Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je v Bruslju udeležil rednega zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve, ki ga je vodil visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell. Osrednji temi zasedanja sta bili Zahodni Balkan in ruska agresija na Ukrajino. Pred zasedanjem Sveta EU je potekalo skupno ministrsko zasedanje EU-Kanada.

 • Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je v Berlinu udeležil dvodnevnega neformalnega zasedanja zunanjih ministrov Nata. Na zasedanju so ministri razpravljali o aktualnih varnostnih izzivih, ki so posledica ruske invazije na Ukrajino.

 • Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je v Bruslju sodeloval na 6. mednarodni konferenci v podporo prihodnosti Sirije in regije, ki jo je organizirala EU. Najavil je nov humanitarni prispevek Republike Slovenije v višini 150.000 evrov za civilno prebivalstvo v Siriji. Prispevek bo namenjen Mednarodnemu odboru rdečega križa (angleško International Committee of the Red – ICRC) za izvajanje projektov zagotavljanja dostopa do vode in sanitarnih storitev.

Aktualno

 • Zasedanje ministrskega sveta Jadransko-jonske pobude in Strategije EU za jadransko-jonsko regijo

  Državni sekretar Gašper Dovžan se je v Tirani udeležil zasedanja ministrskega sveta Jadransko-jonske pobude (JJP) in Strategije EU za jadransko-jonsko regijo (angleško EU Strategy for the Adriatic-Ionian Region - EUSAIR), ki ga je v okviru sedmega foruma EUSAIR gostilo albansko predsedstvo JJP/EUSAIR. Zasedanje je vodila državna sekretarka v Ministrstvu za zunanje zadeve Albanije Megi Filo.

 • Multilateralne in razvojne konzultacije s Slovaško

  Generalni direktor Direktorata za multilateralo in razvojno sodelovanje Igor Jukič je na rednih konzultacijah s slovaškimi sogovorniki predstavil prednostne naloge na področju mednarodnih organizacij ter razvojne in humanitarne pomoči.

 • Državni sekretar dr. Raščan na ministrskem zasedanju Globalne koalicije proti Daesh/ISIS

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je v vlogi ministra za razvojno sodelovanje udeležil ministrskega zasedanja Globalne koalicije proti Daesh/ISIS. Tokratno srečanje sta gostila maroški minister za zunanje zadeve Nasser Bourita in ameriški državni sekretar Antony Blinken.

Dogodki

  do
Torino, Italija

Minister dr. Logar se bo udeležil 132. zasedanja Odbora ministrov Sveta Evrope

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo udeležil 132. zasedanja Odbora ministrov Sveta Evrope, ki ga bo gostila trenutno predsedujoča Odboru ministrov Italija. V središču tokratnega zasedanja bo predvsem odziv Sveta Evrope na rusko agresijo na Ukrajino in razprava o letnem poročilu generalne sekretarke Marije Pejčinović Burić.