Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Na Ministrstvu za obrambo smo se danes spomnili državnega praznika dneva Rudolfa Maistra. Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je ob tej priložnosti velikemu generalu poklonil v Kamniku, njegovem rojstnem mestu, in v Ljubljani ter položil venec pred Maistrovo rojstno hišo in spomenik pred Ministrstvom za obrambo. Na ministrstvu je tudi sprejel predsednico Zveze društev general Maister Lučko Lazarev Šerbec.

 • Obrambni ministri EU so se danes sestali na neformalnem zasedanju Sveta za zunanje zadeve (Foreign Affairs Council – FAC) v formatu obrambnih ministrov, ki je zaradi trenutnih razmer potekalo v obliki video konference. Na njem so govorili o strateškem pregledu stalnega strukturnega sodelovanja na področju varnosti in obrambe (Permanent Structured Cooperation – PESCO), o skupni analizi groženj in izzivov v okviru razvoja Strateškega kompasa ter o operacijah in misijah EU. Ob robu konference je potekala video seja Usmerjevalnega odbora Evropske obrambne agencije (EDA).

 • Državni zbor je danes na 48. izredni seji z 48 glasovi potrdil predlog Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. Minister za obrambo mag. Matej Tonin je izrazil zadovoljstvo, da so politične stranke prepoznale pomembnost sprejetja zakona, ki bo za Slovensko vojsko zagotovil investicijska sredstva, s tem pa prispeval k uspešnejšemu zagotavljanju varnosti doma ter večji varnosti pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, ki delujejo na dolžnostih v tujini.

Aktualno

Dogodki

 • Ministrstvo za obrambo bo gostilo videokonferenco o ženskah, miru in varnosti

  Ministrstvo za obrambo bo v sodelovanju s Centrom za usposabljanje za mirovne operacije (Peace Operations Trainig Centre – POTC), ki deluje v okviru slovenske vladne organizacije Centra za evropsko perspektivo, prek video povezave organiziralo regionalno mednarodno Konferenco o ženskah, miru in varnosti. Konference se bodo udeležili predstavniki obrambnih ministrstev držav Srednje Evrope, ki sodelujejo v tako imenovani Pobudi za obrambno sodelovanje držav Srednje Evrope (Central European Defence Cooperation – CEDC), in Zahodnega Balkana. Gostitelj konference je državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret.

  Ljubljana
 • Videokonferenčno zasedanje obrambnih ministrov držav članic Nata v formatu misije Okrepljena prednja prisotnost v Latviji

  V četrtek, 26. novembra, bo potekalo videokonferenčno zasedanje obrambnih ministrov držav članic Nata, ki sodelujejo na zavezniški misiji Okrepljena prednja prisotnost v Latviji (enhanced Forward Presence – eFP).

  Ljubljana
 • Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020

  Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020 – EU IR20 se izvaja skladno z Načrtom vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2020. Na vaji sodelujejo vsa ministrstva in nekatere vladne službe.

  MO, Vojkova cesta 55, Ljubljana