Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Vlada Republike Slovenije je sprejela Mnenje o Predlogu priporočila Vladi Republike Slovenije v zvezi z izvajanjem Zakona o pomilostitvi in potrebnimi spremembami in ga pošlje Državnemu zboru Republike Slovenije.

 • Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim sprejela mnenje o predlogu priporočila za ustavitev nezakonitih migracij, v veljavni Načrt razvojnih programov 2023–2026 uvrstila več novih projektov in sprejela pobudo za sklenitev Sporazuma med Vlado RS in Vlado Ukrajine o donaciji nepovratnih sredstev Vlade RS Vladi Ukrajine za humanitarno pomoč na področju razminiranja.

 • Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji po nujnem postopku sprejela predlog Zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstvenega varstva, ki bo pripomogel k večji dostopnosti in učinkovitosti našega zdravstvenega sistema.

Novice

 • Video

  Vlada potrdila predlog zakona o obnovi in razvoju po avgustovskih poplavah

  Vlada je danes na dopisni seji določila besedilo predloga Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, katerega cilj je zagotoviti mehanizme za hitrejšo obnovo avgusta poplavljenih območij in zaščito pred prihodnjimi naravnimi nesrečami ter pospešiti razvoj na prizadetih območjih.

 • Video

  81. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji nadaljevala z obravnavo predloga zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev. Potrdila je predlog novele zakona o javni rabi slovenščine, predlog novele gradbenega zakona in predlog zakona o minimalnem davku.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Vlada Republike Slovenije je na današnji seji Odbora za gospodarstvo v veljavni Načrt razvojnih programov uvrstila dva nova investicijska projekta konzorcija GREMO, in sicer e-MOTION - Eksperimentalni razvoj in i-MOTION - Industrijske raziskave.

Dogodki

 

82. seja vlade

Vlada Republike Slovenije se bo v sejni dvorani na Gregorčičevi 25, sestala na 82. redni seji.