Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Jutri, v torek, 13. aprila, se bo v Sloveniji in še 29 državah sočasno začela največja mednarodna vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 21, ki jo organizira Natov Center odličnosti za kibernetsko obrambo (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence – CCDCOE) iz Talina v Estoniji, v Sloveniji pa na podlagi smernic CCDCOE Ministrstvo za obrambo v sodelovanju s Sekcijo za kibernetsko varnost pri Gospodarski zbornici Slovenije.

  • Ob dnevu slovenske zastave se spominjamo 7. aprila 1848, ko je slovenski domoljubni študent Lovro Toman s somišljeniki prvič izobesil slovensko trobojnico na Wolfovi ulici 8 v Ljubljani.

  • Minister za obrambo mag. Matej Tonin je imel danes v okviru tria predsedovanja držav Svetu EU na pobudo portugalskega obrambnega ministra Joãa Gomesa Cravinhe neformalni avdio-video sestanek, na katerem je sodelovala tudi nemška kolegica Annegret Kramp-Karrenbauer. Ministri so govorili zlasti o Strateškem kompasu, razvoju evropske varnosti in obrambe, načrtovani podpori EU pri stabilizaciji razmer v Mozambiku, vojaški mobilnosti ter o sodelovanju med EU in Natom v okviru povezovanja vzporednih strateških procesov med organizacijama.

Aktualno