Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes obiskal Mestno občino (MO) Kranj, kjer se je najprej srečal z županom Matjažem Rakovcem. Beseda je tekla dejavnostih, ki jih za zajezitev covid-19, izvajajo v MO Kranj in okolici. Ministrstvo za obrambo bo, tako kot ostalim občinam, kjer je prisotna Slovenska vojska, skladno z odločbo Ustavnega sodišča plačalo nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, kar prinaša možnost novih investicij v občini.

 • Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije (SPGS) je včeraj po elektronski pošti na Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje posredoval dopis, ki je bil sicer naslovljen na ministra za obrambo mag. Mateja Tonina. V dopisu je navedenih vrsta neutemeljenih očitkov, med drugim tudi o nespoštovanju stavkovnih zahtev s strani ministrstva, in očitek o zavračanju sindikalnega dialoga, ki jih v celoti zavračamo. V nadaljevanju navajamo kronološki pregled dopisovanja med sindikatom in ministrstvom, ki potrjuje, da se je ministrstvo sproti odzivalo na njihove dopise.

 • Minister mag. Matej Tonin je bil danes na obisku v občini Ilirska Bistrica. Obisk je začel na Občini Ilirska Bistrica, kjer se je srečal z županom Emilom Rojcem. Pogovarjala sta se o sodelovanju med Občino in Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije (MORS). MORS bo v skladu z odločbo Ustavnega sodišča Republike Slovenije plačal nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ), ki za strelišče Bač znaša nekaj manj kot 758 tisoč evrov. To bo občini omogočilo več investicij, poudarja župan Emil Rojc.

Aktualno

 • Danes

  Nov Katalog kartografskega gradiva 2021 je dosegljiv na spletu

  V Sektorju za načrtovanje Direktorata za obrambne zadeve, ki je nosilec razvoja in vzdrževanja kartografskega sistema za obrambo, razvijamo in načrtujemo kartografski sistem skladno s potrebami in zahtevami uporabnikov na Ministrstvu za obrambo, povezljivost s članicami Nata pa zagotavljamo z upoštevanjem standardov.

 • Na Ministrstvu za obrambo razstava likovnih del Mirjam Senica

  V mesecu marcu, ko praznujejo vse ženske in matere, je v avli Ministrstva za obrambo na ogled razstava likovnih del Mirjam Senica.

 • Zvezdan Božič prejemnik kipca Civilne zaščite

  Življenja rešujemo skupaj! Ob 1. marcu, dnevu Civilne zaščite, sta na Ministrstvu za obrambo potekali avdio-video novinarska konferenca in kratka slovesnost, na kateri smo ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s covidom-19 podelili najvišja priznanja s področja Civilne zaščite. Slovesnosti se je udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, minister za obrambo mag. Matej Tonin pa je spomnil na pomen vseh, ki delujete v Civilni zaščiti ter širše na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Plakete in kipec Civilne zaščite sta podelila poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije in generalni direktor Uprave za zaščito in reševanje.

Dogodki

 • Novinarska konferenca Ministrstva za obrambo – Ženske v Slovenski vojski ter v sistemu zaščite in reševanja

  Predstavnike medijev vabimo na tedensko virtualno novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 8. marca, ob 12. uri. Ker na ta dan praznujemo mednarodni dan žensk, bomo na novinarski konferenci predstavili zastopanost, vlogo in položaj žensk v Slovenski vojski ter v sistemu zaščite in reševanje. Tematiko bosta predstavili višja vojaška uslužbenka XII.r. Katja Vurcer Straže, ki v Slovenski vojski med drugim skrbi za področje enakopravnost spolov, in Zdenka Močnik, vodja izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje v Brežicah.

  spletni dogodek
 • Obrambni minister bo kot član delegacije predsednika RS obiskal Sarajevo

  Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor bo na delovnem obisku v Bosni in Hercegovini, v delegaciji pa bo tudi obrambni minister mag. Matej Tonin. Predsednik Pahor se bo srečal s Predsedstvom Bosne in Hercegovine, nato pa obiskal kontingent Slovenske vojske v vojaški bazi Butmir.