Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Ministrica Fajon na okrogli mizi študentskega društva Globallis ob 20. obletnici Slovenije v EU

    Podpredsednica slovenske vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je udeležila okrogle mize na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, ki je potekala ob 20. obletnici članstva Slovenije v Evropski uniji. Dogodek je organiziralo Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis.

  • Ministrstvo na zagovor poklicalo odpravnika poslov Srbije v Sloveniji

    Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića po včerajšnji razpravi Varnostnega sveta Združenih narodov o poročilu misije Združenih narodov na Kosovu (angleško United Nations Mission in Kosovo – UNMIK) je nesprejemljiva in žaljiva ter v nasprotju z duhom slovensko-srbskih prijateljskih odnosov. Ministrstvo je zato na pogovor poklicalo odpravnika poslov Srbije.

  • Zaključek obiska na Kitajskem v znamenju razprav o podnebni krizi

    Ob zaključku obiska ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon na Kitajskem je v Pekingu potekala okrogla miza, ki sta jo soorganizirala Blejski strateški forum in kitajsko mislišče Center za Kitajsko in globalizacijo. V razpravi so se sogovorniki strinjali, da sta učinkovit multilateralizem in spoštovanje mednarodnega prava ključna pri uspešnem spopadanju s podnebnimi spremembami.