Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Vlada Republike Slovenije je na današnji seji na predlog ministra za obrambo mag. Mateja Tonina s položaja državnega sekretarja razrešila Uroša Lampreta. Imenovani je 4. januarja 2022 podal ministru za obrambo prošnjo za razrešitev s položaja državnega sekretarja Ministrstva za obrambo.

  • V ponedeljek, 17. januarja 2022, si je minister za obrambo Matej Tonin v spremstvu predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janeza Sušnika, podpredsednice ZDUS Vere Pečnik in predstavnika za odnose z javnostjo v ZDUS Črta Kanonija na Ministrstvu za obrambo ogledal razstavo rokodelskih izdelkov in fotografij z natečajev v organizaciji ZDUS.

  • Na današnji novinarski konferenci Ministrstva za obrambo je generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve mag. Valter Vrečar predstavil podatke o popolnjevanju Slovenske vojske v lanskem letu, učinke in novosti enotne vstopne točke za vse oblike služenja domovini in načrte v letošnjem letu.

Aktualno

Dogodki

 
Spletni dogodek

Novinarska konferenca Ministrstva za obrambo – Reševanje v gorah

Predstavnike medijev vabimo na virtualno novinarsko konferenco, na kateri bosta namestnik poveljnika 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske podpolkovnik Robert Špernjak in predsednik Komisije za letalsko reševanje GRZS Toni Smolej predstavila helikoptersko reševanje v gorah in najnovejše podatke o razmerah v gorah.