Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Video

  Od 1. oktobra 2021 uvedba PC pogoja v državni upravi

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covida-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, minister za javno upravo Boštjan Koritnik in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek.

 • Video

  Vlada sprejela spremembe in dopolnitve odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT

  Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

 • 92. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sklenila, da je na javnih zbiranjih nad 50 oseb obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Sprejela je tudi predloga novel Zakonov o trošarinah in o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške ter Jesensko napoved gospodarskih gibanj 2021, ki nakazuje izboljšane gospodarske obete.

 • Iz naslova nasledstva Sloveniji dodeljeno tudi stanovanje nekdanje SFRJ v Rimu

  Na 20. zasedanju Skupnega odbora za delitev diplomatskih in konzularnih predstavništev nekdanje SFRJ, po Prilogi B Sporazuma o nasledstvu, ki se ga je v Sarajevu 13. in 14. septembra 2021 udeležil pooblaščenih predstavnik Republike Slovenije za ta vprašanja, veleposlanik Jožef Drofenik, generalni sekretar Ministrstva za zunanje zadeve z delegacijo, je bilo Republiki Sloveniji dodeljeno stanovanje nekdanje SFRJ v Rimu.

 • Video

  Skupna seja vlad pokazatelj visoke ravni dobrih odnosov in sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in madžarski minister za zunanje zadeve in trgovino Péter Szijjárto sta na skupni novinarski konferenci po skupni seji vlad Slovenije in Madžarske ter podpisu meddržavnih sporazumov predstavila projekte sodelovanja in stališča Slovenije in Madžarske.

 • Vlada izdala Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

  Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji izdala Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 ter ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

 • Vlada spremenila Odlok o ustanovitvi in nalogah Urada za demografijo

  Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi in nalogah Urada Vlade RS za demografijo.

 • Predsednik vlade Janez Janša v Savinjski regiji

  Vlada Republike Slovenije je danes obiskala Savinjsko regijo. Po površini je savinjska statistična regija 4. največja regija v Sloveniji, po številu prebivalcev pa 3. največja regija v Sloveniji. Sestavlja jo 31 občin.

 • Video

  Javna tribuna o izzivih in perspektivah Savinjske regije

  Člani vlade so se najprej sestali na delovnem posvetu v Podčetrtku, sledili pa so ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska so se predsednik vlade, ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji, čemur je sledila javna tribuna.

 • Vlada imenovala direktorja Urada za preprečevanje pranja denarja

  Vlada je na današnji dopisni seji za direktorja Urada Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja imenovala dr. Damjana Žuglja.

 • Video

  Uvedba PCT pogoja za večino dejavnosti

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc in Maja Bratuša, ki je uvodoma predstavila najnovejše epidemiološke podatke.

 • 264. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki začasno določa pogoj PCT za osebe, ki opravljajo delo pri izvajalcih dejavnosti in za osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ter uporabo zaščitne maske in medosebno razdaljo ter razkuževanje rok in prezračevanje prostorov.

 • Vlada Republike Slovenije bo obiskala Savinjsko regijo

  V torek, 14. septembra 2021, bo Vlada Republike Slovenije na obisku v Savinjski regiji.

 • 90. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji spremenila Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki med drugim določa trajanje roka od pozitivnega rezultata testa PCR do 180 dni. Sprejela je tudi predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Kazenskega zakonika.

 • Video

  Javna tribuna o izzivih in perspektivah Goriške regije

  Člani vlade so se najprej sestali na delovnem posvetu v Tolminu, sledili pa so ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska so se predsednik vlade, ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

 • 263. dopisna seja Vlade Republike Slovenije  

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje o zahtevi Državnega sveta Republike Slovenije, da Državni zbor Republike Slovenije ponovno odloča o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah (ZAvMS-B).

 • Vlada sprejela mnenje k predlogu novele Zakona o prevozih v cestnem prometu

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje k predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu, ki ga je Državnemu zboru Republike Slovenije predložila skupina poslank in poslancev. Vlada meni, da predlagana novela Zakona ni potrebna, ker že dosedanja ureditev daje zadostno pravno podlago za ureditev brezplačnega prevoza v mestih za navedene skupine upravičencev.

 • Video

  Minister Poklukar: Čas je za razum. Cepimo se.

  Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki ga je vlada sprejela na današnji dopisni seji, je na dopoldanski novinarski konferenci predstavil minister za zdravje Janez Poklukar.

 • Video

  Vlada izdala Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

  Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja zaradi preprečitve ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 začasno določa pogoje prebolevnosti, cepljenja ali testiranja, pogoje za ustreznost testa, uporabo testa HAG za samotestiranje, uporabo zaščitne maske na javnih krajih oziroma prostorih, obvezno razkuževanje rok, medosebno razdaljo in prezračevanje zaprtih prostorov.

 • Vlada Republike Slovenije bo obiskala Goriško regijo

  V sredo, 8. septembra 2021, bo Vlada Republike Slovenije na obisku v Goriški regiji.