Skoči do osrednje vsebine

 • Slovenija je brez dvoma varna država – tako tudi kažejo takšni in drugačni globalni indeksi, ki Slovenijo uvrščajo v vrh najvarnejših in najmirnejših držav. V vrhu najbolj varnih držav najdemo tudi večino članic Nata. Kot se lahko naučimo iz zgodovine, pa bi bilo slednje zmotno enačiti z odsotnostjo groženj, prav tako ne z nekakšno »naravno danostjo« miru in varnosti.

 • V mestu Matosinhos na Portugalskem se danes končuje tridnevni Evropski forum za zmanjševanje tveganj nesreč (The European Forum for Disaster Risk Reduction), ki se ga udeležuje državni sekretar Ministrstva za obrambo mag. Janez Žakelj.

 • Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin se je skupaj z načelnikom Generalštaba generalmajorjem Robertom Glavašem in poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom danes udeležil odprtja območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici. Investicijo je zaradi prisotnosti Slovenske vojske v občini sofinanciralo Ministrstvo za obrambo.

Aktualno

 • Za učinkovito zoperstavljanje hibridnim grožnjam nujno sodelovanje EU in Nata, kot tudi napori na Zahodnem Balkanu

  Ministrstvo za obrambo in Evropski center odličnosti za zoperstavljanje hibridnim grožnjam iz Helsinkov sta v Grand Hotelu Union v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU organizirala konferenco z naslovom Hibridne grožnje: dojemanje in realnost.

 • "Pomurje je dežela gasilstva"

  Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin se je v okviru obiska Vlade RS na terenu včeraj in danes mudil v pomurski regiji. Večji del obiskov je minister namenil silam zaščite in reševanja, predvsem gasilstvu, ki je v teh krajih močno razvito, saj je v regiji kar 238 gasilskih društev.

 • Na Ministrstvu za obrambo počastili dan Rudolfa Maistra

  Na Ministrstvu za obrambo se že tradicionalno spominjamo dneva Rudolfa Maistra, državnega praznika v spomin na 23. november 1918, ko je general Maister (1874–1934) s svojo vojsko razorožil nemško varnostno stražo in prevzel vojaško oblast v Mariboru.