Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Minister dr. Cerar na konferenci Rome MED 2019 poudaril pomen skupnega pristopa k migracijam

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je danes udeležil mednarodne konference Rome MED 2019 - Sredozemski dialogi, v okviru katere je nastopil na panelu o upravljanju z migracijami. Zavezanost solidarnosti in multilateralizmu ter skupnemu evropskemu pristopu so ključ za učinkovite rešitve, pri katerih bo Slovenija ostala verodostojen partner.

 • Minister dr. Cerar z italijanskim ministrom Di Maiom za krepitev sodelovanja

  V okviru obiska v Rimu se je danes minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar sestal z ministrom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Luigijem Di Maiom. Ministra sta se zavzela za krepitev tako dvostranskih odnosov kot sodelovanja v evropskem in regionalnem okviru. Minister dr. Cerar je izpostavil tudi pričakovanja slovenske narodne skupnosti glede zastopstva v italijanskem parlamentu in vrnitev Narodnega doma v Trstu.

 • Zaključni dogodek projekta 'mlade veleposlanice'

  Danes poteka zaključni dogodek projekta, ki smo ga na Ministrstvu za zunanje zadeve v sodelovanju s tujimi veleposlanicami v Ljubljani začeli ob letošnjem mednarodnem dnevu žensk, 8. marca. Sodelujoče dijakinje so se na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo seznanile z aktivnostmi za promocijo Slovenije in blagovno znamko 'I feel Slovenia', podrobneje pa jim je bilo predstavljeno tudi delovanje Urada za mladino in mehanizem mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov.

 • Srečanje državnega sekretarja Marna z delegacijo Poslanske skupine prijateljstva z Republiko Slovenijo v Narodni skupščini Republike Srbije

  Državni sekretar Matej Marn je na pogovor sprejel delegacijo Poslanske skupine prijateljstva z Republiko Slovenijo v Narodni skupščini Republike Srbije pod vodstvom predsednika skupine Milije Miletića.

 • Plenarno zasedanje Mednarodne zveze za spomin na holokavst (IHRA)

  Slovenska delegacija pri Mednarodni zvezi za spomin na holokavst (IHRA) se je v Luksemburgu udeležila plenarnega zasedanja organizacije (2.-5.12.2019). Delegacija je potrdila zavezanost Slovenije spominu na holokavst in potrebi po ozaveščanju o tragičnih dogodkih iz naše zgodovine, saj je to bistvenega pomena za preprečevanje ponovitev podobnih dogodkov kjerkoli po svetu.

 • Minister dr. Cerar na ministerialu OVSE v Bratislavi: Ni demokracije brez svobodnih medijev.

  Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Miro Cerar se danes udeležuje otvoritvenega zasedanja 26. Ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE). Srečanje gosti slovaški zunanji minister Miroslav Lajčák kot predsedujoči OVSE v letošnjem letu. Zasedanje se bo zaključilo v petek, 6. decembra.

 • Podpis dogovora o sodelovanju pri izvedbi svetovnih prvenstev v smučarskih športih

  Ministrstvo za zunanje zadeve in Smučarska zveza Slovenije sta podpisala dogovor o sodelovanju pri izvedbi svetovnih prvenstev v smučarskih športih v letih 2020, 2021 in 2023.

 • Najava javnega poziva za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij

  Ministrstvo za zunanje zadeve RS pripravlja Javni poziv za sofinanciranje projektov, ki jih Evropska komisija razpisuje za nevladne organizacije iz držav članic Evropske unije ali partnerskih držav, ki delujejo na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in se financirajo iz instrumentov Unije za leto 2019.

 • Minister dr. Cerar: Slovenija podpira Srbijo na evropski poti

  Beograd, 3. decembra 2019 - Slovenski zunanji minister dr. Miro Cerar danes zaključuje dvodnevni uradni obisk v Beogradu. S predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem se je danes pogovarjal o sodelovanju med državama na gospodarskem področju, regionalnih izzivih, dialogu med Srbijo in Kosovom ter širitveni politiki Evropske unije. Slovensko delegacijo je v Nacionalni skupščini sprejela tudi predsednica skupščine Maja Gojković.

 • 18. zasedanje Skupščine držav pogodbenic Rimskega statuta Mednarodnega kazenskega sodišča

  2. decembra 2019 se je začelo 18. zasedanje Skupščine držav pogodbenic Rimskega statuta Mednarodnega kazenskega sodišča.

Iskalnik