GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Skupni dogodek projekta 'mlade veleposlanice'

  V okviru tokratnega srečanja na Ministrstvu za zunanje zadeve smo dijakinje, ki sodelujejo v projektu 'mlade veleposlanice', seznanili s področjem konzularnih zadev.

 • Srečanje državne sekretarke Leskovar z namestnikom pomočnika državnega sekretarja ZDA Boysem

  Državna sekretarka Simona Leskovar in namestnik pomočnika državnega sekretarja ZDA za Srednjo Evropo in vprašanje holokavsta Matthew G. Boyse sta potrdila interes za nadaljnjo krepitev sodelovanja med državama in izmenjala poglede na nekatera aktualna regionalna in mednarodna dogajanja.

 • Slovenski zunanji minister na Cipru

  Zunanji minister dr. Miro Cerar se je od 17. do 18. oktobra 2019 na povabilo ciprskega zunanjega ministra Nikosa Christodoulidesa mudil na uradnem obisku v Republiki Ciper. Spremljali so ga predstavniki slovenskih podjetij, ki so se udeležili poslovnega foruma, ki je danes potekal na Cipru.

 • Udeležba ministra dr. Cerarja na poslovni konferenci "Izvažajmo pametneje – kako krepiti vrednost slovenskega izvoza"

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je 16. oktobra udeležil poslovne konference "Izvažajmo pametneje – kako krepiti vrednost slovenskega izvoza", ki sta jo v Kristalni palači BTC v Ljubljani organizirala Časopisna hiša Delo in Inštitut za strateške rešitve.

 • Minister dr. Cerar: EU bi morala dati pozitivno luč tako S Makedoniji kot Albaniji

  Minister za zunanje zadeve dr. Miroslav Cerar se je v Luksemburgu udeležil zasedanja Sveta za splošne zadeve (50. člen), ki je obravnaval aktualne razmere v luči predvidenega izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, ter zasedanja Sveta za splošne zadeve. Na slednjem so ministri in državni sekretarji glavno pozornost namenili širitvi EU in pripravam na Evropski svet.

 • Odprtje Konzulata Republike Slovenije v Katovicah na Poljskem, slovensko-poljski poslovni forum in 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij

  V Katovicah na Poljskem je bil 15. oktobra 2019 svečano odprt Konzulat Republike Slovenije, na čelu s častnim konzulom Tomazsem Zjawionyjem, sicer predsednikom Zbornice za trgovino in industrijo Katovice. Konzulat s pristojnostjo za Šlezijsko in Malopoljsko vojvodstvo je slovesno odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

 • Izjava ministra za zunanje zadeve dr. Cerarja glede Katalonije

  Ob robu Sveta zunanjih ministrov sem govoril s španskim zunanjim ministrom, prihodnjim Visokim predstavnikom za skupno zunanjo in varnostno politiko, Josepom Borellom. Zanimala me je njegova ocena položaja v Kataloniji – in Španiji! Ne ocena sodb, ampak prihodnjih korakov – tako zagovornikov katalonske neodvisnosti kot španske države.

 • Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je v Luksemburgu udeležil zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je v Luksemburgu udeležil zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve, ki je obravnaval položaj v Siriji, aktivnosti Turčije v vzhodnem Sredozemlju, Afganistan in Ukrajino. Na delovnem kosilu se je ministrom za zunanje zadeve držav članic EU pridružil tudi minister za zunanje zadeve Ukrajine Vadim Pristajko.

 • Slovenske aktivnosti na 74. zasedanju Tretjega odbora Generalne skupščine OZN

  V okviru 74. zasedanja Generalne skupščine OZN od začetka oktobra poteka zasedanje Odbora za socialne, humanitarne in kulturne zadeve, t.i. Tretjega odbora, ki se v veliki meri posveča vprašanjem človekovih pravic. Slovenija se pri delu Tretjega odbora osredotoča na svoje tradicionalne prioritete, zlasti pravice žensk, pravice starejših, otrokove pravice, človekove pravice in okolje, stanje človekovih pravic po svetu, vprašanje vloge civilne družbe, dejavno pa sodeluje tudi pri drugih tematikah.

 • Minister dr. Cerar v Gornji Radgoni: Most prijateljstva že pol stoletja predstavlja prijateljsko povezavo med Slovenijo in Avstrijo

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar je danes nagovoril zbrane na slovesnosti ob 50. obletnici otvoritve Mostu prijateljstva, ki povezuje slovensko Gornjo Radgono z avstrijskim Bad Radkersburgom. Pred tem se je na neformalnem srečanju sestal tudi z deželnim glavarjem avstrijske Štajerske Hermannom Schützenhöferjem, s katerim sta potrdila zelo dobro sodelovanje med Republiko Slovenijo, Republiko Avstrijo in deželo Štajersko. Gre za enega prvih dogodkov v sklopu Leta sosedskega dialoga med Slovenijo in Avstrijo, ki se je začel 9. oktobra 2019.