Skoči do osrednje vsebine

  • Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo dr. Damir Črnčec in nacionalni direktor za oborožitev na Ministrstvu za obrambo Francoske republike general Gaël Diaz de Tuesta sta podpisala Pismo o nameri v zvezi z evropskimi skupnimi javnimi naročili artilerijskih oborožitvenih sistemov Caesar in sistemov zračne obrambe Mistral (pismo o nameri).

  • Pred začasnim prevzemom resorja sta predsednik vlade dr. Robert Golob in minister za obrambo Marjan Šarec ob robu vrha Nata opravila poglobljen pogovor glede dosedanjega dela ministrstva, opravljenih nalog in načrtov za prihodnje. Uradna primopredaja poslov bo sledila, ko bo ministru Šarcu zaradi nezdružljivosti funkcij prenehal mandat. Po pogovoru sta podala izjavo za slovenske medije.

  • V Washingtonu poteka zasedanje voditeljev držav in vlad zveze Nato, ki se ga udeležujejo predsednik vlade dr. Robert Golob, podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za obrambo Marjan Šarec. Ob 19. uri po srednjeevropskem času bo potekalo zasedanje Severnoatlantskega sveta v zavezniškem formatu, eno izmed treh zasedanj letošnjega vrha.

Novice

Dogodki

Kdaj
Kje Vojašnica Franca Uršiča, Straška cesta 26, Novo mesto

Končuje se drugi termin tabora MORS in mladi v Novem mestu

V Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu se je v ponedeljek, 8. julija, začel drugi letošnji poletni tabor MORS in mladi, ki se ga udeležuje približno 160 mladih.
Ob koncu poletnega tabora bo državni sekretar na Ministrstvu za obrambo dr. Damir Črnčec nagovoril mlade skupaj z njihovimi starši.

Kdaj
Ura dogodka bo objavljena naknadno.
Kje Spomenik generala Maistra, Trg talcev, Kamnik

Slovesnost ob obletnici smrti generala Maistra

Ob 90. obletnici smrti generala Rudolfa Maistra bo slovesnost s kulturnim programom in polaganjem cvetja ob njegovem spomeniku.