Skoči do osrednje vsebine

Teme

 • Obramba države

  Slovenska vojska, skupna varnostna in obrambna politka EU, Slovenija v Natu, mednarodne operacije in misije

 • Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami

  Sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, napotki prebivalcem ob nesrečah, varstvo pred požarom, varstvo pred utopitvami

 • Varnost države

  Boj proti terorizmu, informacijska varnost, jedrska in sevalna varnost, krizno upravljanje, tajni podatki, nadzor nad oboroževanjem, blagovne rezerve, kibernetska varnost

Projekti

 • General in pesnik Rudolf Maister Vojanov, obranitelj slovenske severne meje, se je rodil 29. marca 1874 v Kamniku in umrl 26. julija 1934 na Uncu pri Rakeku. Leta 2024 tako zaznamujemo 150. obletnico njegovega rojstva in 90. obletnico njegove smrti.
  Vlada Republike Slovenije se spominu na generala Maistra in v čast njegovim izjemnim zaslugam za slovenski narod poklanja z razglasitvijo leta 2024 za leto generala Rudolfa Maistra. Leta 2024 bodo potekali številni projekti in prireditve, ki jih bo zaokrožila glavna proslava ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra, 23. novembra.
  Na tej strani vas bomo obveščali o aktualnih dogodkih, s katerimi bomo zaznamovali leto generala Rudolfa Maistra.

 • Z namenom razvoja inovativne, učinkovite in zmogljive evropske obrambne tehnološko-industrijske baze je na novo vzpostavljen Evropski obrambni sklad. V prihodnjih letih bo (so)financiral številne projekte podjetij in raziskovalnih organizacij, skupno v vrednosti 8 milijard evrov.

 • Varnost za vse

  V teku

  Kako pomembna je varnost, se zavemo šele, ko jo izgubimo. Vsi podsistemi družbe lahko delujejo le, če je vzpostavljena varnost. Zdravstvo, šolstvo, sociala … Brez varnosti nič ne more delovati, zato je varnost ključna za ustvarjanje države blaginje.