Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Minister za obrambo mag. Matej Tonin je bil slavnostni govornik na slovesnosti, ki je ob 30. obletnici osamosvojitvene vojne v organizaciji Občine Kamnik in območne Zveze veteranov vojne za Slovenijo potekala ob domačiji Zalaznik na Veliki Lašni.

 • Minister za obrambo mag. Matej Tonin si je danes v Kranju ogledal gasilsko vajo Gasilsko reševalne službe Kranj in okoliških gasilskih društev. V vaji so za gašenje Prešernovega gledališča Kranj uporabili tudi novo avtolestev, ki so jo kranjski gasilci dobili lani jeseni. Danes so novo pridobitev še uradno predali namenu.

 • Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je udeležil občinske slovesnosti občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah in otvoritve tradicionalne prireditve Trojicafest. V svojem nagovoru je ob 30-letnici osamosvojitve poudaril pomen samozavesti in neomajnega poguma, ki sta tlakovala pot samostojni Sloveniji. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Aktualno

 • Javni posvet o Resoluciji o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2035

  Javni posvet o predlogu nove Resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2035 bo v ponedeljek, 21. junija 2021, ob 10. uri, bo v avditoriju nekdanje vojaške gimnazije (Vojkova cesta 55a, Ljubljana). Gostitelj javnega posveta bo državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret.

 • Obnova črpališča Stara vas ena ključnih faz prenove cerkljanskega letališča

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin in direktor Termoelektrarne Brestanica Tomislav Malgaj sta danes podpisala sporazum o sodelovanju pri obnovi črpališča letalskega goriva Stara vas pri Krškem. Obnova črpališča bo potekala v okviru prenove in modernizacije vojaškega letališča Cerklje ob Krki. Na podlagi danes podpisanega sporazuma bo Ministrstvo za obrambo začelo s pripravo ustrezne projektne dokumentacije za obnovo črpališča.

 • Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske k miru na Kosovu prispevajo od leta 2000

  Na današnji redni tedenski novinarski konferenci Ministrstva za obrambo je podpolkovnik Simon Lindič predstavil delovanje Slovenske vojske na misiji Kfor na Kosovu. Slovenska vojska je prve pripadnike na misijo Nata napotila januarja 2000, do danes so bili na to nalogo napoteni 9400-krat.

Dogodki

 • Javni posvet o Resoluciji o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2035

  V ponedeljek, 21. junija 2021, ob 10.00, bo v avditoriju nekdanje vojaške gimnazije (Vojkova cesta 55a, Ljubljana) javni posvet o predlogu nove Resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2035.

  Ljubljana, Vojkova cesta 55a, avditorij nekdanje vojaške gimnazije
 • Vaja kriznega odzivanja v primeru letalske nesreče »ZLOMLJENO KRILO 2021«

  Na poligonu Fraportove letalske akademije na Brniku bo v torek, 22. junija 2021, potekala vaja kriznega odzivanja v primeru letalske nesreče »ZLOMLJENO KRILO 2021«. Vajo v sodelovanju s Fraportom Slovenija organizirata Stalna komisja za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov Ministrstva za obrambo ter Nacionalni forenzični laboratorij Ministrstva za notranje zadeve. Na vaji bodo sodelovali tudi pripadniki Slovenske vojske, kriminalistične policije, kranjskih poklicnih gasilcev in Civilne zaščite.

  Brnik, poligon Fraportove letalske akademije