Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Pred 146 leti se je rodil naš vzornik, obranitelj slovenske severne meje general Rudolf Maister

    29. marca 1874 se je v Kamniku rodil general in velik slovenski domoljub Rudolf Maister. V obrambnem resorju smo nanj ponosni kot na vojaškega strateškega voditelja, ki je ključno vplival na oblikovanje slovenske meje na severu ter s tem na dolgoročno veliko ugodnejši izid slovenskih državotvornih interesov, kot se je sicer nakazovalo po koncu prve svetovne vojne ob razpadu Avstro-Ogrske. General Maister nam je v prelomnem trenutku z odločnim prevzemom oblasti v priboril velik del slovenskega narodnostnega ozemlja – Maribor in Dravsko dolino – v našo trajno posest. Dejstvo je, da je Rudolf Maister pogumno in vizionarsko dejanje, s katerim je odločilno posegel v določitev meje med novonastalima državama na Spodnjem Štajerskem, storil kot vojaška osebnost. Med samim dejanjem je s pomočjo lastnega poguma in premočrtnosti ter modre odločitve Narodnega sveta za Štajersko dosegel povišanje v generala, s čimer se je povzpel s taktične na strateško raven poveljevanja.

  • Zbiranje ponudb za zaščitno opremo

    Na Upravi zbiramo vse ponudbe za zaščitno opremo. Za hitrejšo obdelavo ponudb pa prosimo, da sledite spodaj navedenim navodilom. Vse ponudbe za zaščitno opremo se zbirajo na naslovu: ponudbe@urszr.si.

  • Zavarovalnice prispevale sredstva za nakup zaščitne opreme

    Zavarovalna skupina Sava, Vzajemna, Generali in Triglav so Ministrstvu za obrambo, Upravi RS za zaščito in reševanje prispevale sredstva za nakup razkužil in dezinfekcijskih sredstev, zaščitnih rokavic, zaščitnih mask in respiratorjev, dekontaminacijskih postaj, zaščitnih kombinezonov in ostalih sredstev oziroma opreme za zaščito reševanje in pomoč.

Iskalnik