Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

 • Državni sekretar na ministrstvu za javno upravo mag. Peter Geršak se je danes udeležil neformalne videokonference ministrstev držav članic EU, pristojnih za telekomunikacije in informacijsko družbo. Udeleženci virtualnega srečanja so razpravljali o digitalnih prioritetah po končani epidemiji COVID-19, kot so npr. umetna inteligenca, povezljivost in uporaba podatkov.

 • V Načrtu razvoja širokopasovnih omrežij naslednje generacije do leta 2020 (Načrt NGN 2020) je določen strateški cilj, da se zagotovi dostop do širokopasovnih elektronskih komunikacijskih storitev na območjih, na katerih širokopasovna infrastruktura še ni zgrajena in hkrati ni tržnega zanimanja za njeno gradnjo in sicer hitrosti vsaj 100 Mb/s za 96 % gospodinjstev in vsaj 30 Mb/s za preostale 4 % gospodinjstev.
  Za boljši pregled smo na Ministrstvu za javno upravo pripravili in prvič objavili natančen grafični prikaz in iskalnik belih lis - gospodinjstev, na katerih širokopasovna infrastruktura še ni zgrajena in hkrati ni tržnega zanimanja za njeno gradnjo.

 • Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je v Medvodah udeležil redne skupščine Skupnosti občin Slovenije (SOS). V nadaljevanju dneva pa si je v spremstvu župana Francija Rokavca in načelnika upravne enote Litija mag. Franca Propsa ogledal nove prostore tamkajšnje upravne enote. Selitev bo sicer potekala konec tega meseca.

Aktualno

 • Poslovanje upravnih enot po preklicu epidemije

  Vlada Republike Slovenije je z Odlokom o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) epidemijo preklicala. V skladu s tem je bil sprejet sklep vlade o prenehanju razlogov za začasne ukrepe v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19), ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 74/2020. Z njim se določa, da so začasni ukrepi iz Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (ZZUSUDJZ) veljavni le še do 31. 5. 2020, s 1. 6. 2020 pa prenehajo veljati. Splošni akti državnih organov oziroma organov državne uprave in drugih državnih organov ter nosilcev javnih pooblastil, izdani na podlagi ZZUSUDJZ, so morali biti usklajeni do tega datuma.

 • Poročanje premoženjskega stanja le še na eUpravi

  Od 1. junija je poročanje premoženjskega stanja zavezancev mogoče le še na portalu eUprava.
  Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) je 1. januarja 2020 prešla na nov način poročanja premoženjskega stanja zavezancev, in sicer je o premoženjskem stanju mogoče poročati na portalu eUprava. Z majem pa se je izteklo tudi prehodno obdobje, v katerem je bilo še vedno mogoče poročati tudi na obrazcih, dostopnih na spletni strani komisije, ki so jih zavezanci komisiji pošiljali po pošti.

 • Javni razpis »GOŠO4«: rok za predložitev vlog do 19. junija 2020

  Zainteresirani prijavitelji na Javni razpis »GOŠO 4« morajo vloge oddati najpozneje do petka, 19. junija 2020 do 13. ure. Na ta dan ob 13.30 uri bo v prostorih Ministrstva za javno upravo tudi odpiranje prispelih vlog.

Dogodki

Iskalnik