Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela posebni vladni projekt za spodbujanje precepljenosti oseb v populaciji proti covid-19 in odločila, da bo donirala cepivo Janssen v instrument COVAX. Soglašala je tudi s predlogi amandmajev k predlogu gradbenega zakona in predlogu zakona o urejanju prostora.

 • Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov, s katero je predlagan enak način oblikovanja cen kurilnega olja kakor v obdobju pred liberalizacijo cen kurilnega olja aprila 2016.

 • Vlada se je na današnji seji seznanila s poročilom delovne skupine za zajezitev visokih cen energentov in potrdila predlog novele Zakona o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije. Sprejela je tudi stališče do ocene Fiskalnega sveta glede proračunskih dokumentov 2022 in 2023.

Aktualno

 • Video

  Milan Krek: Čas je, ko moramo misliti drug na drugega

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), in Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata.

 • Video

  Javna tribuna o izzivih in priložnostih obalno-kraške regije

  Vlada je regijski obisk obalno-kraške regije zaključila v Lipici, in sicer z javno tribuno o razvoju obalno-kraške regije, na kateri je s predstavniki lokalnih skupnosti in gospodarstva spregovorila o izzivih in priložnostih v regiji.

 • 282. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji izdala Odlok o spremembi Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, donirala dobave cepiva Vaxzevria, proizvajalca Astra Zeneca, v instrument COVAX ter imenovala vršilca dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo.