Skoči do osrednje vsebine

30 vrhov za 30 let kot lepa priložnost za sodelovanje

Slovenci smo alpski narod. Pohodništvo, planinarjenje in gorništvo so pri nas najbolj priljubljeni načini preživljanja prostega časa. Hribe in gore imamo preprosto radi, so naš dedni zapis, naša dediščina, sedanjost in prihodnost. V preteklosti so bile tudi slovenske gore in hribi tisti poligon, kjer smo si Slovenci z vztrajnostjo izbojevali svojo neodvisnost in samostojnost, so simbol, ki nas združuje.
Zasnežene gore, oblaki sijoči v soncu.

Gore vabijo k praznovanju 30. obletnice samostojne Slovenije. | Avtor: Franci Donko/UKOM

Na Uradu vlade za komuniciranje smo v obeležitev 30. obletnice samostojne Slovenije pripravili tudi  projekt 30 vrhov za 30 let, v sklopu katerega poteka več aktivnosti. Izdali smo knjižico 30 vrhov, s katero želimo čim več ljudi navdušiti za praznično obiskovanje gora, ki imajo zaradi osamosvojitvenih dogajanj po vrhovih, močan povezovalni značaj. Ob dnevu državnosti smo k medijskemu sodelovanju povabili tudi Radio Ognjišče, kjer so našo pobudo z veseljem sprejeli in nas povabili v oddajo Ni meje za dobre ideje, kjer smo predstavili aktivnosti v zvezi s projektom 30 vrhov za 30 let, ki jo lahko slišite na spletni strani Radia Ognjišče.

S sodelavci Radia Ognjišče smo se povzpeli tudi na Triglav, simbol slovenstva in tako praznovanju 30. obletnice domovine dodali še razvitje zastave na našem najvišjem vrhu. Vzpon si lahko ogledate na spletni strani Radia Ognjišče.