Skoči do osrednje vsebine

  • Iz Državnega logističnega centra Roje je danes krenila na pot proti Turčiji enota pripadnikov Civilne zaščite z reševalnimi psi (pet vodnikov reševalnih psov Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije, dva vodnika Kinološke zveze Slovenije – Komisije za reševalne pse, trije pogodbeni pripadniki Civilne zaščite in en uslužbenec Uprave RS za zaščito in reševanje), kamor odhaja kot reševalna pomoč zaradi posledic obsežnega potresa.

  • Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da se Republiki Turčiji na podlagi zaprosila prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite zaradi posledic obsežnega potresa zagotovi reševalna pomoč v obliki enote pripadnikov Civilne zaščite z reševalnimi psi.

  • Republika Turčija je zaradi močnega potresa z magnitudo 7,8 dne 6. februarja ob 2.17 po evropskem času in številnih popotresnih sunkov zaprosila za pomoč prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite. Skupno je potres prizadel 10 provinc, po poročanju medijev število mrtvih, poškodovanih in pogrešanih hitro narašča, saj v radiju 5 km od središča potresa živi približno 5 milijonov ljudi.

Novice