Skoči do osrednje vsebine

Premiera dokumentarno-igranega filma 30 vrhov za 30 let Samostojne Slovenije

V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma je bila v sredo, 20. oktobra premiera filma 30 vrhov za 30 let samostojne Slovenije. Dokumentarno-igrani film, ki ga je Urad vlade za komuniciranje pripravil v sodelovanju s Studiem Sipoš, so si premierno ogledali sodelujoči in nekaj visokih gostov, se bomo pa lahko tudi vsi ostali še v tem letu prepustili lepotam visokogorja preko domačih zaslonov.

V filmu 30 vrhov za 30 let spremljamo Andraževo odločitev, da za svojo in slovensko 30-letnico osvoji 30 vrhov. Film, s katerim smo se poklonili domovini in njenim goram je vizualna poslastica, ki prepleta naravne lepote Slovenije, drobce njene zgodovine in značaj naroda.

Glavni junak Andraž ob prvem srečanju z Andrejem Štremfljem na Ljubljanskem gradu. Sedita na klopci v parku ob gradu.

Glavni junak Andraž ob prvem srečanju z Andrejem Štremfljem na Ljubljanskem gradu. | Avtor: UKOM

1 / 4

Vsi ljubitelji narave boste lahko med ogledom filma 30 vrhov za 30 let  črpali navdih, kam vse bi še lahko šli na izlet, obenem pa se boste preizkusili v poznavanju slovenske zgodovine in njenih gora, za kar je z animacijami poskrbel Nejc Kavka. Recitacije Pavleta Ravnohriba, pripoved Gaje Filač in glasba Tima Žibrata, ki se prepletajo s posnetki Slovenije iz zraka in Andraževo potjo, so poskrbele za odlično vzdušje med prisotnimi, ki se je nadaljevalo ob druženju v Klubu Cankarjevega doma, od koder je nekaj pričujočih fotografij.