Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Pariz

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Univerza Inalco ponuja več tečajev slovenščine, prijave nanje so še vedno odprte. Informativna stojnica bo v ponedeljek, 25. septembra, od 12. do 15. ure na Inalco.

  • Vpisi za video-pouk slovenščine so odprti! Za otroke od 4. do 17. leta ter odrasle potomce Slovencev, za udeležence brezplačen. Pouk organizira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije in bo ob sredah popoldne preko spleta.

  • Po hudih poplavah, ki so dele Slovenije prizadele minuli konec tedna, so se vremenske razmere umirile. Večji del Slovenije je danes varen in odprt za turiste. Nekatere turistične destinacije so morda nedostopne, zato svetujemo, da raziščete lokacije, ki niso bile prizadete.

Novice