Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Vlada je na današnji dopisni seji sprejela soglasje k predlogu amandmajev k predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih.

 • Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Ignacija Fridl Jarc, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek in direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Tjaša Žohar Čretnik.

 • Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o varstvu javnega reda in miru ter Uredbo o prostovoljnem služenju vojaškega roka. Soglašala je tudi s predlogom amandmajev k Predlogu zakona o bančništvu in Predlogu zakona o reševanju in prisilnem prenehanju bank.

Aktualno

 • 74. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji podaljšala epidemijo za mesec dni in se odločila za dodatno sproščanje ukrepov v zvezi z epidemijo covid-19 glede ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, pri prehajanju meje, športnih aktivnostih, kulturnih dejavnostih, zbiranjih in uveljavljanju verske svobode.

 • Video

  DS Kacin: Cepljenje je priprava na jesensko obdobje

  Gost novinarske konference je bil državni sekretar Jelko Kacin, koordinator logističnega vidika množičnega cepljenja zoper covid-19.

 • Video

  Epidemiološki podatki državo uvrščajo v rumeno fazo

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali epidemiologinja Irena Grmek Košnik iz območne enote NIJZ v Kranju, Leon Cizelj z Instituta Jožef Stefan in direktorica ZD Domžale Renata Rajapakse.