Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

Aktualno

  • Dnevi slovenske informatike 2021

    Od 19. do 20. oktobra 2021 je v Portorožu potekala 28. strokovna konferenca Dnevi slovenske informatike z naslovom "Digitalizacija: uspešneje, hitreje, ceneje«. Konferenca je vsakoletno strokovno srečanje informatikov, uporabnikov ter ponudnikov naprav in storitev, ki ponuja pregled dosežkov slovenske informatike, izmenjavo znanja, izkušenj in dobrih praks ter povezuje gospodarstvo, javni sektor in znanstveno-izobraževalne ustanove.

  • Prvič predstavljeni izsledki Študije o ravnanju s starejšimi zaposlenimi in talenti v javni upravi

    Ravnanje s starejšimi zaposlenimi in talenti v javni upravi sta področji, s katerima se v zadnjem obdobju pospešeno ukvarjajo vse članice Evropske unije. Zlasti staranje delovne sile ima na evropski trg dela velik vpliv, saj projekcije kažejo, da bo do leta 2050 razmerje med aktivnim in neaktivnim prebivalstvom 1:1, kar bo pomenilo eno starejšo ekonomsko neaktivno osebo na vsakega delavca.

  • Uzbekistansko delegacijo med študijskim obiskom sprejeli tudi predstavniki Ministrstva za javno upravo

    V tednu med 11. in 15. oktobrom 2021 je bila na študijskem obisku v Republiki Sloveniji uzbekistanska delegacija. Delegacijo je vodil direktor uzbeške protikorupcijske agencije (Anticorrurption Agency) Akmal Burkhanov.

Dogodki

 
Videozasedanje

CAF – srečanje nacionalnih koordinatorjev

V okviru dogodka bodo nacionalni koordinatorji držav članic EU obravnavali izsledke študij o učinkih modela CAF (skupnega ocenjevalnega okvira za organizacije javnega sektorja) na delovanje organizacij javnega sektorja in študije Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) o ravnanju s starejšimi zaposlenimi in mladimi talenti.

 
Videozasedanje

EUPAN 5 DG Sekretariat

Sestanek je namenjen obravnavi opravljenih aktivnosti v okviru srečanja strokovnjakov neformalne mreže evropskih javnih uprav EUPAN (Informal Network of Public Administrations) in predstavitvi dnevnega reda za srečanje generalnih direktorjev EUPAN.

 
Spletni dogodek

Dnevi odprtih podatkov EU 2021: sodelujete in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost

Dnevi odprtih podatkov EU 2021 bodo potekali prvič. Ta edinstveni dogodek, ki bo še posebej zanimiv za javni sektor EU, državljane in podjetja, bo pripravljen kot vozlišče znanja s poudarkom na prednostih odprtih podatkov. Poiščite navdih ter spoznajte najnovejše trende in najbolj inovativne rešitve! Pohitite in rezervirajte svoje mesto!

 
Austria Trend hotel, Dunajska cesta 154, Ljubljana

Srečanje direktorjev šol in inštitutov javnih uprav (DISPA)

Srečanje direktorjev šol in inštitutov v javni upravi držav članic EU, predstavnikov Evropskega inštituta za javno upravo (EIPA), Evropske komisije in Evropske šole za upravo (ESA) je namenjeno izmenjavi izkušenj in dobrih praks ter kratkoročnemu in dolgoročnemu sodelovanju pri skupnih projektih.