Skoči do osrednje vsebine

 • Vlada je na dopisni seji v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–202 uvrstila 12 novih projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje ter prerazporedila sredstva državnega proračuna.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Uredbo o metodologiji za izračun referenčnih cen za medicinske pripomočke in medicinsko opremo. Prav tako je v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila več projektov s področja posameznih ministrstev.

 • Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji sprejela Sklep o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih, pri nalezljivi bolezni opičje koze.

Aktualno

 • 379. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za celovito ureditev položaja razseljenih oseb iz Ukrajine in za pomoč gospodarstvu Republike Slovenije zaradi posledic ukrajinske krize.

 • 20. maja praznujemo peti svetovni dan čebel

  V petek bo Slovenija in z njo ves svet petič obeležila svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) razglasila 20. decembra 2017. Glavni namen svetovnega dne čebel je ozaveščanje svetovne javnosti o pomenu čebel in ostalih opraševalcev za človeštvo, v luči prehranske varnosti in globalne odprave lakote ter skrbi za okolje in biotsko raznovrstnost.

 • 378. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji med drugim sprejela Uredbo o pomožni policiji in Načrt razvoja raziskovalne infrastrukture 2030.