Skoči do osrednje vsebine

Odnosi Slovenija - Belgija

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Politično sodelovanje

Državi sta vzpostavili diplomatske odnose 5. marca 1992 in vse odtlej se ti razvijajo ter krepijo na številnih področjih in na vseh ravneh. Politično sodelovanje je dinamično in brez odprtih vprašanj. Slovenija si prizadeva za uravnoteženo sodelovanje tako s federalnimi organi in strukturami, kot tudi z belgijskimi federalnimi enotami. Z zveznimi organi vodi Republika Slovenija odkrit in partnerski dialog o številnih aktualnih evropskih in multilateralnih vprašanjih, intenzivno pa poteka sodelovanje med Slovenijo in Belgijo tudi na regionalni ravni.

Gospodarsko sodelovanje

Vse potrebne informacije o gospodarskem sodelovanju in poslovnih priložnostih v Belgiji najdete na spletni strani Izvozno okno.

Kulturno sodelovanje

Več o promociji slovenske kulture v državi izveste na portalu Culture.si.

Na voljo vam je tudi koledar kulturnih dogodkov slovenskih umetnikov v državi.