Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

 • Ob 30-letnici reforme lokalne samouprave in sprejetja temeljne zakonodaje s področja sistema financiranja, volitev in ustanovitve občin je danes na Brdu pri Kranju v organizaciji Ministrstva za javno upravo potekala slovesna prireditev pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

 • V sklopu delovnih obiskov je minister za javno upravo, mag. Franc Props danes obiskal upravni enoti (UE) Domžale in Litija. Glavni cilj obiskov je bil »aktivno prisluhniti potrebam in izzivom, s katerimi se soočajo zaposleni, ter skozi komunikacijo in medsebojno zaupanje med vlado in zaposlenimi izboljšati pogoje dela in storitve, ki jih nudimo našim državljanom,« je poudaril minister.

 • Minister za javno upravo mag. Franc Props, generalna direktorica Direktorata za stvarno premoženje Maja Pogačar in vodja Službe za upravne enote mag. Mirko Stopar so včeraj obiskali Upravno enoto Koper. Neposredna srečanja so priložnost za boljši vpogled v delo, aktualne izzive in delovne pogoje dela na upravni enoti.

Novice

 • Sistem financiranja slovenskih občin zagotavlja stabilne temelje za izvrševanje njihovih nalog

  Državni svet Republike, Združenje občin Slovenije, Skupnost občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije so danes organizirali strokovni posvet Finančna avtonomija slovenske lokalne samouprave. Dogodka se je udeležil tudi minister, pristojen za lokalno samoupravo, mag. Franc Props. V uvodnih predstavitvah je navedel temeljna načela in značilnosti sistema financiranja slovenskih občin.

 • Osma seja Delovne skupine za lokalno samoupravo

  Danes se je na Ministrstvu za javno upravo osmič sestala Delovna skupina za lokalno samoupravo, ki jo izmenično vodita minister za javno upravo mag. Franc Props ter minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek. Delovna skupina, ki jo sestavljajo še predstavniki vodstev vseh treh reprezentativnih združenj občin, je namenjena dialogu med vlado in občinami.

 • Minister mag. Props: Umetna inteligenca je priložnost za javni sektor

  Minister za javno upravo mag. Franc Props se je danes udeležil 9. akademije javnega sektorja, ki jo organizira Svetovalno-izobraževalni center Fakultete za upravo. Tema letošnjega dogodka je Vpliv umetne inteligence na zaposlene, delovna mesta in procese v javnem sektorju.