Skoči do osrednje vsebine

 • Poslanica predsednika vlade dr. Roberta Goloba ob 25. juniju, dnevu državnosti.

 • Vlada je na današnji seji sprejela spremembe Uredbe o načinu določanja in obračunavanja prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije ter Uredbo o spremembah Uredbe o zagotavljanju prihrankov energije. Vlada se je seznanila s poslovanjem bolnišnic v letu 2021 in oceno poslovanja bolnišnic v obdobju 1-5 2022 ter izdala Uredbo o sodelovanju državnega tožilstva in policije.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenji k predlogoma Deklaracij o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta o boju proti nekaznovanju vojnih hudodelstev v Ukrajini in o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu.

Aktualno

 • Borut Šuklje (1958 - 2022)

  Slovensko javnost je včeraj pretresla novica o smrti nekdanjega ministra in diplomata Boruta Šukljeta. V svoji izjemno bogati in uspešni karieri je bil politik - med drugim poslanec in dvakrat minister, veleposlanik, medijski človek, v zadnjih letih pa je deloval kot mednarodni svetovalec za področje jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana ter kot publicist.

 • Kandidatura Janeza Kopača za mesto generalnega sekretarja Sveta za regionalno sodelovanje

  Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela sklep o kandidaturi Janeza Kopača za mesto generalnega sekretarja Sveta za regionalno sodelovanje (Regional Cooperation Council - RCC) in pooblastila Ministrstvo za zunanje zadeve, da izvede potrebne aktivnosti za najavo kandidature in seznanitev predsedujoče države Procesa sodelovanja v Jugovzhodni Evropi.

 • Video

  4. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Na današnji novinarski konferenci po seji vlade je predsednik vlade Robert Golob predstavil prvi korak v strategiji za soočanje z energetsko in prehrambeno draginjo. Vlada je tokrat obravnavala ukrepe na področju nafte in naftnih derivatov.