Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je na današnji dopisni seji med drugim prerazporedila in razporedila pravice porabe v letošnjem državnem proračunu.

 • Na današnji dopisni seji je vlada med drugim sprejela spremembe Uredbe o zagotavljanju prihrankov energije, s katero se ponovno uvaja prispevek za energetsko učinkovitost, ker se s pomočjo teh sredstev sofinancira ukrepe preko Eko sklada.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sklenila, da sprejme donacijo cepiva Jynneos (Imvanex), proizvajalca Bavarian Nordic, zoper opičje koze v količini 1400 odmerkov od Evropske komisije.

Aktualno

 • 17. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembo Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida in v veljavni Načrt razvojnih programov uvrstila projekt Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!2025. Sklenila je tudi, da Slovenski paviljon ohrani na lokaciji Expa 2020 v Dubaju za nadaljnjo promocijo slovenskega gospodarstva.

 • Vlada dala soglasje k razrešitvi generalne direktorice Onkološkega Inštituta

  Vlada Republike Slovenije se je na današnji dopisni seji seznanila z odstopno izjavo generalne direktorice javnega zdravstvenega zavoda (JZZ) Onkološkega inštituta Ljubljana, Andreje Uštar, univ. dipl. ekon., in dala soglasje k njeni razrešitvi.

 • Video

  10. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela predlog zakona o nižji stopnji davka na dodano vrednost na nekatere vrste energentov. Z začasnim znižanjem stopnje davka na dodano vrednost z 22 % na 9,5 % vlada naslavlja posledice energetske draginje v času največje porabe energentov, med ogrevalno sezono. Seznanila se je tudi z delnim poročilom o intervenciji ob požaru na goriškem Krasu in Ministrstvu za obrambo naložila da do konca meseca avgusta pripravi zakonsko rešitev, ki bo omogočala izplačilo posebne nagrade prostovoljcem, vključenim v sistem zaščite, reševanja in pomoči ob intervencijah v primeru nesreč večjega obsega. Vlada bo začela tudi postopek za oceno škode po požaru na Krasu in možnosti finančne pomoči v okviru Solidarnostnega sklada EU.