Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Predlog novele Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 ter Bosni in Hercegovini podarila 100.620 odmerkov cepiva COMIRNATY proizvajalca BioNTech/Pfizer.


 • Vlada je na današnji seji sprejela spremembe Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od 2020 do 2022, Uredbo o določitvi zneska trošarine za tobačne izdelke in Uredbo o metodologiji za oblikovanje neprofitne najemnine in določitvi višine subvencij najemnin.

 • Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga Zakona o debirokratizaciji, ki ga bo poslala v Državni zbor in s katerim nadomešča predlog zakona, ki ga je Državnemu zboru poslala dne 18. marca 2021.

Aktualno

 • 269. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da se Avstraliji na podlagi njenega zaprosila za pomoč pri preprečevanju širjenja bolezni COVID-19, odproda cepivo z lastniškim imenom Spikevax disperzija za injiciranje proizvajalca MODERNA v količini 20.400 odmerkov. Imenovala je tudi generalnega direktorja Direktorata za informatiko in vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za informacijsko družbo.

 • Video

  Minister Cigler Kralj o stanju glede covid-19 v domovih za starejše in v posebnih socialno-varstvenih zavodih

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in poveljnik Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk.

 • Video

  Od 1. oktobra 2021 uvedba PC pogoja v državni upravi

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covida-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, minister za javno upravo Boštjan Koritnik in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek.

Dogodki

 

93. redna seja vlade

Vlada Republike Slovenije se bo v sredo, 22. septembra 2021, ob 12. uri, v sejni dvorani na Gregorčičevi 27, sestala na 93. redni seji.