Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je na današnji seji sprejela prve ukrepe, namenjene zaščiti javnega zdravstvenega sistema. Ti ukrepi bodo še posebej pomembni po prvem marcu, ko prenehajo veljati soglasja za nadurno delo zdravnikom, ki so se za ta korak odločili ob stavki Fidesa.

 • Vlada Republike Slovenije je danes v Jordanijo iz ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika poslala materialno pomoč, namenjeno Gazi. "Gre za prvo neposredno pomoč Slovenije, namenjeno oskrbi prebivalcev Gaze", je izpostavil premier dr. Golob.

 • Vlada je na današnji seji sprejela predloge novel zakonov o trošarinah, o spodbujanju investicij in o prekrških. Določila je tudi besedilo predloga Zakona o sodnem varstvu nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank in sprejela spremembe Uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov.

Novice

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na sejah vladnih odborov se je vlada med drugim seznanila s Seznamom upravičencev do četrtega sklopa predplačil za obnovo stanovanj, poškodovanih ob poplavah in plazovih iz avgusta 2023 - predplačilo bo izplačano 731 upravičencem v skupni višini 2.389.214,42 evra.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim sprejela odziv na Predlog priporočila v zvezi s stanjem na področju boja proti korupciji, odobrila nekaj proračunskih prerazporeditev in v veljavni Načrt razvojnih programov 2024–2027 uvrstila nov projekt.

 • 191. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji določila besedilo Predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli za tretjo obravnavo v Državnem zboru.