Skoči do osrednje vsebine

Tekoči posli

Vlada od 29. januarja 2020 opravlja tekoče posle. Pojasnilo Službe vlade za zakonodajo.

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Slovenska potnika z ladje Diamond Princess, ki sta zdrava, sta se s komercialnim letom danes vrnila v Slovenijo. Pristala sta na letališču Jožeta Pučnika, kjer so ju pregledali in ponovno testirali.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Uredbo o obliki in načinu izvajanja gospodarske javne službe pomorske pilotaže in Uredbo o izvedbi ukrepov kmetijske politike za leto 2020. Seznanila se je tudi z informacijo o organizaciji Vrha spretnosti 2020 (Skills Summit 2020), ki bo predvidoma oktobra letos v Sloveniji. Vlada je sprejela tudi sklep, s katerim je UNICEF-u namenila prispevek v višini 30.400 USD.

 • Vlada Republike Slovenije se je na današnji dopisni seji seznanila s situacijo v svetu in Sloveniji v zvezi s pojavom novega koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19). Za nov koronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) se uporabljajo ukrepi določeni z Zakonom o nalezljivih boleznih (ZNB). Ukrepi iz ZNB se uporabljajo glede na trenutno stanje ogroženosti zdravja prebivalstva Republike Slovenije in ob upoštevanju načela sorazmernosti. Do današnjega dne v Republiki Sloveniji nismo potrdili primera obolelega s koronavirusom, prav tako nimamo oseb, ki bi jih repatriirali iz Vuhana v provinci Hubei.

Aktualno

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada RS sprejela mnenje k predlogu za sprejem avtentične razlage 7. člena Zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina poslank in poslancev. Vlada predloga za sprejem avtentične razlage ne podpira.

 • 61. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada se je na današnji seji seznanila z razmerami glede koronavirusa na Kitajskem, sprejela letni načrt upravljanja kapitalskih naložb države ter dala soglasje k vsebinam razpisa za vpis v magistrske in doktorske študijske programe.

 • Vlada zavrnila pritožbe štirih bolnišnic na odločbe Urada RS za nadzor proračuna

  Vlada je danes na dopisni seji izdala odločbe o zavrnitvi pritožb štirih bolnišnic - Splošne bolnišnice Trbovlje, Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj in Splošne bolnišnice Celje – zoper odločbe Urada RS za nadzor proračuna (UNP). Ta je omenjenim bolnišnicam novembra 2019 naložil vračilo nenamensko porabljenega dela proračunskih sredstev.

Iskalnik