Skoči do osrednje vsebine

Vizumske informacije Veleposlaništva Pariz

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Načini in pogoji vstopa posameznika v Republiko Slovenijo se razlikujejo glede na to, ali v državo vstopa državljan države članice Evropskega gospodarskega prostora (EGP), torej prihaja iz države članice Evropske unije, Norveške, Islandije ali Liechtensteina, ali državljan tretje države.

Državljani Francije in Monaka

Francoski in monaški državljani ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

Državljani Maroka

Maroški državljani potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

Izjema:

  • Vizum ni potreben za imetnike diplomatskih in službenih potnih listov za bivanje do 90 dni.

V Maroku Slovenijo v vizumskih postopkih zastopa Madžarska. Za vse podrobnosti postopka se obrnite na Veleposlaništvo Madžarske v Rabatu.

Državljani tretjih držav

Informacije za državljane tretjih držav, ki legalno prebivajo v državah akreditacije veleposlaništva Pariz, so dostopne v temi Vstop in prebivanje spodaj.