Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za pravosodje

Aktualno

 • Danes

  Imej korist. Zasluži. Prijavi.

  Ministrstvo za pravosodje je v okviru evropske platforme »Proti delu na črno« vključeno v vseevropsko kampanjo z naslovom »Prednosti prijavljenega dela« (Benefits of declared work). Delo na črno oziroma t. i. »siva ekonomija« je pojav, ki dolgoročno ne koristi nikomur – ne osebi, ki tako delo opravlja; ne delodajalcu, ki tako delo omogoča; ne družbi, ki si zatiska oči pred tem pojavom.

 • Danes

  Obvestilo Uprave za probacijo

  Glede na dejstvo, da se koronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) širi v naši državi, je Uprava za probacijo, v povezavi z vsemi usmeritvami, ki smo jih deležni, sprejela nekatere preventivne ukrepe delovanja.

 • Danes

  Priznanje Sloveniji za učinkovito in kakovostno izvrševanje sodb Evropskega sodišča za človekove pravice

  Odbor ministrov Sveta Evrope je objavil Letno poročilo o izvrševanju sodb Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) za leto 2019. V njem ugotavlja, da Slovenija, s trenutno 13 neizvršenimi sodbami, spada v skupino držav z najmanjšim številom neizvršenih sodb. Med državami članicami Sveta Evrope velja Slovenija za državo, ki si intenzivno prizadeva izvrševati sodbe ESČP, zlasti tudi v pilotnih zadevah, kot so bile Kurič (t.i. izbrisani) in Ališić (stare devizne vloge).

Iskalnik