Skoči do osrednje vsebine

Bi radi postali del skupnosti za boljši jutri?
Želite bolje izkoristiti svoje talente, znanja in veščine?
Želite večkrat iskreno izraziti in deliti mnenja in stališča o temah, ki vas zadevajo?

Vse to uresničujemo preko naše nacionalne platforme Inovacijska skupnost, ki je namenjena mreženju in prenosu dobrih praks z usmerjenostjo v napredek in boljšo kakovost življenja posameznika. V okviru inovacijske skupnosti širimo tako zavedanje kot znanje in veščine o inovativnih pristopih. Večkrat organiziramo srečanja oziroma kratke delavnice, na katerih se usposabljamo, poročamo o projektu, o trendih doma in po svetu ter na ta način mrežimo in izmenjujemo dobre prakse in ideje. Članstvo je prostovoljno, število članov pa iz meseca v mesec narašča.

Znotraj inovacijske skupnosti smo zgradili tudi mrežo ambasadorjev inovativnosti – posameznikov, od katerih pričakujemo aktivno vlogo tako v inovacijski skupnosti kot znotraj delovnega okolja, kjer delujejo. Ambasadorji inovativnosti so osebe, ki so odprte, se rade učijo, stalno iščejo možnosti za izboljšave in si želijo delovati drugače. Trenutno je v mreži več kot 70 ambasadorjev.

V okviru projekta Inovativen.si bomo ambasadorje sistematično usposobili skozi celoten izobraževalni program za področje inovativnosti. Od njih pričakujemo aktivno udeležbo na usposabljanjih in srečanjih inovacijske skupnosti ter implementacijo in širjenje pridobljenih znanj in izkušenj v svojem delovnem okolju.

Prihaja 12. srečanje (11. februar 2021) inovacijske skupnosti: NEVIDNA KOMUNIKACIJA - Ustavimo 15 škodljivih komunikacijskih navad na delovnem mestu in doma

Ali ste že slišali za škodljive komunikacijske navade, ki jih drugi opazijo pri nas, sami jih pa stežka prepoznavamo? Ali veste kako jih preseči? Kako doseči, da bomo ljudi pridobili za svoje zaveznike?  Kako na preprost in hiter način izboljšati svojo komunikacijo v odnosu z drugimi ter povečati verjetnost, da nas bodo doživljali kot prijetnega sogovornika? 

Z nami bo priznani predavatelj in mediator mag. Jani Prgić, ki bo odgovoril na zgornja vprašanja preko konkretnih primerov iz vsakdanjih službenih in tudi domačih situacij. 

Več informacij in pogosto zastavljena vprašanja lahko najdete TUKAJ.

Komu je namenjena inovacijska skupnost?

Inovacijska skupnost je namenjena vsem zaposlenim, ki verjamete v vrednote drzna odgovornost, igriva inovativnost in partnersko sodelovanje ter si želite spreminjati družbeno in poslovno okolje na bolje.

Kaj lahko pričakujete od sodelovanja v skupnosti?

 1. Lahko postanete del visoko motivirane skupine za spremembe na bolje.
 2. Možnost prispevanja k oblikovanju javne uprave in s tem krepitvi zaupanja.
 3. Aktivno druženje s podobno mislečimi.
 4. Pridobitev novih znanj in veščin.

Doslej smo izvedli že enajst srečanj Inovacijske skupnosti oziroma usposabljanj v obliki kratkih 2-urnih praktičnih delavnic za inovativne metode dela

 1. srečanje: Predstavitev projekta, namen in cilja ter predstavitev skupine
 2. srečanje: Uporabnik v središču, zakaj in kako? predavatelja Dan Podjed in Lojze Bertoncelj
 3. srečanje: Empatija, ključ do ljudem prijaznih organizacij in storitev, predavatelj Dan Podjed
 4. srečanje: Sočnejša vprašanja in boljše rešitve, predavateljica Marjeta Novak
 5. srečanje: Strast – talenti, The color of Innovation will be Red, predavatelj Jeff Staes
 6. srečanje: Persona Ambasador inovativnosti
 7. srečanje: Diagnosticiranje in uporabljanje čustev, predavatelja Miran Morano in Katarina Hočevar
 8. srečanje: Most? S čim? Med kom? Na kakšen način?, predavateljica Maja Vukasović Žontar
 9. srečanje: Metoda 6 Klobukov razmišljanja, predavateljica mag. Nastja Mulej
 10. srečanje: Predstavitev metode in dobrih praks s področja »Sistemskega razmišljanja, predavatelja Piret Tonuris in Kevin Richman, strokovnjaka z OECD
 11. srečanjeSpoznanja iz 2020 za učinkovitejša in zanimivejša spletna srečanja v 2021, predavateljice dr. Ditka Vidmar, mag. Marjeta Novak in Petra Založnik
 12. srečanje: Nevidna komunikacija - Ustavimo 15 škodljivih komunikacijskih navad na delovnem mestu in doma
 13. srečanje (9. marec 2021): Vsebina je zaenkrat še skrivnost