GOV.SI

Ministrstvo za javno upravo

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Aktualno

 • Minister Rudi Medved na občinskem prazniku v Kostanjevici na Krki

  Minister Rudi Medved se je udeležil občinskega praznika v Kostanjevici na Krki. Ob tej priložnosti je nagovoril prisotne.

 • Minister Rudi Medved župane pozval k dialogu

  Minister za javno upravo Rudi Medved se je v petek, 9. avgusta 2019, v izjavi za medije odzval na očitke nekaterih županov zahodne Slovenije v zvezi s financiranjem občin, o katerem že mesec dni teče javna razprava. Gre za sveženj ukrepov, ki se nanašajo na financiranje občin in so bili pripravljeni skupaj, v partnerskem odnosu med vlado, vsemi resorji ter predstavniki vseh treh občinskih združenj, torej predloge, ki so plod skupnega, ekipnega dela.

 • Javno posvetovanje o izvajanju Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) – Digitalni program v obdobju 2021-2027

  Generalni direktorat Evropske komisije za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo (DG CONNECT) je pričel z javnim posvetovanjem zainteresirane javnosti glede Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) (digitalni program) za sedemletno obdobje 2021-2027 s proračunom 3.000.000.000 EUR.

Dogodki

 • Delavnica za potencialne prijavitelje - JR za podporno okolje za razvoj NVO

  Na delavnici bomo podrobneje predstavili javni razpis in odgovorili na vprašanja prijaviteljev. Prosimo, da pred delavnico preučite razpisno dokumentacijo in prijavne obrazce.

  Tiskovno središče MJU - Tržaška 21, 1000 Ljubljana
 • Izjava za medije po delovnem srečanju s predsedniki združenj občin

  v zvezi s financiranjem občin bo na pobudo ministra za javno upravo Rudija Medveda v sredo, 21. avgusta 2019, na Ministrstvu za javno upravo potekal sestanek ministra in sodelavcev MJU s predsedniki združenj občin (Skupnost občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije in Združenje občin Slovenije).