Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Kijev

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Veleposlanica Republike Slovenije v Ukrajini Mateja Prevolšek je vršilki dolžnosti direktorice Porodnišnice številka 5 v Kijevu Oleni Jarosčuk ob prisotnosti namestnika ministra za zdravje Ukrajine Ihorja Kopača predala sodobno reševalno vozilo tipa C, opremljeno z inkubatorjem za prevoz novorojenčkov in nedonošenčkov.

  • Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

Novice