Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede epidemije novega koronavirusa so sodelovali minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Nuška Čakš Jager, Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in vladni govorec Jelko Kacin.

 • Na popoldanski novinarski konferenci, namenjeni stanju glede bolezni COVID-19 je najprej spregovorila vodja strokovne skupine pri Ministrstvu za zdravje dr. Bojana Beovič in izpostavila, da je za stanje epidemije najbolj ključen podatek, koliko je hudo bolnih oseb, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

 • Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman in vladni govorec Jelko Kacin.

Aktualno

 • Naš skupni cilj je na dlani ‒ to je zajezitev širjenja virusa

  O stanju glede bolezni COVID-19 so na novinarski konferenci spregovorili dr. Mateja Logar z Infekcijske klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, dr. Matej Tušak s Fakultete za šport in vladni govorec Jelko Kacin.

 • Odločitev vlade s seje vladnega odbora

  Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada RS sprejela sklep, da se v Načrtu razvojnih programov 2020-2023 spremeni projekt »Sanacija brežine reke Vipave v Mirnu«.

 • 114. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje o pobudi za oceno ustavnosti 39. člena in 2. točke 1. odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih. Prav tako je sprejela tudi mnenje glede predloga priporočil Vladi Republike Slovenije v zvezi z kadrovanjem v državne institucije in gospodarske družbe.

Iskalnik