Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Odziv predsednika vlade glede zaostritve ukrepov na področju kreditiranja

  Banka Slovenije je namero zaostritve ukrepov na področju kreditiranja prebivalstva predstavila na Odboru za finančno stabilnost 7. 10. 2019. Banka Slovenije je takrat napovedala, da bo z novembrom priporočilo glede potrošniškega kreditiranja preoblikovala v zavezujoč instrument in navzgor omejila ročnost potrošniških kreditov in razmerje med letnim stroškom servisiranja dolga in letnim neto dohodkom kreditojemalca. Po stališču Banke Slovenije je obravnavani ukrep potreben z vidika zagotavljanja finančne stabilnosti. Pa to res drži?

 • Predsednik vlade na uradnem obisku v Budimpešti za nadaljnjo krepitev sodelovanja

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je na povabilo predsednika vlade Madžarske Viktorja Orbána danes na uradnem obisku na Madžarskem. Srečanje pomeni potrditev dobrososedskih odnosov, rednega političnega dialoga med Slovenijo in Madžarsko, hkrati pa gre tudi za prvo uradno srečanje aktualnih predsednikov vlad.

 • Premier: »Danes bi nekateri radi zmanjšali pomen desetdnevne vojne, vendar to ni mogoče«

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Cerknem nagovoril zbrane na slovesnosti ob dnevu suverenosti in odkritju spominskega obeležja tajnemu skladišču orožja teritorialne obrambe. V svojem nagovoru je opisal dogodke tistega časa ter pozval k enotnosti in ponosu naroda v današnjem času.

 • Predsednik vlade: »Na Institut Jožefa Stefana smo lahko izjemno ponosni«

  Predsednik vlade Marjan Šarec je na Institutu Jožef Stefan (IJS) nagovoril udeležence jubilejne X. konference slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije. Konferenco organizira Svetovni slovenski kongres, na njej pa udeleženci obravnavajo različne teme, od vpliva svetovne ekonomije na družbo do podnebnih sprememb in ekologije.

 • Predsednik vlade nagovoril zbrane v Rižarni

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je pred dnevom spomina na mrtve položil venec k spominski plošči žrtvam v tržaški Rižarni, kjer je tudi nagovoril navzoče. V nagovoru je spomnil na nepredstavljive grozote druge svetovne vojne in pozval k prizadevanjem, da se podobni dogodki ne bi nikoli več zgodili. Po slovesnosti si je ogledal mestni muzej v Rižarni.

 • Predsednik vlade: »Zahvala za vaše vztrajanje, ves trud in da lahko živimo z roko v roki«

  Predsednik vlade Marjan Šarec je nocoj v Cankarjevem domu nagovoril zbrane na razglasitvi prejemnikov tradicionalnih nagrad slovenska gazela, ki jih družba Dnevnik podeljuje uspešnim slovenskim podjetjem. Na dogodku so med 18 nominiranimi podjetji najprej razglasili šest regijskih gazel, izmed teh šestih pa so nato razglasili še prejemnike zlate, srebrne in bronaste gazele. Zlata gazela je postalo podjetje Virs, d. o. o., srebrna Alpod, d. o. o. in bronasta MI elektronika, d. o. o.

 • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja v zvezi z davčno in fiskalno politiko, dolgotrajno oskrbo, povezovanjem Slovenije v Svilno pot, volilno zakonodajo in črpanjem evropskih sredstev.

 • Premier: »Država in slovenski narod bosta obstala, dokler bomo ponosni na svojo državo, dokler bomo z veseljem izobešali svojo zastavo in peli slovensko himno«

  Predsednik vlade Marjan Šarec je na Vaneči v Prekmurju pozdravil in nagovoril udeležence tradicionalnega srečanja in pohoda na Vanečo, ki ga Združenje borcev za vrednote NOB Murska Sobota in Občina Puconci pripravljata v počastitev spomina na padle borce NOB, spominskega dne Mestne občine Murska Sobota in praznika Občine Puconci. Pred začetkom slovesnosti je položil venec pri spominski plošči na Domu borcev in mladine Vaneča.

 • Premier: »Sistem zaščite in reševanja v Sloveniji deluje odlično«

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je kot slavnostni govornik udeležil zaključne slovesnosti Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja, ki so potekali od četrtka do danes na številnih razstaviščih in deloviščih v Postojni in okolici. Dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev pri nas, na kateri se predstavljajo enote Civilne zaščite Republike Slovenije, različne reševalne službe ter sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

 • V Bruslju danes o prihodnjem večletnem finančnem proračunu EU

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta.

Iskalnik