Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

Aktualno

 • 8000 gospodinjstev iz 29 občin končno do širokopasovne infrastrukture

  V okviru prvega odpiranja javnega razpisa Ministrstva za javno upravo za gradnjo odprte širokopasovne infrastrukture je bilo dodeljenih dobrih 17,5 milijonov evrov javnih sredstev za skoraj 8000 gospodinjstev iz skupno 29 slovenskih občin.

 • Vlada sprejela dopolnitve Uredbe o zelenem javnem naročanju

  Z uredbo se povečuje število skupin izdelkov in storitev, ki jih morajo javni naročniki naročati na trajnosten način.

 • Javno naročilo za oblikovanje, izdelavo in personalizacijo osebnih izkaznic v obdobju 10 let

  Na podlagi Sporazuma o sodelovanju med Ministrstvom za notranje zadeve, Ministrstvom za javno upravo in Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije na področju skupnega naročanja, izdelave in personalizacije osebnih izkaznic ter uporabe osebnih izkaznic za dokazovanje lastnosti zavarovane osebe v sistemu kartice zdravstvenega zavarovanja je bilo na portalu javnih naročil 15. julija 2021 objavljeno skupno javno naročilo Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za javno upravo za oblikovanje, izdelavo in personalizacijo osebnih izkaznic v obdobju 10 let.

Dogodki

 • Konferenca s področja kibernetske varnosti

  Namen konference je izmenjava dobrih praks in izkušenj pri krepitvi kibernetske odpornosti ključne infrastrukture na enotnem digitalnem trgu v primeru kibernetskih napadov, pri upravljanju kibernetskih kriz v EU ter pri kibernetski diplomaciji in kibernetski varnosti na Zahodnem Balkanu.

  Bled, Slovenija
 • Sestanek svetovalcev horizontalne delovne skupine za kibernetska vprašanja

  Na delovnem obisku svetovalcev bodo obravnavane aktualne teme kibernetske varnosti glede na prednostna področja slovenskega predsedovanja Svetu EU.

  Grad Jable, Slovenija
 • Konferenca "Od idej k dejanjem"

  Na konferenci bodo obravnavane aktivnosti na področju umetne inteligence (UI) z vidika mednarodnih pobud in aktivnosti EU.

  Kongresni center Brdo, Slovenija
 • Dnevi odprtih podatkov EU 2021: sodelujete in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost

  Med 23. in 25. novembrom 2021 bodo prvič potekali dnevi odprtih podatkov EU 2021. Ta edinstveni dogodek, ki bo še posebej zanimiv za javni sektor EU, državljane in podjetja, bo pripravljen kot vozlišče znanja s poudarkom na prednostih odprtih podatkov. Poiščite navdih ter spoznajte najnovejše trende in najbolj inovativne rešitve!

  Spletni dogodek