Skoči do osrednje vsebine

14. srečanje inovacijske skupnosti

Za nami je že tretje srečanje inovacijske skupnosti v letošnjem letu, ki je bilo hkrati tudi naše zadnje veliko druženje pred poletjem. S tokratnim dogodkom smo se želeli zahvaliti predvsem našim ambasadorjem inovativnosti, ki so v aprilu odigrali pomembno vlogo pri širjenju Inovacijskega barometra - posodobljenega vprašalnika za merjenje inovacijske zrelosti v državni upravi, ki je od letos prvič popolnoma mednarodno primerljiv. Seveda pa se zahvaljujemo prav vsem, ki ste se nam pridružili na dogodku. Le skupaj lahko gradimo skupnost in ustvarjamo boljši jutri za vse nas.
Posretek zaslona MS Teams klica dogodka 14. srečanje inovacijske skupnosti.

Posnetek zaslona 14. srečanja inovacijske skupnosti | Avtor: MJU

V torek, 25. maja 2021, je potekalo 14. srečanje inovacijske skupnosti, ki je hkrati že tretje srečanje v letošnjem letu. Zopet smo z aktualno vsebino privabili rekordno število udeležencev (tokrat nas je bilo več kot 220) in tako še povečali našo hitro rastočo inovacijsko skupnost. Tokrat smo vsebino srečanja posvetili čustveni inteligentnosti in tako že napovedali novi krog usposabljanj, v katerem se bomo posvetili tudi tej tematiki, za katero je bilo izkazanega ogromno interesa.

Z nami je bil tokrat izjemen gost, priznani psiholog dr. Aleksander Zadel, ki je s svojim predavanjem Čustvena intelignetnost – skriti dragulj naše osebnosti, nagovoril in navdušil občinstvo. Dvo-urno on-line druženje se je prehitro končalo, saj so se vprašanja, ki so sledila predavanju, kar vrstila.

Dr. Zadel je v svojem predavanju odgovoril na vsa ključna vprašanja, ki se navezujejo na čustveno inteligentnost:

  • Katera je tista ključna lastnost, ki je potrebna, da bi bili v življenju uspešni?Zakaj določeni ljudje enake ideje veliko bolj prepričljivo predstavijo kot vi?
  • Zakaj se bolje znajdejo v konfliktnih in stresnih situacijah?
  • Zakaj bolj učinkovito upravljajo spremembe?
  • Zakaj so nekateri manj talentirani ljudje v življenju bolj uspešni od inteligentnih in izobraženih posameznikov?
  • Ali čustvena inteligentnost pomeni to, da sem bolj čustven/a in me potem lažje izkoriščajo?

Predavatelj nam je tematiko približal ne samo s teorijo, ampak predvsem s primeri iz vsakdanjega življenja, s katerimi se lahko vsak poistoveti. Izvedeli smo, da je tista ključna lastnost, ki leži v temelju vsakega uspešnega in zadovoljnega človeka, čustvena inteligentnost.

Ljudje z visoko čustveno inteligentnostjo so sposobni empatije, s pomočjo katere se lahko popolnoma vživijo v sočloveka in so zato najprijetnejši sogovorniki. Pri tem je morda marsikoga zaskrbelo, da je čustvena inteligenca nekaj, s čemer se rodimo. To zmotno prepričanje je dr. Zadel popravil in vsem vlil upanje z informacijo, da je čustvena inteligentnost veščina, ki jo lahko treniramo, nadgradimo in razvijemo pri sebi. Velika prednost čustveno inteligentnih oseb pa je tudi ta, da se bolje znajdejo v stresnih situacijah, saj se znajo predvsem hitro in učinkovito regenerirati, česar si želimo prav vsi.

Kot že omenjeno, je bilo to zadnje srečanje inovacijske skupnosti pred poletjem, znova se bomo družili spet jeseni. Kar pa še ne pomeni, da se do takrat na projektu ne bo nič dogajalo, ravno nasprotno!

Živahno bo na naših družabnih omrežjih (Facebook, Linkedin, Instagram, Youtube), kjer lahko najdete inovativne vsebine, ki jih za vas pripravljamo tedensko (npr. »Torkov kotiček znanja«, kjer najdete koristne nasvete, ki jih lahko zelo hitro uporabite za izboljšanje vašega dela). Trenutno se tudi intenzivno pripravljamo na novi krog usposabljanj za inovativnost v državni upravi, s katerimi prav tako pričenjamo v jeseni. V primeru, da se boste udeležili modula Čustvena inteligenca,boste izvedeli še več o čustveni inteligentnosti, predvsem v povezavi z uvajanjem sprememb, kar vam bo prišlo prav tako v privatnem, kot tudi delovnem okolju.

Jeseni pa se vidimo tudi na 15. srečanju inovacijske skupnosti, katerega vsebina za enkrat ostaja še skrivnost. Hvala, ker skupaj z nami gradite skupnost in ustvarjate boljši jutri za vse nas!