Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Cleveland

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Generalni konzulat Republike Slovenije v Clevelandu čestita Jožetu Valenčiču ob sprejemu v Dvorano slavnih 7. junija 2022. Valenčič je sedmi ameriški Slovenec, ki mu je bila podeljena ta čast, in sicer za zasluge pri predstavljanju slovenske skupnosti na številnih področjih.

  • Danes je skupina pridnih prostovoljcev počistila in uredila slovenski kulturni vrt v Clevelandu, ki je del prekrasnih Clevelandskih kulturnih vrtov (Cultural Gardens). Pridite na obisk in si oglejte vrt, ki se nahaja na 820 East Boulevard v Clevelandu v Ohiu.

  • 21. maja je na farmi Right Queen Colonies v Spencerju v Ohiu potekal velik dogodek, na katerem je Generalni konzulat v Clevelandu obeležil vse tri slovenske projekte, ki jih z veliko dobre volje prenaša v Ohio in druge zvezne države ZDA: Svetovni dan čebel , Dan sajenja medovitih rastlin in Tradicionalni zdravi medeni zajtrk .
    Okoli 200 obiskovalcev je lahko prisostvovalo izobraževalni delavnici o čebelarstvu, si ogledalo čebeljo farmo in številne druge domače živali, proizvode iz medu in voska, okušalo jedi iz medu, spoznavalo življenje Amišev, mladi pa so imeli na voljo otroški program z igrami, čebeljimi delavnicami in vožnjo s kočijo Amišev. Na voljo je bila celo torta "Svetovni dan čebel"!

Aktualno

Dogodki

  do
Časi so v vzhodnem standardnem času (EST)
Rotunda mestne hiše
City Hall
10 E Church St.
Bethlehem, PA 18018

Odprtje razstave TMS ˝Mi in oni brez meja˝ v Betlehemu v Pensilvaniji

Generalni konzulat v Clevelandu vabi vse na odprtje razstave Tehniškega muzeja Slovenije (TMS) ˝Mi in oni brez meja˝, ki bo javnosti prikazala izredno zanimive povezave med Slovenijo in Združenimi državami Amerike, ter vsem tistim, kar je bilo razvito kot posledica deljenja znanja.