Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Sindikatu vojakov Slovenije (SVS) je Ministrstvo za obrambo 20. maja 2019 zaradi kršitev in prekoračitve sindikalnega delovanja na obrambnem področju odpovedalo Pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje s šestmesečnim odpovednim rokom, ki je začel teči z dnem vročitve. V tem obdobju se je ministrstvo z vodstvom SVS pogajalo in usklajevalo o vsebini nove pogodbe. Glede na to, da nova pogodba do 20. novembra 2019 ni bila sklenjena, tri pooblaščene osebe, ki so v okviru polnega delovnega časa opravljale sindikalno delo za SVS, z 21. novembrom 2019 nimajo več pravne podlage za koriščenje ur sindikalnega dela za poln delovni čas, kar jim je omogočala pogodba, ki ni več veljavna.

 • Minister za obrambo Karl Erjavec in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But sta se danes, v sredo, 20. novembra, v Domžalah udeležila 1. skupščine Združenja slovenskih poklicnih gasilcev. Skupščine so se udeležili tudi župan občine Domžale Toni Dragar, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek.

 • Minister za obrambo Karl Erjavec se je danes, v torek, 12. novembra, udeležil zasedanja Sveta za zunanje zadeve v formatu ministrov za obrambo v Bruslju.

Aktualno

 • Na Ministrstvu za obrambo odprta Demenci prijazna točka

  Državna sekretarka na Ministrstvu za obrambo mag. Nataša Dolenc in predsednica Slovenskega združenja za pomoč pri demenci Spominčica – Alzheimer Slovenija Štefanija L. Zlobec sta danes, 12. novembra, na Ministrstvu za obrambo slovesno odprli Demenci prijazno točko.

 • Svečana akademija ob 10-letnici delovanja Gasilske zveze Gorenjske

  Včeraj, v torek, 5. novembra so v Tržiču obeležili 10-letnico delovanja Gasilske zveze Gorenjske. Svečane akademije so se poleg ministra za obrambo Karla Erjavca in ministra za notranje zadeva Boštjana Poklukarja udeležili tudi poslanka Državnega zbora Mateja Udovč, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in mnogi drugi.

 • Članice Gorske reševalne zveze Slovenije prejele tri nova intervencijska vozila

  Po eno intervencijsko vozilo so dobili Društvo GRS Celje, Postaja GRS Kranjska Gora in Društvo GRS Tržič. Ključe intervencijskih vozil je članom društev, danes, v torek, 4. novembra v Kranju predal minister za obrambo Karl Erjavec.

Dogodki

 • Minister za obrambo Karl Erjavec z delegacijo bo k spomeniku generala Maistra pred ministrstvom položil venec

  Pred dnevom generala Rudolfa Maistra bo minister za obrambo Karl Erjavec z delegacijo k spomeniku generala Maistra pred ministrstvom položil venec, nato pa bo nagovoril udeležence krajše slovesnosti v spomin na dogodke leta 1918. General Maister je 23. novembra leta 1918 s svojimi borci v samostojni vojaški akciji razorožil nemško zeleno gardo, prevzel vojaško oblast in dokončno utrdil slovensko politično oblast v Mariboru.

Iskalnik