Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

 • Minister za javno upravo Boštjan Koritnik nastopil kot uvodni govorec na mednarodni spletni konferenci Ureditev umetne inteligence, interneta in podatkov (angleško Regulation of Artificial Intelligence, Internet and Data - RAID Digital). Uvodoma je poudaril, da mora digitalizacija izboljšati kakovost javnih storitev in olajšati življenje državljanom, ob tem pa izpostavil, da je je pri novih tehnologijah ključno vprašanje zaupanja.

 • Zaradi množične menjave osebnih dokumentov so nekatere upravne enote v teh tednih že podaljšale uradne ure in dodale uradne ure tudi ob četrtkih. Da bi državljankam in državljanom zagotovili hitrejšo obravnavo in odpravili zaostanke, pa bodo upravne enote povsod po Sloveniji vrata odprle še dva dodatna dneva, in sicer: v četrtek, 21. aprila, in v soboto, 14. maja 2022. Ta dva dneva sta namenjena izključno urejanju osebnih dokumentov.

 • Strokovna ekipa Direktorata za informatiko Ministrstva za javno upravo je bila danes obveščena, da se je na spletu pojavila lažna spletna stran državnega portala eUprava, ki se nahaja na povezavi: https://euprava-vd.si/. Na prvi pogled omenjena lažna spletna stran izgleda povsem enako kot avtentični portal eUprava, zato uporabnika lahko zlahka zavede.

Aktualno

 • Prosto delovno mesto za nedoločen čas na področju analitike plač

  Objavili smo prosto delovno mesto za nedoločen čas, s šest mesečnim poskusnim delom. Novega sodelavca ali sodelavko iščemo v Sektorju za plače, Oddelku za analitiko in javnost plač.

 • Zasedanje delovne skupine za vodenje zaposlenih

  V Parizu 12. in 13. maja 2022 poteka 37. srečanje delovne skupine Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) za vodenje zaposlenih, na katerem delegati obravnavajo teme mobilnosti in fleksibilnosti javnih uprav, spodbujanja kulture učenja kot ključnega akterja inovativnosti, prilagajanja novim razmeram ter odpornosti.

 • Na Dnevih slovenske informatike tudi o elektronskem poslovanju prek državnih portalov

  Predstavniki Ministrstva za javno upravo so se na letošnji konferenci Dnevi slovenske informatike, ki je 11. in 12. maja 2022 potekala v Portorožu, predstavili s tremi prispevki. Prvi dan sta bila predstavljena prispevka s področja elektronskega poslovanja, drugi dan pa prispevek s področja interoperabilnosti.