Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji sprejela Sklep o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih, pri nalezljivi bolezni opičje koze.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za celovito ureditev položaja razseljenih oseb iz Ukrajine in za pomoč gospodarstvu Republike Slovenije zaradi posledic ukrajinske krize.

 • V petek bo Slovenija in z njo ves svet petič obeležila svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) razglasila 20. decembra 2017. Glavni namen svetovnega dne čebel je ozaveščanje svetovne javnosti o pomenu čebel in ostalih opraševalcev za človeštvo, v luči prehranske varnosti in globalne odprave lakote ter skrbi za okolje in biotsko raznovrstnost.

Aktualno

 • 378. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji med drugim sprejela Uredbo o pomožni policiji in Načrt razvoja raziskovalne infrastrukture 2030.

 • 377. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o varstvenih območjih dediščine, ki med drugim določa vrste varstvenih območij dediščine in podrobnejša merila za njihovo določitev, z namenom celostnega ohranjanja kulturne dediščine.

 • 123. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji izdala Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, s katerim se pogoj PCT ukinja v vseh zdravstvenih in socialno varstvenih dejavnostih. Vlada je sprejela sklepe v zvezi z Aneksom št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2022. Vlada je sprejela tudi uredbo na podlagi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, ki omogoča, da se bodo digitalni boni začeli unovčevati že čez mesec dni.