Skoči do osrednje vsebine

Prijava na letovanje v počitniških enotah Ministrstva za javno upravo

Počitniška dejavnost je na Ministrstvu za javno upravo organizirana kot lastna dejavnost. V upravljanju imamo 78 počitniških enot, od tega je 27 enot v Republiki Sloveniji in 51 enot v Republiki Hrvaški.

Počitniške enote namenjamo zagotavljanju pogojev za oddih in rekreacijo ter vzdrževanju psihofizičnih sposobnosti zaposlenih v organih državne uprave. Uporabljajo jih lahko tako aktivni kot tudi upokojeni uslužbenci organov državne uprave. Če počitniške enote ostanejo nezasedene, jih lahko uporabljajo tudi zunanji uporabniki ter neposredni proračunski uporabniki za opravljanje svoje dejavnosti.

Zunaj razpisa in zunaj sezone počitniške enote oddajamo glede na vrstni red prispelih prijav. Rezervacije sprejemamo po telefonu od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro. Rezervacija je možna samo na objavljen termin, ki je razviden iz tabele prosti termini in je veljavna največ en delovni dan.

Uporabnik počitniške enote je dolžan ob prevzemu ključev na recepciji poravnati stroške turistične takse in stroške prijave po ceniku posamezne turistične agencije na lokaciji sami.

Domače živali so izjemoma dovoljene v naprej predvidenih počitniških enotah, kar je razvidno iz opisa posamezne počitniške enote. Trenutno bo omogočeno bivanje domačim živalim na naslednjih lokacijah:

  • Portorož, Beli Križ, apartma 1 in
  • Umag, naselje Pelegrin, hiša A9.

 Pri letovanju v zgoraj navedenih enotah je obvezno doplačilo za čiščenje po zaključenem letovanju.

Obvestilo

V sredo dne 25. 1. 2023 od 9.00 ure dalje bomo pričeli sprejemati telefonske rezervacije za letovanje v počitniških enotah po Sloveniji in na Hrvaškem, v terminih do poletne sezone 2023 (do 24. 6. 2023).

Predhodnih telefonskih rezervacij in poslanih prijavnic ne bomo upoštevali. V terminih izven sezone lahko rezervirate poljubno število dni, prav tako pa so v tem času cene iz cenika znižane za 40 %, razen za enodnevna letovanja, pri katerih se popust ne obračuna. V terminih izven sezone lahko počitniške enote najamejo tudi zunanji uporabniki.

 

Razpis za letovanje v zimski sezoni 2022/2023 je zaključen

Ministrstvo za javno upravo je dne 3. 10. 2022 objavilo Razpis za letovanje v zimski sezoni 2022/2023. Razpis je bil namenjen zaposlenim v organih državne uprave (na ministrstvih z organi v sestavi, vladnih službah in upravnih enotah). Prijavili so se lahko tudi upokojenci državne uprave. Rok za prijavo se je iztekel 17. 10. 2022.

Komisija za počitniško dejavnost Ministrstva za javno upravo je 21. 10. 2022 obravnavala vse pravilne in  pravočasno prispele prijave in letovanje dodelila na podlagi doseženega števila točk. Vsi prijavljeni bodo o rezultatih razpisa pisno obveščeni po elektronski pošti. 

Podatek o številu točk, ki jih je bilo potrebno doseči za dodelitev letovanja na posamezni lokaciji in terminu si lahko ogledate tukaj. V tabeli je vsaka lokacija prikazana v svojem zavihku.

Telefonske rezervacije za proste termine, ki bodo priloženi obvestilu o rezultatih razpisa, bomo pričeli sprejemati v sredo 26. 10. 2022 od 9.00 ure dalje. Rezervacijo lahko opravijo samo notranji upravičenci, ki so se pravočasno prijavili na razpis za letovanje in so bili obveščeni, da niso dosegli zadostnega števila točk za dodelitev letovanja.

Javnim uslužbencem na drugih državnih organih in zunanjim uporabnikom bodo prosti termini po zaključenem razpisu na voljo od 28. 10. 2022 dalje.

Zimska sezona traja od 24. 12. 2022 do 4. 3. 2023.

Razpis za oddajo počitniških enot v mesečni najem 2022/2023 izven sezone je zaključen

Ministrstvo za javno upravo je dne 27. 6. 2022 objavilo razpis za oddajo počitniških enot v Sloveniji in na Hrvaškem v mesečni najem izven sezone, na katerega so se lahko prijavili vsi aktivni in upokojeni javni uslužbenci organov državne uprave (ministrstev, organov v sestavi, vladnih služb in upravnih enot).  Rok za prijavo se je iztekel dne 16. 8. 2022. Komisija za počitniško dejavnost je dne 18. 8. 2022 obravnavala vse pravočasno prispele prijave.

Prijavljeni so bili o rezultatih pisno obveščeni po elektronski pošti.

Dne 22. 8. 2022 so bili prosti terminu po zaključenem razpisu na voljo notranjim in zunanjim uporabnikom. Telefonske rezervacije so možne med 9.00 in 12.00 uro na telefonski številki 01 478 8383.

Podrobnejši pogoji najema so vidni iz vzorca najemne pogodbe, ki je objavljena spodaj. Prosti termini in cene najema so vidni v razdelku Prosti termini za mesečni najem.

Predhodni ogled počitniških enot ni možen.

Cena najema počitniških enot na območju Republike Slovenije vključuje DDV, ki znaša 9,5%. Turistična taksa in stroški niso vključeni v ceno in se plačajo po ceniku recepcije ob prijavi. Plačilo najema je potrebno poravnati 8 dni po sklenitvi pogodbe o najemu.

Prijavnica se odda na elektronski naslov: pocitnice.mju@gov.si. V naziv e-sporočila je potrebno pripisati »PRIJAVA mesečni najem 322-21/2022«.

Cenik

Opis počitniških enot v Sloveniji

Opis počitniških enot na Hrvaškem