Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Pariz

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Ministrica Tanja Fajon je na obisku v Parizu z ministrico za Evropo in zunanje zadeve Francije Catherine Colonna govorila o krepitvi sodelovanja med državama ter sklenila nov akcijski načrt strateškega partnerstva. Ministrica Fajon je poudarila, da si bo Slovenija v Varnostnem svetu OZN prizadevala presegati razlike in aktivno iskala priložnosti za uveljavljanje svojih prioritet.

 • Ste prejeli mail z obvestilom, da so vam vdrli v računalnik in vas z web kamero posneli v intimnih položajih? Vam grozijo, da bodo posnetke objavili, razen če plačate odkupnino? Ali vam je bil ponujen ugoden kredit, ste prejeli obvestilo, da vam je neznana oseba zapustila premoženje, oziroma so vam obljubili denarno nagrado, vendar od vas najprej zahtevajo plačilo raznovrstnih stroškov?

 • Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

Novice

 • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

  V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

 • Slovenščina na INALCO

  Univerza Inalco ponuja več tečajev slovenščine, prijave nanje so še vedno odprte. Informativna stojnica bo v ponedeljek, 25. septembra, od 12. do 15. ure na Inalco.

 • Dopolnilni pouk slovenščine

  Vpisi za video-pouk slovenščine so odprti! Za otroke od 4. do 17. leta ter odrasle potomce Slovencev, za udeležence brezplačen. Pouk organizira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije in bo ob sredah popoldne preko spleta.