Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga Zakona o debirokratizaciji, ki ga bo poslala v Državni zbor in s katerim nadomešča predlog zakona, ki ga je Državnemu zboru poslala dne 18. marca 2021.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da se Avstraliji na podlagi njenega zaprosila za pomoč pri preprečevanju širjenja bolezni COVID-19, odproda cepivo z lastniškim imenom Spikevax disperzija za injiciranje proizvajalca MODERNA v količini 20.400 odmerkov. Imenovala je tudi generalnega direktorja Direktorata za informatiko in vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za informacijsko družbo.

 • Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in poveljnik Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk.

Aktualno

 • Video

  Od 1. oktobra 2021 uvedba PC pogoja v državni upravi

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covida-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, minister za javno upravo Boštjan Koritnik in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek.

 • Video

  Vlada sprejela spremembe in dopolnitve odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT

  Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

 • 92. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sklenila, da je na javnih zbiranjih nad 50 oseb obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Sprejela je tudi predloga novel Zakonov o trošarinah in o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške ter Jesensko napoved gospodarskih gibanj 2021, ki nakazuje izboljšane gospodarske obete.

Dogodki

 

93. redna seja vlade

Vlada Republike Slovenije se bo v sredo, 22. septembra 2021, ob 12. uri, v sejni dvorani na Gregorčičevi 27, sestala na 93. redni seji.