Skoči do osrednje vsebine

Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2021/2022

Rok za prijavo je potekel.

Obvestilo o poteku prenosa prijavnice za vpis novincev v srednje šole za šolsko leto 2021/2022

Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole

Dijaki lahko spremljajo, kakšno je dnevno stanje prijav in vpisa v različne vrste programov ter stanje prostih mest.

Programi nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja in gimnazij

  • Stanje prijav na dan 2. 4. 2021
  • Stanje prijav na današnji dan 

Opomba: Zgornji povezavi vsebujeta podatke o stanju prijavljenih kandidatov. Od 16. do 21. 6. 2021, odvisno od razporeda šol, poteka na srednjih šolah prvi krog izbirnega postopka in dejanski vpis prijavljenih kandidatov. Takoj, ko srednja šola prijavljene kandidate sprejme, se jim v aplikaciji spremeni status s "prijavljenega" v "sprejetega", zato trenutno podatki o stanju prijavljenih niso merodajni. Podatke o številu prostih mest za drugi krog izbirnega postopka za kandidate, ki so prijavljeni na program z omejitvijo vpisa in v prvem krogu ne bodo sprejeti, najdete v rubriki "Omejitev vpisa", v tabeli prostih mest za drugi krog. Ko se bo prvi krog izbirnega postopka izvedel, pa bomo objavili Stanje vpisanih kandidatov.

Obvestilo: Ker se večje število kandidatov, ki so bili prijavljeni na šolah oziroma programih, kjer je bila omejitev vpisa, v Osrednjeslovenski regiji ni uspelo uvrstiti na nobeno šolo oziroma program, kljub že povečanemu obsegu razpisanih mest v mesecu maju, bomo na ministrstvu v sodelovanju s srednjimi šolami zagotovili še dodatna prosta mesta, ki so jih šole z velikimi napori in zgolj izjemoma še uspele zagotoviti. Prosta mesta bodo v skladu z rokovnikom objavljena danes, 1. 7. 2021, najkasneje do 15. ure. Na prosta mesta se bodo lahko kandidati vpisovali vse do zapolnitve prostih mest.

Programi poklicno-tehniškega izobraževanja

Programi poklicnih tečajev in maturitetni tečaj

Naziv storitve Institucija
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Kandidati, ki niso bili sprejeti v prvem krogu, oddajo na svoji prvotno izbrani srednji šoli, kjer imajo svojo prvotno prijavnico, prijavnico za drugi krog, in sicer najkasneje do 24. 6. 2021, do 15. ure.

Gradiva s posveta na daljavo za svetovalne delavce osnovnih in srednjih šol, 3. 2. 2021