za promocijo in se poskušali dogovoriti za organizacijo spremnega dogodka na veleposlaništvu ali drugi primerni lokaciji.