Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je na dopisni seji na predlog ministra za zdravje s 6. decembrom 2022 imenovala Natašo Vidnar za vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego v Ministrstvu za zdravje.

 • Vlada je na današnji seji določila predlog zakona o nujnem posredovanju za obravnavo visokih cen energije in začela z obravnavo predloga zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. Sprejela je tudi odgovor v zvezi s prijavo FIDES-a glede kršitve etičnega kodeksa podpredsednika vlade Danijela Bešiča Loredana.

 • Na današnjih sejah vladnih odborov je vlada med drugim dokapitalizirala Javni sklad za regionalni razvoj in razvoj podeželja, odprla novo proračunsko postavko Povečanje namenskega premoženja Javnega sklada za spodbujanje podjetništva - draginja, sprejela več sklepov o prerazporeditvah sredstev državnega proračuna ter v veljavni Načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrstila nekatere nove projekte.

Aktualno

 • 46. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o določitvi mehanizma oblikovanja cene električne energije za velike poslovne odjemalce, s katero bo z opredeljeno referenčno nabavno ceno elektrike pomagala podjetjem zaradi visokih cen energije.

 • Video

  25. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela Odloka o finančni pomoči zaradi izpada krme leta 2022 in o finančnem nadomestilu čebelarjem. Sprejela je tudi izhodišča za pripravo normativnih rešitev v zvezi s prekrškovnimi postopki, ki so se vodili v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnjih sejah vladnih odborov je vlada med drugim sprejela mnenje o zahtevi pobudnikov za oceno ustavnosti Sklepa o nedopustnosti razpisa zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah Družinskega zakonika ter mnenje o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu novele Zakona o dohodnini, v veljavni Načrt razvojnih programov 2022-2025 pa je uvrstila več projektov.