Skoči do osrednje vsebine

 • S slovesno mašo na Brezjah smo danes počastili 20-letnico delovanja Vojaškega vikariata. Slovesnosti so se udeležili tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin s soprogo Marjeto in državni sekretar za vojaške, obrambne in zunanje zadeve v Kabinetu predsednika Vlade RS mag. Bojan Pograjc.

 • V kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju je v soboto, 19. septembra dopoldan, potekala slavnostna seja Plenuma Gasilske zveze Slovenije na kateri je zbrane nagovoril minister za obrambo mag. Matej Tonin.

 • Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v Grčijo poslala 1.200 spalnih vreč, 1.200 ležalnih podlog in 400 odej v skupni vrednosti 130.000 evrov.

Aktualno

 • Sestanek direktorjev za obrambno politiko CEDC v luči krepitve medregionalnega sodelovanja in oblikovanja skupnih pobud

  V sredo, 16. septembra, je prek videokonference potekal sestanek direktorjev za obrambno politiko Pobude za obrambno sodelovanje držav Srednje Evrope (Central European Defence Cooperation – CEDC), ki ji letos predseduje Slovenija.

 • Urejanje problematike reševanja v gorah

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin s sodelavci se je danes, v sredo, srečal s predstavniki Planinske zveze Slovenije, Gorske reševalne zveze Slovenije in Slovenskega zavarovalnega združenja. Tema pogovorov je bila dolgoročna ureditev financiranja reševanja v gorah.

 • Minister mag. Matej Tonin obiskal Verifikacijski center in Orkester Slovenske vojske

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes v Vojašnici slovenske Teritorialne obrambe obiskal Verifikacijski center in Orkester Slovenske vojske. V obeh enotah se je seznanil z aktualnimi nalogami in izzivi, s katerimi se soočajo, ter se skupaj s poveljujočimi pogovoril o mogočih rešitvah. Minister je z veseljem prisluhnil tudi priredbama Avsenikovih skladb, in sicer »Sloveniji« ter »Prijateljem«, ki so ju zaigrali pripadniki in pripadnice orkestra.

Iskalnik