Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

 • Urejanje problematike reševanja v gorah

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin s sodelavci se je danes, v sredo, srečal s predstavniki Planinske zveze Slovenije, Gorske reševalne zveze Slovenije in Slovenskega zavarovalnega združenja. Tema pogovorov je bila dolgoročna ureditev financiranja reševanja v gorah.

 • Minister mag. Matej Tonin obiskal Verifikacijski center in Orkester Slovenske vojske

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes v Vojašnici slovenske Teritorialne obrambe obiskal Verifikacijski center in Orkester Slovenske vojske. V obeh enotah se je seznanil z aktualnimi nalogami in izzivi, s katerimi se soočajo, ter se skupaj s poveljujočimi pogovoril o mogočih rešitvah. Minister je z veseljem prisluhnil tudi priredbama Avsenikovih skladb, in sicer »Sloveniji« ter »Prijateljem«, ki so ju zaigrali pripadniki in pripadnice orkestra.

 • Razstava slik Billya Mehleta

  V avli Ministrstva za obrambo so na ogled slike Billya Mehleta v akrilni tehniki.

Dogodki

 • Maša ob praznovanju dneva Vojaškega vikariata in 20-letnice delovanja

  Vojaški vikariat letos praznuje 20-letnico rednega delovanja in zagotavljanja duhovne oskrbe za vse pripadnike Slovenske vojske, ne glede na njihovo vero in svetovni nazor, tako doma kot v tujini, ter njihove družinske člane. Maše v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah se bo skupaj s predstavniki Vojaškega vikariata in pripadniki Slovenske vojske udeležil minister za obrambo mag. Matej Tonin. Vojaški vikariat praznuje svoj dan 21. septembra, ko je bil podpisan sporazuma o duhovni oskrbi v slovenskih oboroženih silah med Vlado RS in Slovensko škofovsko konferenco ter mesec dni pozneje tudi med vlado in Evangeličansko cerkvijo.

  Brezje
Iskalnik