Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

Dogodki

 
Barcelona, Španija

Minister dr. Logar na forumu Unije za Sredozemlje in ministrskem srečanju v Barceloni

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v nedeljo in ponedeljek udeležil regionalnega foruma Unije za Sredozemlje ter ministrskega srečanja EU in predstavnic Južnega sosedstva v Barceloni. Osrednja tema pogovorov bodo skupni izzivi in razvoj dogajanja v evro-sredozemski regiji.

 
Stockholm, Švedska

Minister dr. Logar na 28. zasedanju ministrskega sveta OVSE

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v Stockholmu udeležil zasedanja ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), na katerem bodo pregledali delovanje organizacije in razpravljali o aktualnih temah v regiji.