Skoči do osrednje vsebine

 • Gasilke in gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Karlovica v občini Velike Lašče so včeraj še s slovesnostjo namenu predali novo gasilsko vozilo. Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister za obrambo mag. Matej Tonin.

 • Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je danes po telefonu pogovarjal z ministrico za obrambo Francoske republike Florence Parly. V nekaj več kot polurnem pogovoru sta največ pozornosti posvetila pripravi dokumenta Strateški kompas.

 • Na Svetem Gregorju nad Ribnico je v soboto, 24. julija, potekala slovesnost ob podelitvi priznanj in činov novim operativnim gasilkam in gasilcem ter gasilskim pripravnikom ob uradnem sprejemu v gasilske vrste. Zbranim je čestital tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin, ki je izrazil zadovoljstvo, da je slovensko gasilstvo bogatejše za lepo število novih usposobljenih, zagnanih gasilk in gasilcev, ki so strokovno usposobljeni in pripravljeni za reševanje v intervencijah. Uradnemu sprejemu je sledilo sproščeno druženje v organizaciji PDG Sveti Gregor, ki ima že 120-letno tradicijo delovanja.

Aktualno

 • Vlada je na položaj glavnega inšpektorja za obrambo imenovala dr. Vojka Obrulja

  Vlada Republike Slovenije je na predlog ministra za obrambo mag. Mateja Tonina, na položaj glavnega inšpektorja za obrambo v Inšpektoratu Republike Slovenije za obrambo (IRSO), z dnem 1. 8. 2021, imenovala dr. Vojka Obrulja. Na ta položaj je imenovan za dobo petih let, in sicer do 31. 7. 2026.

 • Varstvo pred utopitvami in preventivni ukrepi

  Varstvo pred utopitvami zagotavljajo tako država, ki določa splošne ukrepe varstva pred utopitvami, kot lokalne skupnosti, ki glede na geografske, poselitvene, vremenske, tehnične in druge razmere lahko predpišejo posebne ukrepe varstva pred utopitvami.

 • Spominski skok padalcev na letališču v Cerkljah ob Krki

  Na letališčih v Cerkljah ob Krki in Prilozju pri Metliki so včeraj v počastitev spomina na 100. obletnico rojstva izraelske narodne herojinje Hane Seneš ter v spomin na skupen boj proti nacizmu in fašizmu med drugo svetovno vojno zaznamovali dan slovensko-izraelskega prijateljstva.