Skoči do osrednje vsebine

 • V Bruslju se je danes končalo dvodnevno redno jesensko srečanje obrambnih ministrov Nata, na katerem so ministri pregledali napredek pri implementaciji najpomembnejših sklepov junijskega Vrha Nata, kot del priprav na Vrh prihodnje leto v Madridu. Glavne teme tokratnega prvega srečanja v fizični obliki po poldrugem letu so bile odvračanje in obramba, ohranjanje tehnološke prevlade, Afganistan in boj proti terorizmu ter soočanje Nata s prihodnjimi geostrateškimi izzivi.

 • Na zadnji razpravi pred predstavitvijo osnutka Strateškega kompasa, ki bo postavil politične smernice za razvoj evropske obrambe in varnosti v naslednjem desetletju, so obrambni ministri EU govorili o oblikovanju hitrih odzivnih sil, zoperstavljanju hibridnim grožnjam, razvoju kritičnih zmogljivosti in poglobitvi strateškega partnerstva z Natom s podpisom tretje skupne deklaracije.

 • Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin se danes v Bruslju udeležuje dvodnevnega rednega jesenskega srečanja obrambnih ministrov Nata.

Aktualno

 • Državni sekretar Lampret gosti kolega iz Republike Severne Makedonije Nikolića

  Na dvodnevnem obisku v Republiki Sloveniji se mudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Republike Severne Makedonije Dragan Nikolić, ki ga gosti državni sekretar Uroš Lampret.

 • Odziv na pobudo za referendum glede resolucije o programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske

  Na Ministrstvu za obrambo obžalujemo vložitev predloga za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu Predloga resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2035, ki ga je danes v Državni zbor vložila stranka Levica. V nadaljevanju zato odgovarjamo na nekatere očitke vlagateljev referendumske pobude glede smeri razvoja Slovenske vojske in njene modernizacije.

 • Minister Tonin na obisku obalno-kraške regije

  Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin je v okviru obiska Vlade Republike Slovenije v obalno-kraški regiji v ponedeljek, 18. oktobra, obiskal 430. Mornariški divizion Slovenske vojske. Drugi dan obiska, v torek, 19. oktobra, je minister Tonin obiskal Gasilsko brigado Koper, podjetje Skylotec Adriatic, Anthorn, d. o. o. in Prostovoljno gasilsko društvo Materija.

Dogodki

 
Spletni dogodek

Novinarska konferenca ob 25. oktobru – dnevu suverenosti

25. oktobra praznujemo dan suverenosti, ki ga kot državni praznik zaznamujemo šele od leta 2015. Spominja in opominja nas na čase slovenskega osamosvajanja, ki predstavljajo pomemben mejnik slovenske zgodovine.