Skoči do osrednje vsebine

 • Tržni inšpektorji so zaradi motenj na trgu pri dobavi lesnih goriv (drva, sekanci, peleti) in informacij, da se lesna goriva nahajajo v skladiščih in jih trgovci zaradi špekulativnih namenov ne sprostijo v promet, opravili nadzore razpoložljivosti lesnih goriv v logističnih centrih, pri trgovcih na drobno, proizvajalcih, skladiščih in veleprodajalcih.

 • Tržni inšpektorji v teh dneh že izvajajo nadzore prepovedi prodaje tobačnih in alkoholnih izdelkov mladoletnim osebam. Poleg opravljanja nalog inšpekcijskega nadzora, imajo tržni inšpektorji možnost, da pri nadzoru prepovedi prodaje tovrstnih izdelkov mladoletnim osebam, sodelujejo z osebo mlajšo od 18 let.

 • Tržni inšpektorat skupaj z nadzornimi organi iz Avstrije, Nemčije in Bolgarije izvaja projekt nadzora energijskega označevanja hladilnikov in pomivalnih strojev. Projekt je v višini 90% financiran s strani Evropskega sveta za inovacije.

Aktualno

 • Nova lokacija Območne enote Celje

  Območna enota Celje od 1. 9. 2022 dalje posluje na novi lokaciji: Kidričeva 24B, Celje.

 • Oglaševanje čudežnih zdravil

  V zadnjem času ponovno opažamo povečano oglaševanje različnih izdelkov, ki naj bi čudežno pozdravili različne bolezni. V teh oglasih nastopajo tudi različni zdravniki, ki naj bi močno priporočali uporabo tega zdravila, dejansko pa ti zdravniki sploh ne obstajajo.

 • Odsvetujemo nakup preko spletne strani https://marketshop-si.com/

  Na Tržnem inšpektoratu smo v zadnjem mesecu prejeli več prijav potrošnikov, ki so preko spletne strani https://marketshop-si.com/ opravili nakup »akumulatorske kosilnice za travo«. Potrošniki so izdelek plačali ob prevzemu pošiljke, vendar pa so po odprtju pošiljke ugotovili, da se izdelek zelo razlikuje od izdelka, predstavljenega na spletni strani, je precej slabše kakovosti oziroma je bolj igrača kot naprava za košnjo trave. Na reklamacije potrošnikov se ponudnik ne odziva.