Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

 • Na sedmi redni seji so se sestali člani delovne skupine za lokalno samoupravo, ki jo vodi minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Seja je potekala na daljavo, nanjo pa so bili vabljeni predstavniki vseh treh reprezentativnih združenj občin (Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije).

 • Na natečaju "Premik naprej 2021", ki ga že šesto leto zapored pripravlja Fakulteta za upravo je letos sodelovala tudi ekipa Ministrstva za javno upravo s predstavitvijo projekta oz. izboljšave v javni upravi pod naslovom »Z e-identifikacijo in e-vročanjem do varnih in celovitih e-storitev javne uprave« ter zasedla odlično tretje mesto.

 • Ministrstvo za javno upravo v okviru predsedovanja Svetu EU skupaj z Evropsko komisijo organizira konferenco na visoki ravni o umetni inteligenci, ki poteka v hibridni obliki 14. in 15. septembra 2021 na Brdu pri Kranju.

Aktualno

 • Hrvaškim kolegom predstavili delovanje skupnih občinskih uprav ter skupnih finančnih služb upravnih enot

  Na Ministrstvu za javno upravo smo v torek, 21. septembra 2021, sprejeli predstavnike Ministrstva za pravosodje in upravo Republike Hrvaške. Tema študijskega obiska je bila učinkovito združevanje in upravljanje na lokalni in regionalni ravni. Gostom smo predstavili dobre prakse s področja delovanja skupnih občinskih uprav ter skupnih finančnih služb ter poslovanje v času zaostrenih zdravstvenih razmer.

 • Sistem SPOT se predstavlja na MOS-u v Celju

  V sredo, 16. septembra 2021, je potekala slovesna otvoritev 53. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju (MOS). Na sejmu v okviru razstavnega prostora Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) predstavljamo tudi sistem SPOT (Slovenska poslovna točka) ter e-storitve portala SPOT, katerega skrbnik je Ministrstvo za javno upravo.

 • Državna sekretarka Urška Ban na obisku v Savinjski statistični regiji

  Vlada Republike Slovenije se mudi na obisku v Savinjski statistični regiji. V imenu Ministrstva za javno upravo je regijo obiskala državna sekretarka Urška Ban, ki se je srečala z načelniki upravnih enot, županom Žalca ter s predstavniki nevladnih organizacij v regiji.

Dogodki

 
Občina Destrnik

Minister Koritnik na srečanju Kluba županov SLS

Minister Boštjan Koritnik se bo udeležil srečanja Kluba županov SLS, na katerem bodo razpravljali o področju javne uprave s poudarki na lokalni in regionalni samoupravi.

 
Galerija Cukrarna, Poljanski nasip 40, Ljubljana

Minister Koritnik na odprtju Cukrarne

Minister Boštjan Koritnik se bo udeležil slavnostnega odprtja prenovljene Cukrarne.

 
Videozasedanje

Srečanje EPSO

Srečanje organizira Evropski urad za izbor osebja (EPSO) v sodelovanju s predsedujočo državo.

 
Videozasedanje

Srečanje strokovnjakov EUPAN

Srečanje strokovnjakov iz držav članic EU, držav opazovalk, predstavnikov Evropskega inštituta za javno upravo (EIPA), Evropske komisije in drugih vabljenih je namenjeno izmenjavi izkušenj, dobrih praks in usmeritev na področju upravljanja človeških virov v javni upravi ter krepitvi sodelovanja med člani.

 
Videozasedanje

Konferenca »Vlade po okrevanju – na prihodnost pripravljeni javni sektor«

Potem ko je pandemija pretresla naše razumevanje sveta, je zdaj čas, da znova premislimo, kakšno upravljanje bo podpiralo prihodnost, v kateri si želimo živeti. Za učinkovit prehod v zeleno in digitalno družbo ter pri oblikovanju politik se moramo še bolj usmeriti v človeka ter z vključevanjem in soustvarjanjem z različnimi zainteresiranimi javnostmi graditi zaupanje na vseh ravneh.

 
Spletni dogodek

Dnevi odprtih podatkov EU 2021: sodelujete in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost

Dnevi odprtih podatkov EU 2021 bodo potekali prvič. Ta edinstveni dogodek, ki bo še posebej zanimiv za javni sektor EU, državljane in podjetja, bo pripravljen kot vozlišče znanja s poudarkom na prednostih odprtih podatkov. Poiščite navdih ter spoznajte najnovejše trende in najbolj inovativne rešitve! Pohitite in rezervirajte svoje mesto!