Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

 • Pojasnilo k članku, objavljenem v Primorskem dnevniku 23. maja 2020

  V Slovenski vojski z vso resnostjo obravnavamo vse indice, ki kažejo na morebitne nepravilnosti pri izvajanju dodeljenih nalog. Takoj po objavi članka z naslovom »Stoj, sit down, nato z orožjem meril v glavo«, smo začeli ugotavljati dejstva in okoliščine domnevnega dogodka. V članku ni bil jasno naveden čas in kraj dogodka. Po preverjanju pri avtorju članka, nam je danes sredi dneva sporočil, da se je po navedbi njegovega vira dogodek zgodil 8. maja v bližini vasi Mihele med 10.00 in 11.00. Podatek o času in mikrolokaciji domnevnega incidenta smo pri avtorju dvakrat preverili. Po sedaj zbranih informacijah in poizvedbah, ki smo jih naredili v Slovenski vojski, lahko zagotovimo, da dne 8. 5. 2020, na omenjeni lokaciji domnevnega incidenta ni bilo nobenega pripadnika Slovenske vojske.

 • Pred 29 leti se je v Pekrah pokazala odločenost slovenskega naroda za življenje v samostojni državi

  15. maja 1991 se je v 710. učnem centru v Pekrah in 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani začelo usposabljanje prve generacije slovenskih nabornikov. V 710. učnem centru v Pekrah je obvezno služenje začelo 120 vojaških obveznikov, v 510. učnem centru na Igu pa 180. S tem je Republika Slovenija, takrat še v sestavi nekdanje SFRJ, začela samostojno izvajati obvezno služenje vojaškega roka.

 • Minister Tonin na seznanitveni pogovor sprejel veleposlanika Kraljevine Španije

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes, v petek, 22. maja, na vljudnostnem srečanju sprejel novega veleposlanika Kraljevine Španije v Republiki Sloveniji Juana Arísteguija Labordeja.

Dogodki

 • Z velikimi tveganji, kot je covid-19, se lahko uspešno soočamo le skupaj

  Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA bodo v ponedeljek, 1. junija, med 13.10 in 14.25 ob koncu epidemije covid-19 opravili skupen prelet nad Slovenijo. V tem času bodo patrulje Policije v neposredni bližini bolnišnic prižgale modre luči. Z akcijo se bodo simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem, pripadnikom Civilne zaščite in vsem, ki ste bili oziroma ste se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsem, ki ste med epidemijo zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi.

 • Obeležitev 75. obletnice smučarske tekme na Mangartu

  Na Mangartskem sedlu bo v sredo, 3. junija, ob 11. uri krajša slovesnost, s katero bodo obeležili 75. obletnico smučarske tekme pripadnikov 10. gorske divizije ameriške vojske.

Iskalnik