Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev projekta 30 vrhov za 30 let na Radiu Ognjišče

Urad Vlade RS komuniciranje želi ob obeležitvi 30. obletnice samostojne Slovenije gore in hribe približati ljudem s projektom 30 vrhov za 30 let, ki ga pripravlja v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije in Slovenskim gorniškim klubom Skala - zvezo gorniških klubov.
Blaž Lesnik, Tanja Glogovčan Belancić stojijo s planinskimi knjižicami v rokah.

Predstavnika Ukom Tanja Glogovčan Belančić in Franci Donko sta na Radiu Ognjišče predstavila projekt 30 vrhov za 30 let. | Avtor: UKOM arhiv

V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije in Slovenskim gorniškim klubom Skala - zvezo gorniških klubov, smo na Uradu vlade za komuniciranje pripravili nabor 30-ih vrhov, za katere želimo, da bi jih ljudje ob 30. obletnici samostojne Slovenije v čim večjem številu obiskali.

Medijski partner Urada vlade za komuniciranje pri projektu 30 vrhov je tudi Radio Ognjišče, kjer sta v oddaji Doživetja narave projekt predstavila Tanja Glogovčan Belančić in Franci Donko.

Izpostavila sta dogodke v zvezi s projektom, med katerimi je tudi izdaja knjižice za pohodnike, v kateri je zbranih 30 vrhov plus Triglav kot dodatek, saj je najbolj povezujoč simbol slovenstva. Vrhovi so lokalno razporejeni po vse Sloveniji, primerni za vse generacije, kot predlogi za družinske izlete, pa tudi za bolj izkušene pohodnike, ki gredo radi v visokogorje. Med njimi so tudi vrhovi, kjer so se zgodili pomembni dogodki povezani z osamosvojitvenim procesom. Ukom pripravlja v sklopu projekta 30 vrhov za 30 let tudi dokumentarno-igrani film s Studiem Siposh.

Vabimo vas, da si več o projektu 30 vrhov za 30 let preberete na spletni strani gov.si/slovenija30, predstavitev projekta v oddaji Doživetja narave na Radiu Ognjišče pa je dostopna spletni strani radio.ognjisce.si.