Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • "Pomurje je dežela gasilstva"

    Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin se je v okviru obiska Vlade RS na terenu včeraj in danes mudil v pomurski regiji. Večji del obiskov je minister namenil silam zaščite in reševanja, predvsem gasilstvu, ki je v teh krajih močno razvito, saj je v regiji kar 238 gasilskih društev.

  • Na Ministrstvu za obrambo počastili dan Rudolfa Maistra

    Na Ministrstvu za obrambo se že tradicionalno spominjamo dneva Rudolfa Maistra, državnega praznika v spomin na 23. november 1918, ko je general Maister (1874–1934) s svojo vojsko razorožil nemško varnostno stražo in prevzel vojaško oblast v Mariboru.

  • Minister Tonin se je srečal z veleposlanikom Brazilije

    Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je danes na Ministrstvu za obrambo srečal z veleposlanikom Federativne republike Brazilije v Republiki Sloveniji Eduardom Priscom Paraiso Ramosom.

Dogodki

 
Spletni dogodek

Novinarska konferenca Slovenske vojske o civilno-vojaškem sodelovanju

Predstavnike medijev vabimo na novinarsko konferenco, na kateri bo kapitan fregate Ludvik Kožar, načelnik oddelka za civilno-vojaško sodelovanje J-9 Poveljstva sil Slovenske vojske, predstavil podlago za civilno-vojaško sodelovanje, domicile enot Slovenske vojske po občinah, nekatere opravljene dejavnosti civilno-vojaškega sodelovanja in možnosti za sodelovanje lokalnih skupnosti, društev ter organizacij s Slovensko vojsko.