Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

 • Slovesno uradno odprtje Mednarodnega mejnega prehoda Ormož

  Današnja slovesnost na Mednarodnem mejnem prehodu Ormož je pomenila tudi uradno odprtje prenovljenega območja tega mejnega prehoda, ki je zajemalo prenovo vse obstoječe infrastrukture. Na novo so bili zasnovani objekti, prometne površine, komunalne instalacijske naprave in priključki ter zunanja ureditev. Na slovesnosti so spregovorili: minister za javno upravo Rudi Medved, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in župan Ormoža Danijel Vrbnjak.

 • S pomočjo podatkov iz portala OPSI študentje rešili izzive

  Ekipa portala OPSI tudi v tem letu aktivno sodeluje z različnimi deležniki, med njimi tudi fakultetami ter jih spodbuja k ponovni uporabi odprtih podatkov javnega sektorja.

 • Elektronski bolniški list od 1. februarja 2020 dalje odpravlja administrativne ovire ter uvaja prednosti in prihranke zlasti osebnim zdravnikom, zavarovancem in delodajalcem

  Na sedežu Zavoda za zdravstveno zavarovanje RS je v ponedeljek, 20. januarja 2020, potekala skupna novinarska konferenca Ministrstva za javno upravo (MJU) in Zavoda za zdravstveno zavarovanje RS (ZZZS), na kateri smo podrobno predstavili uvedbo elektronskega bolniškega lista, ki bo za bolniške odsotnosti od 1. februarja 2020 dalje elektronsko povezal osebne zdravnike, zavarovance in delodajalce, jim poenostavil postopke ter zagotovil prihranke pri uresničevanju pravice zavarovancev do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela.
  Novosti in prednosti, ki jih prinaša elektronski bolniški list so medijem predstavili Rudi Medved, minister za javno upravo, Marjan Sušelj, generalni direktor ZZZS, mag. Ana Vodičar, direktorica Področja za odločanje o pravicah in za medicinske pripomočke pri ZZZS in Ana Oblak, koordinatorka portala SPOT iz MJU.

Iskalnik