Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Danes

  92. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji z odlokom začasno določila uporabo zaščitne maske ali druge ustrezne oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih kot tudi tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

 • Danes

  Rekordnih 137 pozitivnih testov, 4 ljudje so umrli

  Aktualne podatke o stanju bolezni Covid-19 je na novinarski konferenci predstavil vladni govorec Jelko Kacin.

 • 32. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog ukrepov ob možnih razpletih in nevarnostih, ki izhajajo iz naraščajočega števila COVID-19 pozitivnih oseb.

 • Predlog ukrepov za debirokratizacijo na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju

  Predsednik vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo Ivan Simič je danes predstavil predlog ukrepov po posameznih sklopih.

 • Dr. Lukanovič poziva javnost, naj ne banalizira koronavirusa in preventivnih ukrepov

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so spregovorili župan občine Pivka Robert Smrdelj, vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin in prof. dr. Adolf Lukanovič, zdravnik, ki je zaradi koronavirusa preživel 2 meseca v umetni komi na respiratorju na Infekcijski kliniki v Ljubljani.

 • Odločitev vlade s seje vladnega odbora

  Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je vlada soglašala s spremembami in dopolnitvami cen za storitev pomorske pilotaže, s katerimi se podpira prizadevanja po optimizaciji delovnih procesov v koprskem tovornem pristanišču.

 • Ukrepi na področju zajezitve COVID-19 v delovnih organizacijah

  Podjetja se bodo nevarnostim okužbe z virusom morala prilagajati na različne načine. Urška Blaznik, ki je na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) zadolžena za področje javnega zdravja v delovnih organizacijah, je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju o COVID-19 poudarila, da tudi v podjetjih veljajo vsi splošni preventivni ukrepi. Uporaba mask, razkuževanje rok, vzdrževanje medsebojne razdalje in dodatno, zelo priporočljivo dnevno merjenje telesne temperature ob prihodu na delo.

 • Razrešitev direktorja Zavoda za gozdove Slovenije in imenovanje vršilca dolžnosti direktorja

  Vlada je na današnji dopisni seji izdala odločbo o razrešitvi Damjana Oražma s položaja direktorja Zavoda za gozdove Slovenije in izdala odločbo o imenovanju mag. Janeza Logarja za vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove Slovenije.

 • Vlada sprejela stališče do ocene skladnosti javnofinančne politike s fiskalnimi pravili

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Stališče do Ocene skladnosti Predloga rebalansa proračuna Republike Slovenije in Predloga Odloka o spremembah Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od 2020 do 2022 s fiskalnimi pravili, v katerem poudarja, da imajo paketi ukrepov za blažitev posledic COVID-19 krize in za okrevanje gospodarstva po dosedanjih ocenah pozitiven vpliv na gospodarsko aktivnost.

 • Bodimo odgovorni, dosledno upoštevajmo ukrepe

  Včeraj je bilo opravljenih rekordno število testov, in sicer kar 2758, potrjenih je bilo 108 novih okužb, je na začetku današnje novinarske konference poudaril uradni govorec Jelko Kacin.

 • 31. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji zagotovila sredstva za pokrivanje stroškov brisov za potrditev okužbe z virusom SARS-CoV-2 pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti v času epidemije ter skrajšala karanteno na 10 dni.

 • Rekordnih 79 okužb; ključno je upoštevanje zaščitnih ukrepov

  Včerajšnji dan je zaznamovalo rekordno število testiranj, kar 2560 jih je bilo opravljenih, ter rekordno število okužb – potrjenih je bilo 79 primerov okužbe s koronavirusom.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada RS sprejela mnenje k predlogu Zakona spremembi Zakona o prevozih v cestnem prometu. Vlada ne nasprotuje predlogu sprememb zakona, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Mašo Kociper, opozarja pa, da bo predlagana rešitev pomembno povečala obveznosti Proračuna Republike Slovenije.

 • Epidemiološka slika v državi ni dobra, a je stabilna

  Epidemiološko sliko v Sloveniji in v sosednjih italijanskih regijah je na novinarski konferenci Covid-19 predstavil vladni govorec Jelko Kacin.

 • Cene glavnih dveh energentov ostajajo še naprej 1 evro na liter

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe Uredbe o določitvi zneska trošarine za energente, ki določa, da cene glavnih dveh energentov ostajajo še naprej enake kot doslej.

 • Slabšanje epidemiološke slike v Sloveniji in sosednjih državah

  Vladni govorec Jelko Kacin je na novinarski konferenci predstavil aktualne podatke o epidemiološki sliki v Sloveniji in sosednjih državah.

 • Pomoč prizadetim v neurjih na območju Ormoža z okolico

  Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z informacijo o lokalnih neurjih z močnim vetrom na območju občine Ormož z okolico in odločila, da za nabavo najnujnejših sredstev prebivalcem prizadetih občin zagotovi pomoč v skupni višini 250.000 evrov.

 • 30. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 ter Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja.

 • Odločitev vlade s seje vladnega odbora

  Vlada je na seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve sprejela Mnenje o Predlogu zakona o dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2) in podprla predlagane spremembe zakona, s katerimi skupino zavarovancev oziroma upravičencev do pokojnine, ki so pokojninsko dobo dokupili po veljavnih predpisih o pokojninskem in invalidskem zavarovanju do 31. 12. 2012, izenačujemo s tistimi, katerim se je doba prostovoljnega zavarovanja priznala kot pokojninska doba brez dokupa.

 • Nacionalni inštitut za javno zdravje v prvem tednu šole priporoča nošenje mask za vse otroke

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 so sodelovali Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKC), Polonca Truden Dobrin iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), strokovnjakinja za področje mladine in zdravje otrok, ter vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

Iskalnik