Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za pravosodje

Aktualno

  • Predaja letnega poročila Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij

    Generalni direktor mag. Bojan Majcen je danes ministrici za pravosodje dr. Dominiki Švarc Pipan predal poročilo Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij za leto 2021.

  • Mednarodna delavnica o preprečevanju radikalizacije in ekstremnega nasilja

    »Mednarodno sodelovanje je ključno za boljšo pripravljenost na grožnje radikalizacije in ekstremnega nasilja. Samo z izmenjavo znanja, najboljših rešitev in s celostnim pristopom lahko uspemo,« je med včerajšnjim odprtjem mednarodne delavnice v okviru projekta Iniciativa celostnega preprečevanja radikalizacije HOPE (angleško HOlistic adicalisation Prevention initiativE-HOPE) poudaril državni sekretar Ministrstva za pravosodja dr. Igor Šoltes.

  • Ob Dnevu državnosti: Za ideal vladavine prava si moramo prizadevati vsi

    Na današnji dan, pred 31-imi leti, je Slovenija, s Temeljno ustavno listino, razglasila samostojnost in neodvisnost. V tretjem členu listine je zagotovila tudi varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin vsem osebam na ozemlju Republike Slovenije, ne glede na njihovo narodno pripadnost, brez sleherne diskriminacije, skladno z ustavo Republike Slovenije in z veljavnimi mednarodnimi pogodbami.