Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je na današnji dopisni seji potrdila predloge novel petih davčnih zakonov: Zakona o dohodnini, Zakona o trošarinah, Zakona o davčnem postopku, Zakona o finančni upravi in Zakona o davčnem potrjevanju računov. Vlada se je opredelila tudi do amandmajev na predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna.

 • Na današnji dopisni seji je vlada odločila, da se za preminulega Radka Poliča organizira pogreb z vojaškimi častmi. Sprejela je tudi stališče do ocene Fiskalnega sveta glede skladnosti predloga rebalansa letošnjega državnega proračuna in predloga sprememb Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje 2022 - 2024 s fiskalnimi pravili.

 • Vlada je na današnji seji začela z obravnavo predlogov davčnih sprememb, sprejela predlog zakona o interventnih ukrepih v vzgoji in izobraževanju za šolsko leto 2022/2023, pomoč gospodarstvu zaradi visokih cen elektrike in plina zvišala na 86 milijonov evrov ter sprejela predlog zakona, ki na novo ureja očetovsko in starševsko varstva otrok. Potrdila je tudi oceno škode na stvareh in povračilo intervencijskih sredstev zaradi posledic požara na Krasu. Prav tako bo vlada financirala dodatno opremljenost društev, ki so sodelovala pri gašenju na Krasu.

Aktualno

 • 29. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji razrešila državno sekretarko v Ministrstvu za zdravje in sprejela spremenjen sklep o imenovanju pogajalskih skupin za pogajanja o normativnih in tarifnih delih kolektivnih pogodb dejavnosti in poklicev.

 • Vlada razpravljala o proračunih za prihodnji dve leti

  Vlada je na današnji seji po znani jesenski napovedi Urada za makroekonomske analize in razvoj ponovno razpravljala o proračunih za leti 2023 in 2024.

 • Odločitve vlade s seje vladnega odbora

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada Republike Slovenije sprejela besedilo amandmajev k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij (ZIKS-1H), ki ga je Državnemu zboru Republike Slovenije predložila skupina poslank in poslancev, s prvopodpisanim Danijelom Krivcem, ter jih posreduje Državnemu zboru.