GOV.SI

Ministrstvo za javno upravo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

  • V sredo, 16. oktobra 2019, se je na Brdu pri Kranju začela konferenca o trgovini z naslovom »Kupec in digitalizacija – človek in tehnologija – ali kam naprej v trgovini«, ki jo organizira Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) v sodelovanju z ljubljansko ekonomsko fakulteto (EF). Uvodnega dela konference se je udeležil tudi minister za javno upravo Rudi Medved, ki je ob tem poudaril pomembno vlogo razvoja digitalizacije v Sloveniji: »Na Ministrstvu za javno upravo se zavedamo hitrega razvoja informacijskih sistemov in e storitev tudi na področju potrošništva, ko ljudje radi kupujejo preko spleta. Na MJU razvijamo e javne storitve ter sisteme prijazne uporabnikom ter v sodelovanju z njimi. Pri razvoju naših storitev in portalov npr. eUprava in eVEM (SPOT) sledimo uporabniški izkušnji in želimo ponuditi vse na enem mestu, na način, da uporabniki lahko marsikaj izbirajo in urejajo od doma. Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti, da sodobna tehnologija ne more nadomestiti človeka ter pristnega medčloveškega stika, lahko je le v pomoč kot orodje, ne pa kot nadomestilo,« je v izjavi za medije izpostavil minister.

  • Dr. Uroš Svete, predstavnik Slovenije v upravnem odboru Agencije za kibernetsko varnost EU (ENISE), se je danes, 16. oktobra 2019, udeležil rednega sestanka ENISE na njenem sedežu v Atenah.

  • Med 14. in 18. oktobrom 2019 se na Ministrstvu za javno upravo mudi delegacija šestih strokovnjakov Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki bo za Slovenijo prvič izdelala celovit pregled digitalne uprave v Republiki Sloveniji. Delegacijo je danes nagovoril tudi državni sekretar Leon Behin.

Aktualno

Dogodki