GOV.SI

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Na povabilo podpredsednika vlade in ministra za obrambo Republike Hrvaške Damirja Krstičevića je bil 22. oktobra 2019 na uradnem obisku v Republiki Hrvaški minister za obrambo Republike Slovenije Karl Erjavec. Srečanje ministrov v Zagrebu je bilo namenjeno nadaljnji poglobitvi sodelovanja med državama na obrambnem in vojaškem področju, kar je že zdaj bogato in razvejano, ter določitvi smernic za prihodnje skupno delovanje.

 • Orkester Slovenske vojske je s solistom Omarjem Naberjem včeraj, 21. oktobra, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma premierno izvedel magično orkestracijo Queen – It's a kind of magic. Orkestru je dirigiral Aljoša Deferri.

 • Danes, 19. oktobra, sta bili v sklopu VII. Bogatajevih dni za zaščito in reševanje v ospredju mednarodno gasilsko tekmovanje in tekmovanje gasilskih enot širšega pomena. Rezultate tekmovanj so razglasili na zaključni slovesnosti prireditve v Gasilsko-reševalnem centru Postojna, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik vlade Marjan Šarec. Slovesnosti so se udeležili tudi državni sekretar na MO mag. Miloš Bizjak, župana občin Postojna Igor Marentič in Ptuj mag. Janez Merc, vodilni iz URSZR kot nosilke prireditve ter najvišji predstavniki Gasilske zveze Slovenije.

Aktualno

 • Na Cviblju smo se poklonili spominu na padle borce NOB in aktiviste OF

  Minister za obrambo Karl Erjavec je v soboto, 19. oktobra, nagovoril zbrane na spominski slovesnosti pri spomeniku in grobnici padlih borcev in žrtev fašizma na območju Suhe krajine na Cviblju nad Žužemberkom. Slovesnosti se je udeležilo tudi več predstavnikov diplomatskih predstavništev v Sloveniji ter skupina dijakov iz Srbije. V nadaljevanju je obrambni minister položil venec nad breznom pod Krenom v Kočevskem rogu.

 • Spominska slovesnost ob 102. obletnici kobariške bitke

  Veleposlaništvo Italijanske republike v Republiki Sloveniji je danes, v soboto, 19. oktobra pri Italijanski kostnici nad Kobaridom organiziralo tradicionalno spominsko slovesnost ob 102. obletnici kobariške bitke in v spomin padlim v prvi svetovni vojni.

 • Na državni vaji Postojna 2019 preverili sile za zaščito, reševanje in pomoč

  V sklopu VII. Bogatajevih dni za zaščito in reševanje, ki med 17. in 19. oktobrom potekajo v organizaciji Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Občine Postojna, so danes, v petek, 18. oktobra, v središču tega notranjskega kraja potekali državna vaja zaščite in reševanja, Dan alpske konvencije in Tek 112. Letos izjemno pestro dogajanje so si ogledali številni domači in tuji visoki gostje, med njimi predsednik države Borut Pahor.

Dogodki

 • Minister Erjavec na delovnem obisku na Hrvaškem

  Minister za obrambo Karl Erjavec bo na enodnevnem delovnem obisku na Hrvaškem, kjer ga bo sprejel hrvaški obrambni minister Damir Krstičević. Obisk je namenjen pregledu dosedanjega sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju ter njegovi nadaljnji krepitvi. Ministra bosta govorila tudi o sodelovanju obeh držav v okviru Nata in EU ter multilateralnem in regionalnem sodelovanju. Izmenjala bosta tudi poglede na varnostne razmere v regiji.

 • Konferenca o financiranju obrambnih raziskav in tehnologij

  Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) in Ministrstvo za obrambo RS vas vabita na dogodek za predstavitev sredstev EU za inovativne tehnologije in raziskave v obrambnem sektorju z naslovom FUNDING FOR EUROPEAN DEFENCE RESEARCH AND TECHNOLOGY. Konferenca bo potekala 24. oktobra 2019 v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani.

  Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana
 • V Bruslju redno srečanje obrambnih ministrov Nata

  Minister za obrambo Karl Erjavec se bo na sedežu Nata v Bruslju udeležil zasedanja obrambnih ministrov zavezništva. Oktobrsko zasedanje bo zadnje srečanje obrambnih ministrov pred srečanjem voditeljev Nata 3. in 4. decembra v Londonu. Zasedanje bo zato osredotočeno na pripravo najpomembnejših dokumentov za londonsko srečanje voditeljev, predvsem na področju napredka glede krepitve zavezniškega odvračanja in obrambe, vključno z delitvijo bremen.