Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • Zunanje ministrstvo bo namenilo sredstva za dokončanje obnove doma za rehabilitacijo v Ukrajini

    Ministrstvo za zunanje zadeve je podprlo projekt za dokončanje obnove doma za rehabilitacijo v Ukrajini. S projektom, ki ga bo izvajal strateški partner za humanitarno pomoč Slovenska karitas, bo Slovenija pomagala zagotoviti zmogljivosti za primerno oskrbo in rehabilitacijo 90 otrok, invalidov in mladih s posebnimi potrebami, ki jih je zaradi posledic bombardiranja vse več.

  • Ministrica Fajon na forumu Unije za Sredozemlje in zasedanju EU-južno sosedstvo

    Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je v Barceloni udeležila sedmega regionalnega foruma Unije za Sredozemlje in ministrskega zasedanja EU-južno sosedstvo. Ministrice in ministri so razpravljali o vplivu in izboljšanju aktualnih razmer v regiji za mlajše generacije, solidarnosti, sodelovanju in začrtali nadaljnje usmeritve za delo Unije za Sredozemlje.

  • Državni sekretar Žbogar na prvih političnih konzultacijah v Omanu

    Državni sekretar Žbogar je v Muškatu z namestnikom ministra za zunanje zadeve Omana šejkom Khalifom Al-Harthyem opravil prve politične konzultacije med Slovenijo in Omanom. Gre za prve konzultacije po podpisu Dogovora o vzpostavitvi političnih konzultacij decembra 2021, ki predstavlja temelj za nadaljnje redne stike na tej ravni.

Dogodki

 
Ljubljana, Cankarjev dom

Vabilo na okroglo mizo in koncert ob dnevu Sredozemlja

Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Zavodom APIS ter podporo Fundacije Anne Lindh v okviru mednarodnega dneva Sredozemlja organizira okroglo mizo in koncert.