Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za pravosodje

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • V spomin na leta 1960 brutalno umorjene sestre Mirabal, politične aktivistke iz Dominikanske republike, od leta 1981 25. november obeležujemo kot mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami.

 • Državni zbor (DZ) je na današnji izredni seji sprejel Zakon o varstvu osebnih podatkov na področju obravnavanja kaznivih dejanj (v nadaljevanju zakon), ki izvršuje evropsko Direktivo iz leta 2016, obenem pa natančno ureja obdelavo osebnih podatkov na področju dela štirih pomembnih upravnih organov: Policije, Državnega tožilstva, Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij in Uprave za probacijo. O današnjem sprejetju Zakona bomo, takoj po njegovi objavi v Uradnem listu, obvestili tudi Evropsko komisijo.

 • Danes obeležujemo Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, katerega je Svet Evrope, na pobudo Slovenije, razglasil 18. novembra 2017. Ob tej priložnosti je ministrica mag. Lilijana Kozlovič spregovorila o spolni zlorabi otrok, ter rešitvah, ki jih pripravljamo na Ministrstvu za pravosodje.

Aktualno

 • »Strpnost se začne z mano«

  Ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič si je danes, ob Mednarodnem dnevu strpnosti, ogledala razstavo plakatov na to temo, ter spregovorila o pomenu in pomembnosti enakosti, tolerance in spoštovanja.

 • Ministrica Kozlovič: Naš skupni ključni cilj - bolj učinkovit pregon najtežjih kaznivih dejanj

  Ministrstvo za pravosodje je organiziralo videokonferenčni sestanek, na katerem je beseda tekla o optimizaciji specializiranega kazenskega sodstva in tožilstva. Sodelujoči so, na pobudo ministrstva, obravnavali predloge Vrhovnega sodišča RS, Vrhovnega državnega tožilstva RS in Okrožnega sodišča v Ljubljani glede izboljšanja postopkov obravnave najtežjih kaznivih dejanj.

 • Virtualna konferenca ministrov za pravosodje Sveta Evrope

  Ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič se je danes, 9. novembra 2020, na povabilo grškega pravosodnega ministra Konstantinosa Tsiarasa, udeležila video konference pravosodnih ministrov držav članic Sveta Evrope, ki je potekala v okviru grškega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope.