Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk, sta položaj in zastopanost žensk v obrambnem sistemu, Slovenski vojski in sistemu zaščite, reševanja in pomoči predstavili višja vojaška uslužbenka XII. razreda Katja Vurcer Straže in Zdenka Močnik, vodja Uprave za zaščito in reševanje Brežice.

 • Iskrene čestitke ob vašem prazniku, mednarodnem dnevu žensk.

 • Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes obiskal Mestno občino (MO) Kranj, kjer se je najprej srečal z županom Matjažem Rakovcem. Beseda je tekla dejavnostih, ki jih za zajezitev covid-19, izvajajo v MO Kranj in okolici. Ministrstvo za obrambo bo, tako kot ostalim občinam, kjer je prisotna Slovenska vojska, skladno z odločbo Ustavnega sodišča plačalo nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, kar prinaša možnost novih investicij v občini.

Aktualno

 • Enodnevna teoretična »Vaja POTRES 2021«

  9. marca 2021, bo med 8. in 13. uro, potekala teoretična vaja državnega pomena Vaja POTRES 2021. izvedla se bo v skladu z državnim načrtom za zaščito in reševanje ob potresu, načrti dejavnosti in načrtom za izvedbo vaje, ki ga je pripravila skupina za pripravo načrta. Vaja je del priprav na ukrepanje ob potresu.

 • Nov Katalog kartografskega gradiva 2021 je dosegljiv na spletu

  V Sektorju za načrtovanje Direktorata za obrambne zadeve, ki je nosilec razvoja in vzdrževanja kartografskega sistema za obrambo, razvijamo in načrtujemo kartografski sistem skladno s potrebami in zahtevami uporabnikov na Ministrstvu za obrambo, povezljivost s članicami Nata pa zagotavljamo z upoštevanjem standardov.

 • Odziv Ministrstva za obrambo na dopis Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije ministru Mateju Toninu

  Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije (SPGS) je včeraj po elektronski pošti na Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje posredoval dopis, ki je bil sicer naslovljen na ministra za obrambo mag. Mateja Tonina. V dopisu je navedenih vrsta neutemeljenih očitkov, med drugim tudi o nespoštovanju stavkovnih zahtev s strani ministrstva, in očitek o zavračanju sindikalnega dialoga, ki jih v celoti zavračamo. V nadaljevanju navajamo kronološki pregled dopisovanja med sindikatom in ministrstvom, ki potrjuje, da se je ministrstvo sproti odzivalo na njihove dopise.