Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

Reorganizacija vlade

Za delovno področje upravljanja z informacijsko komunikacijskimi sistemi in zagotavljanja elektronskih storitev javne uprave, zagotavljanja delovanja državnega portala eUprava, varnih predalov, centralne storitve za spletno prijavo in elektronski podpis je pristojno Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

  • Vlada Republike Slovenije se je na redni seji pretekli teden seznanila z informacijo glede števila zaposlenih in plač v javnem sektorju v obdobju 2008–2022 ter ključnimi izzivi plačnega sistema v javnem sektorju. Ob tem je vladni pogajalski skupini za pogajanja z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja naložila, da s to informacijo v januarju 2023 v okviru seje pogajalske komisije seznani sindikate.

  • Ta konec tedna je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal že štirinajsti sejem izobraževanja in poklicev Informativa, na katerem je sodelovala tudi ekipa Ministrstva za javno upravo. Na razstavnem prostoru "Klik do e-države" so lahko mladi spoznali napredne elektronske storitve, ki jih razvijamo zanje.

  • Priznanja je prejelo 30 organizacij javnega sektorja, med njimi pa so tako ministrstva in upravne enote kot tudi občine in javni zavodi. Tri so uspešno prestale tudi zunanje ocenjevanje. Po dveh letih je slovesna podelitev priznanj za kakovost po modelu Skupnega ocenjevalnega okvira (angleško Common Assesement Framework – CAF) ponovno potekala v živo. Priznanja je podelila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

Novice