Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Novice

  • Minister za obrambo Marjan Šarec na uradnem obisku v Sarajevu

    Minister za obrambo Marjan Šarec je na dvodnevnem uradnem obisku v Sarajevu v pogovorih z ministrom za obrambo Bosne in Hercegovine Zukanom Helezom poudaril močno podporo Slovenije na poti Bosne in Hercegovine v evroatlantske integracije.

  • Ministra Šarec in Crosetto podpisala dogovor za nakup šestih večnamenskih helikopterjev AW139M

    Ministra za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec in Italijanske republike Guido Crosetto sta podpisala spremembo k Izvedbenemu dogovoru med Ministrstvom za obrambo Italijanske republike in Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije o sodelovanju na področju vojaškega letalstva, ki opredeljuje nakup še šestih večnamenskih helikopterjev AW139M proizvajalca Leonardo po modelu vlada vladi.

  • Začenja se Natova vaja kibernetske obrambe Cyber Coalition 2023

    Med 27. novembrom in 1. decembrom pod Poveljstvom zavezniških sil za transformacijo poteka Natova vaja kibernetske obrambe Cyber Coalition 2023, na kateri sodeluje tudi Republika Slovenija. V vajo, ki bo izvedena kot celovita vaja obrambnega sistema, so poleg Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske vključena tudi ostala ministrstva, gospodarske družbe in vladne službe v Republiki Sloveniji.