Skoči do osrednje vsebine

Novice

  • Ministrstvo za obrambo sodeluje z domačimi podjetji pri visokotehnoloških izdelkih

    Predstavniki Ministrstva za obrambo in mariborskega podjetja STRiX eMotors so v Vojaškem objektu Škrilj danes predstavili električna motorna kolesa STRiX e-VOLUTION. Šest motorjev in štiri komplete snežnih sank s pripadajočo opremo, ki jih podjetje razvija v sodelovanju z ministrstvom, testirajo pripadniki enote za specialno delovanje.

  • Slovenska vojska začela preizkus sistema zračne obrambe Mangart 25

    V petek, 7. junija 2024, je Slovenska vojska v sodelovanju s konzorcijem slovenskih podjetij obrambne industrije in vodilnim podjetjem Valhalla Turrets na strelišču Bač izvedla prvo preizkusno streljanje s sistemom zračne obrambe Mangart 25 na vozilu Perun 4 x 4 in oborožitvene postaje Loki 762 na lahkem izvidniškem vozilu jedrske, radiološke, kemične in biološke obrambe (JRKBO) Cobra 4 x 4.

  • Minister Šarec v Bernu podpisal sporazum o skupnem vojaškem usposabljanju

    Minister za obrambo Marjan Šarec je v Bernu s predsednico Švicarske konfederacije ter zvezno svetnico za področja obrambnih zadev, civilne zaščite in športa Violo Amherd podpisal Sporazum med Švicarskim zveznim svetom in Vlado Republike Slovenije o dvostranskem sodelovanju na področju vojaškega usposabljanja.

Dogodki