Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za pravosodje

 • Pred ministrom za pravosodje Marjanom Dikaučičem je, ob prisotnosti generalnega državnega tožilca Draga Škete, danes zaprisegla nova državna tožilka.

 • V okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU je danes v Ljubljani potekal sestanek višjih uradnikov EU in ZDA s področja pravosodja in notranjih zadev, ki sta ga vodila pomočnik generalnega direktorja policije in predsedujoči Stalnemu odboru za operativno sodelovanje na področju notranje varnosti (COSI) Jože Senica in direktorica Urada za mednarodno sodelovanje in mednarodno pravno pomoč pri Ministrstvu za pravosodje in predsedujoča Usklajevalnemu odboru za področje policijskega in pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah (CATS) za področje pravosodja dr. Katja Rejec Longar. Sestanek je bil priprava na ministrsko zasedanje, ki bo potekalo še v času slovenskega predsedovanja Svetu EU.

 • Minister Marjan Dikaučič je v sklopu vladnega regijskega obiska skupaj s sodelavci obiskal več pravosodnih deležnikov na območju savinjske regije, ter se seznanil z njihovim delom, dosežki in aktualnimi izzivi.

Aktualno

 • Konferenca Dnevi duševnega zdravja 2021

  Letošnja konferenca Dnevi duševnega zdravja je potekala 16. in 17. septembra 2021. Osrednja tema je bila obravnava otrok in mladostnikov po Zakonu o duševnem zdravju ter obravnava v času epidemije.

 • Predstavitev prednostnih nalog predsedovanja na področju pravosodja v Evropskem parlamentu

  Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je po uspešni predstavitvi prednostnih nalog in ciljev na področju pravosodja med slovenskim predsedovanjem Svetu EU na Odboru za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) pretekli teden, v četrtek, 9. septembra 2021, prioritete in cilje predstavil še Odboru za pravne zadeve (JURI).

 • Minister za pravosodje obiskal pravosodne deležnike v goriški regiji

  Minister Marjan Dikaučič je danes v sklopu vladnega regijskega obiska obiskal več pravosodnih deležnikov na območju goriške regije. Skupaj s sodelavci so se seznanili z delom Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici, Okrožnega sodišča v Novi Gorici, Gospodarske zbornice Slovenije na Severno Primorskem, obiskal pa je tudi Zavod za prestajanje kazni zapora Koper – oddelkom Nova Gorica.