Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar in Janez Tomažič s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

 • Vlada je na današnji seji določila besedilo predlogov novel Zakona o kmetijstvu in Zakona o nadzoru državne meje. Sprejela je tudi izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati za sklenitev Aneksa h Kolektivni pogodbi za zdravnike in zobozdravnike in pooblastila pogajalsko skupino za pogajanja.

 • Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada Republike Slovenije sprejela mnenje o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu predloga novele Zakona o dohodnini. Vlada v mnenju odgovarja na ključne navedbe predlagatelja in zaključuje, da predlogu za razpis posvetovalnega referenduma ne nasprotuje.

Aktualno

 • Video

  Spremembe protokola testiranja oseb na covid-19

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covida-19 sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar in direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Tjaša Žohar Čretnik.

 • Video

  321. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji spremenila odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

 • 320. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembo Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki določa, da oseba ki je ob vstopu v Slovenijo napotena v karanteno na domu, le te ne more več predčasno prekiniti z negativnim testom PCR. Sklenila je tudi, da bo formalizirala sodelovanje s College of Europe in tako letos omogočila do tri polne šolnine slovenskim študentom za študij na College of Europe.