Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Novice

  • Javna predstavitev mnenj o varnem in spodbudnem učnem okolju

    Delovna skupina za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023–2033 je organizirala 2. javno predstavitev strokovnih stališč in predlogov. Tema tokratnega dogodka je bila ustvarjanje varnega in spodbudnega učnega okolja za optimalen razvoj posameznika.

  • Preventivna akcija Nasilje je čist' out

    Predstavniki šolstva in policije ter glasbenik Challe Salle smo včeraj, 21. septembra 2023, na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda v Velenju nagovorili učence in jih spodbudili k ustvarjanju prijaznega otroštva brez nasilja.

  • Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje s partnerji na 55. Sejmu MOS

    Med 13. in 17. septembrom je bilo Celje v znamenju inovacij, izobraževanja ter digitalne preobrazbe, saj se je odvijal 55. mednarodni obrtni sejem MOS. Med mnogimi razstavljavci, smo tudi mi predstavljali naše aktivnosti in v sodelovanju s partnerji bili na voljo za obiskovalce z vsebinami projektov na področju digitalizacije izobraževanja.

Dogodki

  do
Slovenija

Nacionalni Teden kulturne dediščine 2023

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje, Zavodom za šolstvo Republike Slovenije in Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO ter Skupnostjo vrtcev Slovenije vabi na Nacionalni Teden kulturne dediščine 2023. Potekal bo v različnih krajih po Sloveniji od 23. septembra do 7. oktobra 2023.

  do
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Masarykova 16, Ljubljana

Sprejem tekmovalcev, ki so zastopali Slovenijo na tekmovanju Euroskills v Gdansku

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje vabi na sprejem za tekmovalce, njihove mentorje ter predstavnike Centra za poklicno izobraževanje CPI, ki igra vodilno vlogo pri spodbujanju odličnosti in navduševanju mladih za poklice. Sprejem bo v petek, 6. 10. 2023, ob 11.30, v oranžnem salonu Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

  do
Koper

Kulturni bazar v regiji 2023

Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo in Mestna občina Koper vabijo na četrto nacionalno medresorsko strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji, ki bo 12. oktobra 2023, od 8.30 do 20.00, v Gledališču Koper in drugih kulturnih ustanovah v mestu.