Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Državni sekretar Rudi Medved: »Sleherni v državi ima pravico do zdrave in pitne vode.«

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, direktor Rižanskega vodovoda Martin Pregelj in podžupan Mestne občine Koper Janez Starman so si danes skupaj s sodelavci Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ogledali aktivnosti za zagotavljanje zadostnih količin pitne vode za slovensko Istro v vodarni Cepki.

 • Vlada se je seznanila z delnim poročilom o intervenciji ob požaru v naravnem okolju na goriškem Krasu

  Na Goriškem je izrazita suša neprekinjeno vztrajala že peti teden. Posledično se je že začelo višati število požarov v naravnem okolju, zaradi česar je bila 1. julija 2022 za celotno Slovenijo razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja. Na goriškem Krasu je prvič zagorelo v petek, 15. julija 2022.

 • Slovenski Istri zagotavljamo pitno vodo

  Uprava za zaščito in reševanje je danes v Planini pri Rakeku organizirala novinarsko konferenco, na kateri je skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije, Slovensko vojsko in Rižanskim vodovodom Koper predstavila zagotavljanje zadostnih količin pitne vode za slovensko Istro.

 • Rezultati Evropskega obrambnega sklada – letnega programa 2021

  Objavljeni so bili rezultati prvega razpisnega kroga Evropskega obrambnega sklada – letnega programa 2021. Slovenska raziskovalno-razvojna sfera je s kandidaturami dosegla izjemne rezultate, v določenih kategorijah celo najboljše v Evropski uniji.

 • Minister Šarec se je zahvalil srbskemu ministru Vulinu za pomoč pri gašenju

  Obrambni minister Marjan Šarec je v Kostanjevici na Krasu danes sprejel ministra za notranje zadeve Republike Srbije Aleksandra Vulina. Srbija se je odzvala na pomoč Sloveniji v boju s požari na Krasu in poslala dva helikopterja s posadko, ki pomagajo pri gašenju. Ministra sta si ogledala operativni štab in obiskala srbske pilote na terenu.

 • Minister za obrambo predal posebno materialno pomoč Ukrajini

  Ob 10. uri je bila iz Državnega logističnega centra Roje odpremljena posebna materialna pomoč Ukrajini.

 • Minister Šarec na obisku pri slovenskem kontingentu na Slovaškem

  Po tem, ko se je v ponedeljek v Latviji srečal s pripadniki Slovenske vojske, ki delujejo v okviru Natove misije Okrepljena prednja prisotnost, je minister za obrambo Marjan Šarec danes obiskal še pripadnice in pripadnike Slovenske vojske na Slovaškem. Ob obisku baze Lešt' se je ministru Šarcu pridružil slovaški minister za obrambo Jaroslav Nad'.

 • Marjan Šarec: »Naše enote v Latviji opravljajo izjemno pomembno delo.«

  V sklopu dvodnevnega obiska v Latviji in na Slovaškem se je minister za obrambo Marjan Šarec danes srečal s pripadnicami in pripadniki Slovenske vojske, ki v Latviji delujejo v okviru Natove misije Okrepljena prednja prisotnost (angleško enhanced Forward Presence – eFP).

 • Minister Šarec obiskal Vojaški tabor

  Minister za obrambo Marjan Šarec je danes obiskal udeleženke in udeležence Vojaškega tabora, ki poteka na vadišču Mačkovec pri Bohinjski Beli. Predstavitveni dan Vojaškega tabora je danes na Mačkovec privabil tudi številne svojce in prijatelje 77 udeleženk in udeležencev.

 • Minister Šarec: V gasilstvu ni individualizma

  Minister za obrambo Marjan Šarec je danes na slovesnosti nagovoril gasilke in gasilce Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Stražišče, ki letos praznuje 120-letnico delovanja. Slovesnosti, pred katero je bila gasilska parada, se je udeležil tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec.

 • Predsednica Republike Kosovo Slovenski vojski podelila predsedniško vojaško odlikovanje

  Predsednica Republike Kosovo dr. Vjosa Osmani – Sadriu, ki je v Sloveniji na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja na dvodnevnem uradnem obisku, je Slovenski vojski danes podelila najvišje predsedniško vojaško odlikovanje. Ob tej priložnosti jo je na Ministrstvu za obrambo sprejel minister Marjan Šarec.

 • Minister Šarec v Bazi 20: »Dolžni smo skrbeti za mir«

  Minister za obrambo Marjan Šarec je bil danes v Bazi 20 slavnostni govornik na slovesnosti v spomin na vlogo Kočevskega Roga med narodnoosvobodilnim bojem in na borce Narodnoosvobodilne vojske.

 • Gasilsko šolo končala 29. generacija poklicnih gasilcev

  V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig sta danes potekali zaključna prikazna vaja kandidatov za naziv poklicni gasilec in priložnostna slovesnost. Novi generaciji gasilcev je uspešno delo v poklicnih enotah zaželel državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved.

 • Odlikovanje za atašejko Francoske republike

  Državni sekretar Rudi Medved je na krajši slovesnosti v imenu ministra za obrambo izročil medaljo za mednarodno sodelovanje II. stopnje atašejki Francoske republike v Sloveniji polkovnici Valerie Trameau Chabert, in sicer za njen prispevek k razvoju in ugledu ministrstva in Slovenske vojske.

 • Gasilska organizacija razbija stereotipe sodobnega sveta, naklonjenega individualizaciji

  Marjan Šarec, minister za obrambo, se je danes, na dan državnosti, udeležil obeležitve delovanja dveh prostovoljnih gasilskih društev v Pomurju – 150-letnice Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer in 100-letnice Prostovoljnega gasilskega društva Slaptinci.

 • Hrbtenica gasilske tradicije ste gasilci s svojo pripravljenostjo pomagati

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved se je danes udeležil slovesnosti ob 150-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Radeče. Gre za gasilsko društvo, ki spada prav v najožji vrh slovenskih gasilskih društev z najdaljšo tradicijo.

 • Vlada imenovala vršilca dolžnosti direktorja Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino

  Vlada Republike Slovenije je na seji izdala odločbo o imenovanju Boštjana Poklukarja za vršilca dolžnosti direktorja Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino na Ministrstvu za obrambo z dnem 24. 6. 2022, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku za največ šest mesecev, to je najdlje do 23. 12. 2022.

 • Tudi študentje in dijaki bodo prejeli covidni dodatek

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo, pristojen za koordinacijo delovanja Uprave za zaščito in reševanje, Rudi Medved, se je danes sestal s predstavniki dijakov in študentov glede problematike izplačevanja covidnih dodatkov.

 • Nova vozila za domžalski center zaščite in reševanja

  Minister za obrambo Marjan Šarec se je nocoj v Domžalah udeležil slavnostne primopredaje vozil Centra za zaščito in reševanje Domžale.

 • Vaja Zlomljeno krilo 2022

  Na vojaškem letališču Cerklje ob Krki je Služba za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov Ministrstva za obrambo v sodelovanju z Nacionalnim forenzičnim laboratorijem Ministrstva za notranje zadeve izvedla vajo kriznega odzivanja v primeru letalske nesreče Zlomljeno krilo 2022.