Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

  • Začetek zasedanja Sveta OZN za človekove pravice

    V Ženevi se začenja 47. redno zasedanje Sveta Organizacije združenih narodov za človekove pravice (SČP), ki bo potekalo od 21. junija do 13. julija 2021. Med tematikami, ki bodo v ospredju na tokratnem zasedanju, bo Slovenija posebej pozorno spremljala vprašanja povezana z enakostjo spolov in opolnomočenjem žensk, človekove pravice in okolje, vpliv novih tehnologij na uživanje človekovih pravic in stanje človekovih pravic v posameznih državah.

  • Državni sekretar Dovžan na plenarnem zasedanju Konference o prihodnosti Evrope o pomenu integracijskega procesa in povečanja odpornosti

    Državni sekretar Gašper Dovžan se je danes preko videokonference udeležil prvega plenarnega zasedanja Konference o prihodnosti Evrope v Evropskem parlamentu v Strasbourgu. V svojem nagovoru je poudaril, da si moramo prizadevati, da konferenca dvigne zavest o zgodovinskih pridobitvah in pomenu integracijskega procesa v Evropi. »Ta je vse prej kot samoumeven. Je temelj našega sožitja in miru, varnosti in blagostanja. Prav je, da širimo to zavedanje zlasti med mladimi,« je še poudaril državni sekratar Dovžan.

  • Minister dr. Logar v Parizu pred prevzemom predsedovanja Svetu EU

    Minister dr. Logar se je v Parizu sestal s svojim gostiteljem, francoskim zunanjim ministrom Le Drianom, s katerim sta izmenjala poglede glede prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Minister dr. Logar se je sestal tudi s podpredsednico Nacionalne skupščine Laetitio Saint-Paul. Pogovori so potrdili odlične odnose, saj letos obeležujemo 10. obletnico sklenitve strateškega partnerstva, ki je pomembno spodbudilo dvostranske odnose in jih postavilo na najvišjo raven. Slovenijo in Francijo poleg članstva v Evropski uniji in zvezi NATO združujeta tudi alpska in sredozemska identiteta.

Dogodki