Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je na današnjih sejah delovnih teles uvrstila več projektov v Načrt razvojnih programov.

 • Vlada je na današnji dopisni seji med drugim prerazporedila in razporedila pravice porabe v letošnjem državnem proračunu.

 • Na današnji dopisni seji je vlada med drugim sprejela spremembe Uredbe o zagotavljanju prihrankov energije, s katero se ponovno uvaja prispevek za energetsko učinkovitost, ker se s pomočjo teh sredstev sofinancira ukrepe preko Eko sklada.

Aktualno

 • Vlada sprejela donacijo cepiva proti opičjim kozam Jynneos

  Vlada je na današnji dopisni seji sklenila, da sprejme donacijo cepiva Jynneos (Imvanex), proizvajalca Bavarian Nordic, zoper opičje koze v količini 1400 odmerkov od Evropske komisije.

 • 17. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembo Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida in v veljavni Načrt razvojnih programov uvrstila projekt Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!2025. Sklenila je tudi, da Slovenski paviljon ohrani na lokaciji Expa 2020 v Dubaju za nadaljnjo promocijo slovenskega gospodarstva.

 • Vlada dala soglasje k razrešitvi generalne direktorice Onkološkega Inštituta

  Vlada Republike Slovenije se je na današnji dopisni seji seznanila z odstopno izjavo generalne direktorice javnega zdravstvenega zavoda (JZZ) Onkološkega inštituta Ljubljana, Andreje Uštar, univ. dipl. ekon., in dala soglasje k njeni razrešitvi.

Dogodki

 

11. redna seja vlade

Vlada Republike Slovenije se bo sestala na 11. redni seji. Fototermina ob začetku seje vlade ne bo.