Skoči do osrednje vsebine

  • Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Janez Žakelj je nagovoril zbrane na komemorativni slovesnosti pri Italijanski kostnici v Kobaridu, ki je zadnje bivališče italijanskih vojakov, ki so izgubili življenje v Zgornjem Posočju med prvo svetovno vojno.

  • V Bruslju se je danes končalo dvodnevno redno jesensko srečanje obrambnih ministrov Nata, na katerem so ministri pregledali napredek pri implementaciji najpomembnejših sklepov junijskega Vrha Nata, kot del priprav na Vrh prihodnje leto v Madridu. Glavne teme tokratnega prvega srečanja v fizični obliki po poldrugem letu so bile odvračanje in obramba, ohranjanje tehnološke prevlade, Afganistan in boj proti terorizmu ter soočanje Nata s prihodnjimi geostrateškimi izzivi.

  • Na zadnji razpravi pred predstavitvijo osnutka Strateškega kompasa, ki bo postavil politične smernice za razvoj evropske obrambe in varnosti v naslednjem desetletju, so obrambni ministri EU govorili o oblikovanju hitrih odzivnih sil, zoperstavljanju hibridnim grožnjam, razvoju kritičnih zmogljivosti in poglobitvi strateškega partnerstva z Natom s podpisom tretje skupne deklaracije.

Aktualno

Dogodki

 
Spletni dogodek

Novinarska konferenca ob 25. oktobru – dnevu suverenosti

25. oktobra praznujemo dan suverenosti, ki ga kot državni praznik zaznamujemo šele od leta 2015. Spominja in opominja nas na čase slovenskega osamosvajanja, ki predstavljajo pomemben mejnik slovenske zgodovine.