Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek in misijonarka Zvonka Mikec iz Mozambika, o razmerah glede epidemije v tem delu Afrike.

  • Vlada je izdala odločbo o razrešitvi mag. Mirana Miheliča s funkcije državnega sekretarja na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), in sicer s 4. marcem 2021. Vlada je hkrati mag. Aleša Irgoliča s 5. marcem 2021 imenovala za državnega sekretarja v Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

  • Vlada je izdala Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, s katerim se ponovno vzpostavljajo kontrolne točke za vstop v Slovenijo, spremembe so tudi pri izjemah za vstop v državo brez karantene in brez negativnega izvida testa, prekinitev karantene je možna šele peti dan po napotitvi. Prav tako je z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji določila, da se sprošča gostinska dejavnost ter strežba na terasah in vrtovih gostinskih obratov, kot je določeno za rumeno fazo sproščanja ukrepov in sicer v Posavski in Jugovzhodni statistični regiji.

Aktualno