Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

  • Ministrstvo za javno upravo je 12. 8. 2020 objavilo izvorno kodo aplikacije #OstaniZdrav za operacijski sistem Android, ki je dostopna na naslovu: https://github.com/si-covid-19/ostanizdrav-android. Pred javno objavo kode smo želeli zaključiti ključna preverjanja s strani Google. Koda aplikacije je bila pregledana s strani Google v sklopu njihovih procesov preverjanja izvorne kode, Internal testing ter Closed testing, ki se je uspešno zaključilo 11. 8. 2020. Sočasno z objavo na GitHub je bila koda aplikacije posredovana v produkcijsko objavo na Google, kjer se opravi še zadnji pregled kode, ki traja en dan. Ko se bo vlada odločila, bo aplikacija po uspešno opravljenem zadnjem testu, objavljena preko Google Play Store.

  • Nagrado Netko podeljujeta Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si za najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo na domeni .si. Letos so bile nagrade podeljene v sedmih kategorijah, spletno mesto GOV.SI je prejelo nagrado v kategoriji Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije.

  • Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je na novinarski konferenci Vlade RS povzel dogajanje, vezano na pripravo aplikacije za varovanje zdravja in življenja ljudi.

Aktualno

Iskalnik