Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Nagovor ministra za obrambo mag. Mateja Tonina ob dnevu suverenosti:
    Dan suverenosti kot državni praznik obeležujemo šele od leta 2015. Opominja nas na čase slovenskega osamosvajanja, ki jih lahko z zlatimi črkami zapišemo med platnice slovenske zgodovine. Ob koncu dneva 25. oktobra 1991 je še zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade (JLA) zapustil slovensko ozemlje. Na ta dan je Slovenija zadihala s polnimi pljuči samostojnosti.

  • Srečko Šestan, ki opravlja funkcijo poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije, je na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) zaposlen kot sekretar v Službi za podporo vodenju. Zaradi daljše odsotnosti direktorja Urada za operativo je po pooblastilu v zadnjem času vodil tudi Urad za operativo URSZR.

  • Včeraj, v četrtek, 22. in danes, v petek, 23. oktobra je preko varne videokonference potekalo redno zasedanje obrambnih ministrov Nata. Glavne teme zasedanja so bile zavezniško odvračanje in obramba ter delitev bremen glede na vse tri stebre in sicer obrambne izdatke, vlaganja v zmogljivosti ter prispevke v Natove operacije, misije in druge aktivnosti. Ministri so obeležili tudi 20. obletnico Resolucije VS ZN 1325 o ženskah, miru in varnosti.

Aktualno

Dogodki

  • Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020

    Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020 – EU IR20 se izvaja skladno z Načrtom vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2020. Na vaji sodelujejo vsa ministrstva in nekatere vladne službe.

    MO, Vojkova cesta 55, Ljubljana
Iskalnik