Skoči do osrednje vsebine

 • 1. maja 2004 je Slovenija skupaj še z devetimi državami srednje in vzhodne Evrope postala članica Evropske unije. Čeprav je bilo pred vstopom prisotne tudi nekaj negotovosti, lahko z današnje perspektive ugotovimo, da je članstvo naši državi pomagalo na poti gospodarskega razvoja in mednarodne uveljavitve, ljudem pa omogočilo številne nove možnosti v drugih državah članicah.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju stabilne oskrbe z nizkoogljično električno energijo, mnenje o predlogu priporočila Vladi Republike Slovenije za transparentno delovanje institucij in ohranitev suverenosti Slovenije in se opredelila do ocene fiskalnega sveta glede proračunskih dokumentov.

 • Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o kazenskem postopku, ki prinaša implementacijo treh odločb Ustavnega sodišča (US), dvig dokaznega standarda in skrajšanje roka za pridobivanje podatkov. Izdala je tudi Uredbo o načinu ugotavljanja pogojev in meril za dodelitev investicijskih spodbud ter pogojev za strateško investicijo.

Novice

 • 212. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje k predlogu zakona o spremembah zakona o referendumu in o ljudski iniciativi, ki ga je predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec ter ga pošlje Državnemu zboru.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na sejah vladnih odborov je vlada v veljavni Načrt razvojnih programov (NRP) 2024–2027 uvrstila več novih projektov.

 • Video

  99. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji med drugim sprejela poročilo o izvajanju strategije razvoja trga kapitala ter spremembe Uredbe o ukrepih kmetijsko-okoljska-podnebna plačila, ekološko kmetovanje in plačila območjem z naravnimi ali drugimi posebnimi omejitvami iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020.