Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

  • Na Ministrstvu za javno upravo (MJU) je danes, 6. decembra 2019, potekala novinarska konferenca, na kateri sta minister Rudi Medved in generalni direktor Direktorata za javno naročanje Sašo Matas, skušala odgovoriti na vprašanja, kako preseči dolgotrajne postopke in zaplete, ki se pojavljajo na področju javnega naročanja, še posebej, ko govorimo o večjih infrastrukturnih projektih. V javnosti se namreč večkrat pojavljajo očitki o nedelovanju sistema, zato je vlada v prvem letu delovanja pristopila k analizi zaznav nepravilnosti in začela pripravljati predloge rešitev. Na MJU, kjer pripravljamo zakonodajne rešitve in podlage za javno naročanje, smo v zadnjem letu naredili številne korake, ki izboljšujejo sistem javnega naročanja. Slednjega zelo pozitivno ocenjujejo tudi tuji eksperti, OECD in Evropska komisija.

  • V Dolu pri Ljubljani je danes, 3. decembra 2019, potekalo slovesno odprtje krajevnega urada (KU). Novo pridobitev so občani in okoliški krajani pozdravili z zadovoljstvom, saj bodo odslej lahko številne upravne storitve uredili bližje in tako prihranili čas.
    Na odprtju krajevnega urada so zbrane nagovorili, župan občine Željko Savič, načelnik Upravne enote Ljubljana mag. Bojan Babič in v imenu ministra Rudija Medveda Igor Žavbi, svetovalec v kabinetu ministra MJU.

  • Minister za javno upravo Rudi Medved se je v torek, 3. decembra 2019, udeležil zasedanja Sveta EU za promet, telekomunikacije in energijo, ki poteka v Bruslju.

Aktualno

Iskalnik