Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je določila besedilo predloga zakona o začasnih ukrepih za izboljšanje kadrovskih in delovnih pogojev ter zmogljivosti pri izvajalcih socialnovarstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe. Besedilo je v tretji obravnavi. Vlada je soglašala s predlogi amandmajev k predlogu novele zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

 • Vlada je na današnji seji med drugim obravnavala prva izhodišča za pripravo predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o tujcih.

 • Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim sprejela mnenje k predlogu novele Kazenskega zakonika ter v veljavni Načrt razvojnih programov 2024–2027 uvrstila več novih projektov.

Novice

 • Vlada predlaga parlamentu, da ugotovi prenehanje funkcije obrambnemu ministru Šarcu

  Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga sklepa o nezdružljivosti funkcije ministra za obrambo Marjana Šarca s funkcijo poslanca v Evropskem parlamentu in zato predlaga Državnemu zboru Republike Slovenije, da ugotovi prenehanje funkcije ministra za obrambo Marjana Šarca z dnem nastopa funkcije poslanca v Evropskem parlamentu.

 • Opozorilo pred lažnim SMS sporočilom

  Zaznali smo pošiljanje lažnih SMS obvestil s tujih telefonskih številk v imenu Vlade Republike Slovenije, v katerih pošiljatelji pozivajo k posodobitvi osebnih podatkov.

 • 235. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila s predlogom Stavkovnega sporazuma o načinu reševanja stavkovnih zahtev upravnih enot. Vlada soglaša s predlogi amandmajev k Predlogu zakona o pospešitvi postopkov realizacije vseevropskega prometnega omrežja. Dala je tudi soglasje k predlogu amandmaja k Dopolnjenemu predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona.