Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

 • Državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič in vodja Službe za upravne enote Aleksander Vojičić sta danes obiskala 54. Mednarodni obrtni sejem v Celju (MOS). Na sejmu tudi ekipa Ministrstva za javno upravo predstavlja novosti javnih elektronskih storitev, ki jih razvijamo za uporabnike.

 • Podatki Skupnega poročila o prostovoljstvu za leto 2021 kažejo, da se je število prostovoljskih organizacij v primerjavi s preteklim letom povečalo. Poročilo je oddalo 2.232 prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom, prostovoljsko delo pa je opravljalo 188.520 prostovoljk in prostovoljcev.

 • V Celju je danes odprl vrata že 54. Mednarodno obrtni sejem (MOS), na katerem ekipa Ministrstva za javno upravo (MJU) obiskovalcem predstavlja napredne elektronske storitve, ki omogočajo enostavno, hitro poslovanje z državo in to kar od doma. Rdeča nit sejma, ki bo odprt do nedelje, je trajnostna prihodnost s poudarkom na samooskrbi, uradno pa ga je odprl gospodarski minister Matjaž Han, ki je med drugim obiskal tudi razstavni prostor MJU pod geslom »e poslujem z državo«.

Aktualno

 • Iščemo pet novih sodelavcev za področje informatike

  Za izvajanje projekta Razvoj novih dinamičnih e-storitev smo objavili pet prostih delovnih mest za določen čas. Rok za prijavo je 13. oziroma 14. oktober 2022.

 • Veliki kongres javnega naročanja s poudarkom na problematiki podražitev

  Pričel se je jesenski Veliki kongres javnega naročanja, ki 19. in 20 septembra 2022 poteka v Portorožu, udeležujejo pa se ga tudi predstavniki Ministrstva za javno upravo, med njimi tudi državni sekretar Jure Trbič.

 • Redno letno usposabljanje za referente in svetovalce sistema SPOT

  V okviru Mednarodno obrtnega sejma je danes v Celju potekalo tudi redno letno usposabljanje za referente in svetovalce sistema SPOT (Slovenska poslovna točka), na katerem so udeleženci lahko izvedeli vse novosti, ki jih pripravlja sistem SPOT, srečanje pa je bilo namenjeno tudi vprašanjem in izmenjavi izkušenj referentov ter svetovalcev s terena.

Dogodki

  do
Ljubljana, Cankarjev dom

Digitalne rešitve za uporabnike javnih storitev na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki letos poteka pod geslom "Vsi smo ena generacija", bodo obiskovalci lahko spoznali digitalne rešitve, ki jih za uporabnike javnih storitev razvijamo na Ministrstvu za javno upravo, v Službi za digitalno preobrazbo in Nacionalnem inštitutu za varovanje zdravja.

 
Predavalnica M1, Cankarjev dom, Ljubljana

Državni sekretar Trbič se bo udeležil Festivala za tretje življenjsko obdobje

Državni sekretar Jure Trbič bo na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) uvodoma nagovoril udeležence okrogle mize pod naslovom »Kakšne spremembe bi morala prinesti digitalna preobrazba v življenja starejših oseb in ranljivih skupin?«.