Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

Dogodki

 
Strasbourg, Francija

Konferenca o Prihodnosti Evrope

Državni sekretar Gašper Dovžan se bo udeležil plenarnega zasedanja Konference o Prihodnosti Evrope (CoFoE).

 
Ljubljana

Državni sekretar dr. Raščan s predstavniki Kirgiške republike

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se bo preko avdio-video povezave pogovarjal z namestnikom ministra za energetiko Kirgiške republike Tilekom Aitalievim in vodjo Sektorja za podporo investicijam Agencije za investicije in razvoj Ulukbekom Kaparovim o poslovnih priložnostih za slovenska podjetja na področju hidroenergetskih projektov.