GOV.SI

Ministrstvo za pravosodje

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Na Generalnem uradu Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij je danes, 23. oktobra 2019, potekala svečana prisega in podelitev uradnih izkaznic skupini novosprejetih pravosodnih policistov, ki so uspešno zaključili centralno usposabljanje in opravili zaključni preizkus znanja.

 • Ministrstvo za pravosodje že dlje časa aktivno sodeluje z Ministrstvom za javno upravo pri vzpostavljanju dodanih elektronskih storitev za državljane. Tako smo marca 2019 na eUpravi registriranim uporabnikom omogočili vpogled v Skupno evidenco kazenskih točk v cestnem prometu. Storitev je zelo odmevna in v praksi pogosto uporabljena. Od njene vzpostavitve pa do danes smo preko eUprave zabeležili skoraj 60.000 vpogledov v evidenco.

Aktualno

 • Danes

  Ministrica Katič sprejela predsednika Mednarodnega kazenskega sodišča

  Na obisku v Sloveniji se te dni mudi predsednik Mednarodnega kazenskega sodišča Chile Eboe-Osuji, ki se je danes srečal tudi z ministrico za pravosodje Andrejo Katič.

 • Ukinitev registra pooblaščenih vročevalcev

  20.10.2019 se je začel uporabljati pretežni del novele Zakona o kazenskem postopku (ZKP-N), torej tudi del, ki zadeva spremembe glede vročanja, v skladu s katerimi prenehajo opravljati dejavnost vročanja za sodišča pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje ministra za pravosodje za opravljanje vročanja in so vpisane v register pooblaščenih vročevalcev (pooblaščeni vročevalci).

 • Ministrstvo za pravosodje išče rešitve za ureditev problematike ŠCNR

  ŠCNR naj bi opravljal pretežno raziskovalne in znanstvene naloge, ki pa, skladno z Zakonom o državni upravi, ne sodijo v delokrog oz. se ne pokrivajo z nalogami Ministrstva za pravosodje. Zato je ministrstvo, tudi v luči racionalizacije stroškov, v prvi polovici prvega leta mandata predlagalo Vladi Republike Slovenije razpravo o statusu in nadaljnjem delovanju omenjenega zavoda, saj je ustanovitelj ŠCNR vlada. Zavod je, skladno z zakonom, pri svojem delu samostojen.