Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

 • V zvezi s protestnim shodom pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek, v okviru katerega med drugim zahtevajo nadaljevanje pogajanj, poudarjamo, da pogajalski proces med vlado in predstavniki sindikatov javnega sektorja poteka. Obe pogajalski strani sta se v tem tednu sestali dvakrat, naslednja seja pogajalske komisije je dogovorjena za ponedeljek naslednji teden.

 • Aplikacija v prvi fazi omogoča naročanje na petih upravnih enotah, ki so doslej uporabljale stari sistem UEnaročanje – UE Ljubljana, UE Celje, UE Novo mesto, UE Litija in UE Logatec.

 • Delovno srečanje vodstva Ministrstva za javno upravo z načelniki upravnih enot, teh je 58, je bilo namenjeno predvsem seznanitvi s pogajanji glede plačne reforme, financami pred zaključkom leta, predstavitvi projekta Skrinja 2.0. in iskanju odgovorov na vprašanje, kako do hitrejših upravnih storitev in manjšega števila nerešenih zadev tudi s pomočjo sprememb predpisov in normativnih okvirjev.

Novice

 • Ministrstvo za javno upravo bo prodajalo edinstveno vilo Škapin v Mariboru

  Ministrstvo za javno upravo bo še v mesecu decembru 2023 objavilo elektronsko javno dražbo za prodajo poslovne stavbe Vile Škapin v Mariboru, ki stoji na izjemno lokaciji, tik ob mestnem parku v Mariboru. Javna dražba bo potekala v začetku leta 2024.

 • Mednarodni dan prostovoljstva 2023

  5. december obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva, ki ga je Organizacija združenih narodov razglasila leta 1985.

 • Zaključno srečanje ob koncu izvajanja operacije Učinkovito upravljanje zaposlenih

  V petek, 24. novembra 2023 je potekalo zaključno srečanje ob koncu izvajanja operacije Učinkovito upravljanje zaposlenih, v okviru katere smo uspešno zaključili projekt Vzpostavitev kompetenčnega modela v državni upravi, projekt Vzpostavitev informacijskega sistema za upravljanje in razvoj zaposlenih v državni upravi Informacijski sistem MUZA pa je v zaključni fazi.

Dogodki

  do
preko spleta in
sejna soba Langusova 4, Ljubljana

S pomočjo usposabljanj do dviga kompetenc na področju javnega naročanja

Akademija javnega naročanja bo v mesecu decembru organizirala sklop usposabljanj s področja javnega naročanja, ki so namenjena dvigu kompetenc, specifičnih za izvedbo posamezne faze javnega naročila za posamezen profil delovnega mesta, in sicer za samostojnega izvajalca naročil manjših vrednosti in samostojnega izvajalca naročil večjih vrednosti.

 
Vlada RS, Gregorčičeva 27, Ljubljana

Seja pogajalske komisije

V ponedeljek bo potekala seja pogajalske komisije, na kateri se bodo sestale vladna pogajalska skupina in pogajalski skupini reprezentativnih sindikatov javnega sektorja.