Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za pravosodje

 • Evropska komisija je 19. julija 2021 začela javno posvetovanje glede ocene učinkov Direktive 2012/29/EU Evropskega parlamenta in Sveta, z dne 25. oktobra 2012, o določitvi minimalnih standardov na področju pravic, podpore in zaščite žrtev kaznivih dejanj, ter o nadomestitvi Okvirnega sklepa Sveta 2001/220/PNZ.

 • Minister Marjan Dikaučič je danes obiskal Slovenske Konjice. Namen obiska je bil podpis pogodbe z županom Slovenskih Konjic Darkom Ratajcem o sofinanciranju ureditve kotlovnice, ekološkega otoka in vhoda v poslovno stavbo na Mestnem trgu 6, ki jo za svoje poslovanje uporabljata občina Slovenske Konjice in Okrajno sodišče Slovenske Konjice.

 • Ministrstvo za pravosodje je danes gostilo virtualno konferenco, osredotočeno na učinkovito zaščito temeljnih pravic pri urejanju umetne inteligence v Evropi in širše. Minister Dikaučič je poudaril, da obstoječa pravila ne morejo odgovoriti na vse izzive, ki jih prinaša umetna inteligenca, zato je potrebno pri oblikovanju pravnega okvirja narediti nadaljnje korake.

Aktualno

 • Odziv Ministrstva za pravosodje na poročilo o vladavini prava

  Danes je Evropska komisija izdala drugo poročilo o vladavini prava. Letošnje poročilo se, enako kot lansko, osredotoča na področje neodvisnosti pravosodja, okvir za boj proti korupciji, pluralnosti medijev, ter na institucionalne in ustavne zadeve v posameznih državah članicah. Na področju resorja Ministrstva za pravosodje je iz letošnjega poročila na nekaterih področjih opazen napredek v primerjavi z lanskim letom, nekateri izzivi, ki jih sicer že naslavljamo, pa so še prisotni.

 • Virtualna konferenca: Regulacija umetne inteligence – etični vidik in temeljne pravice

  Ministrstvo za pravosodje Republike Slovenije bo v torek, 20. julija 2021, gostilo virtualno konferenco, ki se bo osredotočila na učinkovito zaščito temeljnih pravic pri urejanju umetne inteligence v Evropi in širše.

 • Zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS

  Na vložišču Ministrstva za pravosodje še vedno lahko oddate vlogo za pridobitev mobilne identitete smsPASS.