Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za pravosodje

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Včerajšnji varnostni dogodek incident v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je ponovno opomnil, kako zahtevno in družbeno pomembno je delo in poslanstvo pravosodnih policistov v slovenskih zaporih, ki vsakodnevno skrbijo za zagotavljanje varnega okolja za celotno družbo. Pri tem so mnogokrat sami izpostavljeni nevarnostim, grožnjam in pritiskom. ''Za ta prispevek je prav, da jim večkrat izrečemo zahvalo in pohvalo, tudi z dejanji za izboljšanje njihovega položaja'', ob včerajšnjem varnostnem dogodku izpostavlja ministrica mag. Lilijana Kozlovič.

  • Ministrica mag. Lilijana Kozlovič je v okviru priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU danes obiskala Haag. Na Uradu za evropsko pravosodno sodelovanje (Eurojustu) se je srečala s predsednikom Ladislavom Hamranom in s podpredsednikom ter predstavnikom Republike Slovenije, Boštjanom Škrlecem, srečala pa se je tudi z nizozemskima kolegoma, Ferdom Grapperhausom, ministrom za pravosodje in varnost, ter s Sandrom Dekkerjem, ministrom za pravno varnost.

  • Ministrica mag. Lilijana Kozlovič bo med 10. in 12. majem obiskala Bruselj in Haag, v okviru priprav na predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije.

Aktualno