Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Danes

  Premier nagovoril mlade zamejce ob zaključku projekta Mreža Alpe Jadran M.A.J.

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes v Cankarjevem domu nagovoril zbrane na prireditvi ob koncu dveletnega projekta Mreža Alpe Jadran M. A. J., ki ga je organizirala Slovenska gospodarska zveza iz Celovca.

 • Predsednik vlade na vrhu slovenskega gospodarstva: »Tukaj smo zato, da delamo z vami in vam pokažemo, da želimo sodelovati«

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nagovoril udeležence 14. vrha slovenskega gospodarstva.

 • Premier na razglasitvi najboljših podjetij v pomurski regiji: »Pomurje vsak dan kaže svoj razvoj in napredek, dokaz za to so tudi današnji nominiranci«

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj v gledališču Park v Murski Soboti nagovoril zbrane na predstavitvi najboljših podjetij v pomurski regiji v okviru projekta »Pomursko podjetje leta«, ki sta ga pripravila in izvedla Pomurska gospodarska zbornica in tednik Vestnik.

 • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja o črpanju evropskih sredstev, vardi na obmejnem območju, stanovanjski politiki in priseljevanju.

 • Premier na odprtju zadnjega dela mengeške obvoznice

  Predsednik vlade Marjan Šarec je skupaj z županom Občine Mengeš Francem Jeričem, direktorjem DARS-a Tomažem Vidicem, direktorjem Gorenjske gradbene družbe Stanislavom Remicem in prvim županom Občine Mengeš Janezom Perom svečano prerezal trak ter s tem simbolično predal v uporabo še zadnjo tretjino mengeške obvoznice. Mengeška obvoznica je del širšega projekta povezave štajerske avtoceste z gorenjsko avtocesto, s katero se bo mogoče izogniti ljubljanskemu obroču na poti na Gorenjsko oziroma v obratni smeri.

 • Predsednik vlade: Ne smemo pustiti, da bi socialni dialog zamrl

  "Socialni dialog je izjemnega pomena in ne smemo pustiti, da bi zamrl" je dejal premier Marjan Šarec po podpisu sprememb pravil o delovanju Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) ter sprememb protokola o spoštovanju in spodbujanju socialnega dialoga s strani socialnih partnerjev. Tako bo ESS lahko po novem obravnaval tudi predloge, ki jih ne bo predlagala vlada, a bodo - kot je poudaril premier Šarec - uživali ministrsko podporo.

 • Predsednik vlade z mladimi o reševanju stanovanjske problematike

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je srečal s predstavniki Mladinskega sveta Slovenije na temo reševanja stanovanjske problematike mladih. Kot je po srečanju v izjavi za javnost povedal premier, bo ministrstvu za finance naložil pripravo zakona o jamstveni shemi za tiste mlade, ki jih ukrepi Banke Slovenije omejujejo pri najemu bančnih posojil.

 • Predsednik vlade na Strateškem dialogu o Zahodnem Balkanu

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je na povabilo ustanovitelja in izvršnega direktorja Svetovnega gospodarskega foruma (World Economic Forum) Klausa Schwaba udeležil Strateškega dialoga o Zahodnem Balkanu, ki je bil včeraj in danes v Ženevi.

 • Predsednik vlade odprl sejma Ambient Ljubljana in Dom plus

  Predsednik vlade Marjan Šarec je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani s slavnostnim nagovorom uradno odprl jubilejni 30. sejem Ambient Ljubljana in četrti sejem Dom Plus. Premier je podelil tudi štiri nagrade mladim, še neuveljavljenim oblikovalcem oziroma arhitektom, ki svoje zamisli predstavljajo na razstavi in borzi TOP IDEJE.

 • Predsednik vlade na drugem vrhu skupine Prijatelji kohezije

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je v Pragi udeležil drugega vrha skupine Prijatelji kohezije. Gre za neformalno povezavo držav članic Evropske unije, ki se v pogajanjih o prihodnjem večletnem finančnem okviru zavzema za ključno vlogo kohezijske politike v proračunu EU. Slovenski premier je na vrhu podprl takšen prihodnji večletni finančni okvir EU, s katerim se bo mogoče ustrezno spoprijeti s ključnimi izzivi Evropske unije.

Iskalnik