Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo

  • Minister za javno upravo Boštjan Koritnik nastopil kot uvodni govorec na mednarodni spletni konferenci Ureditev umetne inteligence, interneta in podatkov (angleško Regulation of Artificial Intelligence, Internet and Data - RAID Digital). Uvodoma je poudaril, da mora digitalizacija izboljšati kakovost javnih storitev in olajšati življenje državljanom, ob tem pa izpostavil, da je je pri novih tehnologijah ključno vprašanje zaupanja.

  • Zaradi množične menjave osebnih dokumentov so nekatere upravne enote v teh tednih že podaljšale uradne ure in dodale uradne ure tudi ob četrtkih. Da bi državljankam in državljanom zagotovili hitrejšo obravnavo in odpravili zaostanke, pa bodo upravne enote povsod po Sloveniji vrata odprle še dva dodatna dneva, in sicer: v četrtek, 21. aprila, in v soboto, 14. maja 2022. Ta dva dneva sta namenjena izključno urejanju osebnih dokumentov.

  • Strokovna ekipa Direktorata za informatiko Ministrstva za javno upravo je bila danes obveščena, da se je na spletu pojavila lažna spletna stran državnega portala eUprava, ki se nahaja na povezavi: https://euprava-vd.si/. Na prvi pogled omenjena lažna spletna stran izgleda povsem enako kot avtentični portal eUprava, zato uporabnika lahko zlahka zavede.

Aktualno