Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

 • Ministrstvo za obrambo bo sofinanciralo izgradnjo novega Gasilsko reševalnega centra Postojna v višini 252.000 evrov

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin in župan Občine Postojna Igor Marentič sta podpisala Dogovor o sodelovanju na področju uporabe javne infrastrukture na območju Občine Postojna v letih 2019 in 2020.

 • Obrambni ministri na neformalnem zasedanju Sveta za zunanje zadeve EU

  Obrambni ministri EU so se danes sestali na neformalnem zasedanju Sveta za zunanje zadeve (Foreign Affairs Council – FAC) v formatu obrambnih ministrov, ki je zaradi trenutnih razmer potekalo v obliki video konference. Na njem so govorili o strateškem pregledu stalnega strukturnega sodelovanja na področju varnosti in obrambe (Permanent Structured Cooperation – PESCO), o skupni analizi groženj in izzivov v okviru razvoja Strateškega kompasa ter o operacijah in misijah EU. Ob robu konference je potekala video seja Usmerjevalnega odbora Evropske obrambne agencije (EDA).

 • Državni zbor izglasoval zakon za zagotavljanje sredstev za investicije v Slovenski vojski

  Državni zbor je danes na 48. izredni seji z 48 glasovi potrdil predlog Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. Minister za obrambo mag. Matej Tonin je izrazil zadovoljstvo, da so politične stranke prepoznale pomembnost sprejetja zakona, ki bo za Slovensko vojsko zagotovil investicijska sredstva, s tem pa prispeval k uspešnejšemu zagotavljanju varnosti doma ter večji varnosti pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, ki delujejo na dolžnostih v tujini.

Dogodki

 • Ministrsko srečanju Jadranske listine

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret se bo udeležil virtualnega ministrskega srečanja pobude Jadranske listine (A-5).Cilj srečanja je izmenjava izkušenj glede pandemije COVID-19, govorili pa bodo tudi o tveganjih in priložnostih, ki jih le-ta prinaša za prihodnje regionalno sodelovanje.

  Ljubljana
 • Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020

  Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020 – EU IR20 se izvaja skladno z Načrtom vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2020. Na vaji sodelujejo vsa ministrstva in nekatere vladne službe.

  MO, Vojkova cesta 55, Ljubljana