Skoči do osrednje vsebine

 • Tržni inšpektorat RS bo v mesecu maju izvajal poostren nadzor nad prodajo tobačnih izdelkov mladoletnim osebam.

 • Na Tržnem inšpektoratu smo v zadnjem času prejeli več prijav potrošnikov v zvezi s težavami, ki jih imajo ob nakupu v spletnih trgovinah www.razprodajavzmetnic.si, www.irpaneli.shop in www.vzmetnice.shop.

 • Na spletu se še vedno pojavljajo različni oglasi, ki želijo potrošnikom prodati različne izdelke za izboljšanje njihovega zdravja in počutja. V večini primerov gre za spletne strani, ki so sicer v slovenskem jeziku, vendar na njih ni nobenega podatka o podjetju, ki te izdelke ponuja.

Aktualno

 • Power Factor Saver ne prihrani, temveč dodatno porabi!

  Že pred leti se je na spletnih straneh kot tudi na Facebook-u na veliko oglaševal izdelek Energy Saver, s katerim bi naj prihranili tudi do 75% porabe električne energije v gospodinjstvih.

 • Poostreni nadzori spoštovanja ukrepov v medprazničnem času

  Tržni inšpektorat bo tudi v božično-novoletnem času nadaljeval s poostrenimi nadzori glede spoštovanja COVID ukrepov.

 • Previdno pri spletnih nakupih

  Izredne razmere, povezane s covid-19, so vplivale tudi na nakupovalne navade potrošnikov, saj vedno več potrošnikov nakupe opravlja preko spleta. Ker smo na Tržnem inšpektoratu v zadnjem obdobju ponovno zaznali povečano število prijav s področja spletne prodaje, kar je sicer zagotovo tudi posledica povečanega števila nakupov potrošnikov pred prihajajočimi prazniki, potrošnikom, tako kot že večkrat prej, ponovno svetujemo previdnost pri spletnih nakupih.