Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o poteku izvajanja Predhodnega programa odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi poplav 4. avgusta, z informacijo o poteku aktivnosti za pripravo vloge za Solidarnostni sklad EU ter informacijo o aktivnostih, ki se nanašajo na določitev in izplačilo intervencijskih stroškov.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela sklep, da generalnega direktorja Statističnega urada RS seznani o očitanih kršitvah in možnih razlogih za razrešitev ter ga pozvala, da se do njih opredeli.

 • Predsednik vlade in ministri se bodo med jutrišnjim regijskim obiskom na Koroškem srečali z župani koroških občin, predstavniki gospodarstva, podjetniki in drugimi. Rdeča nit pogovorov bo obnova regije po katastrofalnih avgustovskih poplavah.

Novice

 • Odločitve vlade s seje vladnega odbora

  Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim prerazporedila sredstva državnega proračuna za leto 2023 in povečala namensko premoženje Slovenskega regionalno razvojnega sklada.

 • Vlada zagotavlja sredstva za odpravo posledic poplav

  Vlada je na dopisni seji z namenom odprave škode in blaženja posledic po avgustovskih poplavah razporedila pravice porabe v letošnjem državnem proračunu.

 • Video

  70. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela predhodne programe odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi poplav 4. avgusta 2023, zaradi neurja s poplavami med 12. in 13. julijem 2023 in zaradi neurja s poplavami med 17. julijem in 3. avgustom 2023.