Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Minister za obrambo Karl Erjavec se je danes, v torek, 12. novembra, udeležil zasedanja Sveta za zunanje zadeve v formatu ministrov za obrambo v Bruslju.

 • Državna sekretarka na Ministrstvu za obrambo mag. Nataša Dolenc in predsednica Slovenskega združenja za pomoč pri demenci Spominčica – Alzheimer Slovenija Štefanija L. Zlobec sta danes, 12. novembra, na Ministrstvu za obrambo slovesno odprli Demenci prijazno točko.

 • Včeraj, v torek, 5. novembra so v Tržiču obeležili 10-letnico delovanja Gasilske zveze Gorenjske. Svečane akademije so se poleg ministra za obrambo Karla Erjavca in ministra za notranje zadeva Boštjana Poklukarja udeležili tudi poslanka Državnega zbora Mateja Udovč, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in mnogi drugi.

Aktualno

Dogodki

 • Zaključna slovesnost ob 150. obletnici gasilstva na Slovenskem

  V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo zaključna prireditev ob 150. obletnici gasilstva na Slovenskem. Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Prireditve se bodo udeležili tudi minister za obrambo Karl Erjavec, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But in poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan.

 • Prva skupščina Združenja slovenskih poklicnih gasilcev

  Združenje slovenskih poklicnih gasilcev bo imelo v tamkajšnjem Kulturnem domu Franca Bernika prvo skupščino. Na njej bodo med drugim obravnavali poročila o delu združenja, sprejeli program dela za leto 2020, volili nove organe združenja ter podelili odlikovanja in priznanja. Udeležence bo nagovoril minister za obrambo Karl Erjavec.

 • Minister za obrambo Karl Erjavec z delegacijo bo k spomeniku generala Maistra pred ministrstvom položil venec

  Pred dnevom generala Rudolfa Maistra bo minister za obrambo Karl Erjavec z delegacijo k spomeniku generala Maistra pred ministrstvom položil venec, nato pa bo nagovoril udeležence krajše slovesnosti v spomin na dogodke leta 1918. General Maister je 23. novembra leta 1918 s svojimi borci v samostojni vojaški akciji razorožil nemško zeleno gardo, prevzel vojaško oblast in dokončno utrdil slovensko politično oblast v Mariboru.

Iskalnik