Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Novice

  • Podpis dveh dogovorov o donacijah med Slovenijo in Črno goro na sejmu Sobra

    Generalna direktorja direktoratov za logistiko obrambnih ministrstev Republike Slovenije mag. Željko Kralj in Republike Črne gore polkovnik dr. Vladan Martić sta danes ob robu sejma obrambe, zaščite in reševanja Sobra v Gornji Radgoni podpisala ločena dogovora, po katerih bo Slovenija Črni gori donirala sedem gorskih topov in 112 salv za omenjene topove, ki jih bo uporabljala črnogorska vojska.

  • Kadrovsko popolnjevanje Slovenske vojske se postopoma izboljšuje

    Ministrstvo za obrambo je za izboljšanje kadrovske popolnjenosti Slovenske vojake v tem mandatu sprejelo vrsto ukrepov tako na normativni kot tudi na organizacijski ravni, s ciljem čim bolj uravnotežiti razmerje med vhodom in izhodom pripadnikov ter dolgoročnega vzdržnega popolnjevanja skladno s kadrovskimi načrti vlade.

  • Ministra Šarec in Crosetto podpisala dogovor za nakup drugega transportnega letala Spartan

    Ministra za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec in Italijanske republike Guido Crosetto sta podpisala spremembo k Izvedbenemu dogovoru med ministrstvoma za obrambo Italijanske republike in Republike Slovenije o sodelovanju na področju vojaškega letalstva (izvedbeni sporazum), ki je bil podpisan 17. novembra 2021, glede nakupa drugega taktičnega transportnega letala C-27J Spartan.

Dogodki