Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Vlada sprejela predlog sklepa o nedopustnosti razpisa zakonodajnega referenduma

  Vlada je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga sklepa o nedopustnosti razpisa zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 ter ga poslala v Državni zbor.

 • Video

  Eksponentna rast epidemiološke krivulje se ustavlja

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje, ter specialist infektologije in intenzivne medicine Tomaž Vovko.

 • Informacija o ustanovitvi in imenovanju Strateškega sveta za digitalizacijo

  Vlada Republike Slovenije se je na 198. dopisni seji seznanila z informacijo o ustanovitvi in imenovanju Strateškega sveta za digitalizacijo, ki je posvetovalno telo predsednika vlade.

 • 198. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 in podaljšala epidemijo za 30 dni. Odpravila je omejitev gibanja ponoči, ostaja pa še naprej prepoved zbiranja in prireditev ter prehajanja med regijami, ki je dovoljeno le izjemoma, spremembe pa so tudi pri izjemah za vstop v državo.

 • Video

  Minister Poklukar: S spoštovanjem ukrepov v minulih dneh smo se izognili črni fazi

  Na današnji novinarski konferenci so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, vodja vladne svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar ter, vodja in direktor NIJZ Milana Kreka. Maja Bratuša pa je najprej predstavila epidemiološko sliko v državi.

 • 197. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sklenila, da se prihodnji teden otroci vračajo v vrtce, šolarji in dijaki pa v osnovne in srednje šole. Določila je tudi besedilo predloga Zakona o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja ter Predloga novele Zakona o čezmejnem izvajanju storitev. Vlada je sprejela Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki bo omogočila učinkovitejše izvajanje sistema ravnanja z odpadno embalažo.

 • Video

  Vlada bo storila vse, da se od 12. aprila pouk nadaljuje v šolskih klopeh

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec in Borut Štrukelj iz Fakultete za farmacijo v Ljubljani.

 • Video

  Samotestiranje pomembno prispeva k odkrivanju pozitivnih primerov

  Minister za zdravje Janez Poklukar je ob 7. aprilu, svetovnem dnevu zdravja nagovoril zdravstvene delavce in sodelavce ter splošno javnost. Epidemiološke podatke je podala vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada Republike Slovenije določila besedilo predloga Zakona o nacionalnem demografskem skladu. Na podlagi sklepa Državnega zbora, je besedilo predloga Zakona o nacionalnem demografskem skladu za tretjo obravnavo zakonodajnega postopka določila vlada, ki je pri tem upoštevala sprejete amandmaje na drugi obravnavi zakona v Državnem zboru.

 • Video

  Aprila predvidoma dobava več kot 347 tisoč odmerkov cepiva

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala državni sekretar Jelko Kacin, nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19, in Tatjana Lejko Zupanc, predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja.

 • Slovenija si prizadeva za odpravo vedno večjih razlik v stopnji precepljenosti med državami članicami

  Slovenija si je vseskozi z ostalimi somišljenicami v skupini šesterice držav prizadevala za to, da se odpravi vedno večje razlike v stopnji precepljenosti med državami članicami. Naš skupni cilj je bil, da se s korekcijo iz dobave 10 milijonov doz cepiva Biontech/Pfizer, odpravi te razlike v čim večji meri s ciljem, da za vse članice do začetka poletja dosežemo stopnjo 70 % precepljenosti odraslega prebivalstva. Države članice so imele različne interese in poglede glede razdelitve teh 10 milijonov doz cepiva.

 • Predlogi za začasno zadržanje določbe o izstopu iz države niso utemeljeni

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje glede začasnega zadržanja 11. člena Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 in ga pošlje Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.

 • Video

  Bistveni ukrep ustavitve javnega življenja izogibanje stikom

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), in Leon Cizelj iz Instituta Jožef Stefan.

 • 195. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na dopisni seji sprejela Odlok o prepovedi letenja zrakoplovov in drugih letalnih naprav ter imenovala Heleno Ulčar Šumčić za vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno ekonomiko v Ministrstvu za zdravje.

 • 68. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela Sklep o spremembi Sklepa o podaljšanju veljavnosti ukrepa izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka za verske uslužbence. Ukrep se podaljša do 30. 6. 2021. Vlada je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o porabi sredstev evropske kohezijske politike v Republiki Sloveniji v programskem obdobju 2014–2020 za cilj naložbe za rast in delovna mesta. Vlada je tudi dala soglasje k vsebini razpisa za vpis v magistrske študijske programe druge stopnje in k vsebini razpisa za vpis v doktorske študijske programe tretje stopnje. Vlada je prav tako sprejela Program obeležitve 30. obletnice razglasitve in obrambe samostojne in neodvisne države Republike Slovenije.

 • Video

  Čakš Jager: Spoštovanje ukrepov moralno-etična drža posameznika

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali ljubljanski nadškof Stanislav Zore, škof evangeličanske cerkve Augsburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji Leon Novak, namestnica predstojnika centra za nalezljive bolezni v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Nuška Čakš Jager in Marta Grgič Vitek, nacionalna koordinatorica programa cepljenja iz NIJZ.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada Republike Slovenije sprejela stališče k mnenju Državnega sveta k predlogu novele Zakona o vrtcih. Državni svet je obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vrtcih, ki ga je v obravnavo Državnemu zboru RS po skrajšanem postopku predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim mag. Markom Koprivcem. Predloga novele Zakona o vrtcih, ki ga je predlagala skupina poslancev, kljub pozitivnemu mnenju Državnega sveta, Vlada Republike Slovenije ne podpira.

 • Video

  Poziv delodajalcem k organizaciji dela na daljavo, gospodarstvo pričakuje PKP 9

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič, državna sekretarka Ajda Cuderman in Mitja Gorenšček, generalni direktor GZS.

 • 193. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odgovor Ustavnemu sodišču glede ocene ustavnosti določenih členov odloka o začasni omejitvi gibanja in zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2.

 • Video

  Cilj ustavitve javnega življenja ohraniti reprodukcijski faktor R blizu 1

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala vodja strokovne skupine Mateja Logar in vodja oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Matjaž Jereb.