Skoči do osrednje vsebine

 • Predsednik vlade dr. Robert Golob se je v funkciji ministra za obrambo z državnim sekretarjem na Ministrstvu za obrambo dr. Damirjem Črnčecem, poveljnikom Civilne zaščite RS Srečkom Šestanom in generalnim direktorjem Uprave RS za zaščito in reševanje Leonom Behinom seznanil z razmerami ob požaru na Krasu ter delovanje vseh aktiviranih enot ocenil za izjemno hitro in učinkovito.

 • Aktivnosti ob požaru na Krasu so še naprej v polnem teku. Požar, ki se je danes razplamtel na Trstelju in Kačniku, še ni pogašen, stanje pa je stabilno. Z ognjem se bodo ponoči spopadale nove gasilske enote z več kot 350 gasilcev.

 • V dopoldanskih urah je zagorelo na Krasu na območju Trstelja. Zaradi močnega vetra se je požar razširil na celoten hrib in se širi v smeri Nove Gorice. Ob 10.34 je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan aktiviral Državni načrt zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju.

Novice

 • Zlata medalja za hrabrost

  V našem prazničnem letu z vami delimo zanimive predmete iz naših zbirk. Tokrat vam predstavljamo medaljo za hrabrost, ki jo je 19. julija 1789 ustanovil cesar Franc Jožef II., vojakom in podčastnikom pa se je podeljevala za izkazan pogum na bojišču.

 • Umetniška slika Odlikovanje

  Nadaljujemo s predstavitvijo zanimivih predmetov iz naših zbirk. Slika Odlikovanje, avtorja slikarja Antona Koželja, je originalen posnetek razglednice iz devete skupine serije umetniških razglednic z naslovom Vojska v slikah, ki so jo ustvarjali največji slikarji tistega časa.

 • Vlada razglasila 28. september za dan civilne obrambe

  Skladno s 3. členom Zakona o obrambi civilna obramba poleg vojaške obrambe predstavlja enega izmed dveh delov obrambnega sistema države. Vojaška in civilna obramba tvorita celoto.

Dogodki

Kdaj
Kje Spomenik generala Maistra, Trg talcev, Kamnik

Slovesnost ob obletnici smrti generala Maistra

Ob 90. obletnici smrti generala Rudolfa Maistra bo slovesnost s kulturnim programom in polaganjem cvetja ob njegovem spomeniku.