Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

  • Na Ministrstvu za javno upravo je danes potekalo delovno srečanje med ministrom za javno upravo mag. Francem Propsom s sodelavci ter načelniki in načelnicami (načelniki) upravnih enot. Minister Props se je uvodoma načelnikom zahvalil za sodelovanje na vseh področjih.

  • Minister za javno upravo mag. Franc Props in generalni direktor Direktorata za javni sektor Peter Pogačar sta se na povabilo belgijske podpredsednice vlade in ministrice za javna podjetja, javno upravo, telekomunikacije in pošto Petre de Sutter v Gentu v začetku tedna udeležila ministrskega srečanja Evropske mreže javne uprave (angleško European Public Administration Network - EUPAN).

  • Minister za javno upravo mag. Franc Props je včeraj 19. februarja 2024 sprejel albansko državno ministrico za podjetništvo Delino Ibrahimaj, danes 20. februarja 2024 pa se je srečal še z albansko državno ministrico za javno upravo in boj proti korupciji Adeo Pirdeni. Namen srečanj je bil vzajemna izmenjava znanj in izkušenj na področjih javne uprave in nadzornih mehanizmov.

Novice

Dogodki

  do
Protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, Martinčev trg 1, Koper

Posvet o delovanju skupnih občinskih uprav

Skupne občinske uprave so ena najbolj uspešnih oblik medobčinskega sodelovanja. Ministrstvo za javno upravo, ki je pristojno za lokalno samoupravo, že vrsto let organizira strokovne posvete, kamor so povabljeni županje in župani, direktorice in direktorji občinskih uprav ter vodje skupnih občinskih uprav.