Skoči do osrednje vsebine

  • Več kot 150 strokovnjakov in gospodarstvenikov je 30. novembra 2021 sodelovalo na spletnem seminarju z naslovom Obrambne pobude Evropske unije – priložnosti in izzivi za majhna in srednjevelika podjetja (small and medium-sized enterprise – SME), ki so ga v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije soorganizirali Evropska obrambna agencija (European Defence Agency – EDA), Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (Slovenian Business & Research Association – SBRA) ter Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije.

  • Slovenija je brez dvoma varna država – tako tudi kažejo takšni in drugačni globalni indeksi, ki Slovenijo uvrščajo v vrh najvarnejših in najmirnejših držav. V vrhu najbolj varnih držav najdemo tudi večino članic Nata. Kot se lahko naučimo iz zgodovine, pa bi bilo slednje zmotno enačiti z odsotnostjo groženj, prav tako ne z nekakšno »naravno danostjo« miru in varnosti.

  • V mestu Matosinhos na Portugalskem se danes končuje tridnevni Evropski forum za zmanjševanje tveganj nesreč (The European Forum for Disaster Risk Reduction), ki se ga udeležuje državni sekretar Ministrstva za obrambo mag. Janez Žakelj.

Aktualno

Dogodki

 
Spletni dogodek

Novinarska konferenca Slovenske vojske – vojaško zdravstvo v službi domovine

Polkovnik Aleksander Vidergar, poveljnik Vojaške zdravstvene enote Logistične brigade Slovenske vojske, bo predstavil poslanstvo, naloge in strukturo Vojaške zdravstvene enote, umeščenost in povezavo z javnim zdravstvenim sistemom ter aktivnosti, ki jih vojaško zdravstvo izvaja v podporo državljanov in državljank v času zoperstavljanja zoper covid-19.