Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Priznanja najboljšim na področju športa v Slovenski vojski

  Danes je bila v Športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka slovesna podelitev priznanj najboljšim športnikom v Slovenski vojski v letu 2022. Slovesnosti so se udeležili državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš in poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč.

 • Minister Šarec se je udeležil srečanja Pobude za obrambno sodelovanje držav Srednje Evrope

  Minister za obrambo Marjan Šarec se je v Kremsu v Avstriji udeležil dvodnevnega ministrskega srečanja Pobude za obrambno sodelovanje držav Srednje Evrope (angleško Central European Defence Cooperation – CEDC).

 • Minister Šarec v Kijevu izrazil podporo in solidarnost Slovenije Ukrajini

  Minister za obrambo Marjan Šarec je danes z delegacijo na povabilo ukrajinskega ministra za obrambo Oleksija Reznikova obiskal Ukrajino.

 • Na državnem gasilskem tekmovanju v kvizu prek 240 mladih

  V Športni dvorani Osnovne šole Trebnje je danes potekalo 20. državno tekmovanje v kvizu gasilske mladine, ki ga je organiziral Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije. Sodelujočim je čestital minister za obrambo Marjan Šarec.

 • Razstava Vojaškega muzeja na Cerju

  Na Pomniku miru na Cerju v občini Miren-Kostanjevica so včeraj odprli razstavo Vojaškega muzeja Slovenske vojske z naslovom Borili so se za domovino – dva mejnika: 1918 in 1991, ki skozi dve pomembni prelomnici 20. stoletja prikazuje boj za samostojno državo. Slavnostni govornik je bil državni sekretar Rudi Medved, ki je razstavo odprl skupaj z županom občine Miren-Kostanjevica Mauricijem Humarjem.

 • Minister Šarec položil venec ob spomeniku Rudolfa Maistra

  Ob današnjem državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra, ki ga v Sloveniji obeležujemo od leta 2005, smo pred spomenikom generalu na Vojkovi ulici v Ljubljani pripravili krajšo slovesnost s polaganjem vencev.

 • Odprtje razstave »Orožje ne strelja samo«

  Minister za obrambo Marjan Šarec je danes v Muzeju narodne osvoboditve Maribor odprl razstavo »Orožje ne strelja samo«.

 • Minister Šarec na mednarodnem varnostnem forumu v Halifaxu

  Minister za obrambo Marjan Šarec se je med 18. in 20. novembrom v Kanadi, v Halifaxu, udeležil mednarodnega varnostnega foruma. Kot govornik je sodeloval na panelu o trendih uporabe sodobnih oborožitvenih sistemov v odnosu do tradicionalnih z naslovom “Tanks or Tech? The 21st Century Battlefield”

 • Državni sekretar Medved na srečanju Pobude za sodelovanje obrambnih ministrstev Jugovzhodne Evrope

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved se je v Sofiji udeležil dvodnevnega ministrskega srečanja Pobude za sodelovanje obrambnih ministrstev Jugovzhodne Evrope (angleško Southeastern Europe Defence Ministerial – SEDM).

 • Končala se je enodnevna, teoretična vaja državnega pomena Jedrska nesreča 2022

  V Izobraževalnem centru Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je končala enodnevna, teoretična vaja državnega pomena Jedrska nesreča 2022. Vaja je bila redna in načrtovana že za lansko leto, vendar je bila zaradi epidemioloških razmer prestavljena. Podobna vaja je bila izvedena že leta 2019.

 • Poslanci obiskali Veščinski center v Vipavi

  Člani Odbora za obrambo Državnega zbora so v sklopu rednih obiskov Ministrstva za obrambo obiskali Veščinski center Slovenske vojske v vipavski Vojašnici Janka Premrla Vojka. Poslance sta sprejela minister za obrambo Marjan Šarec in načelnik Generalštaba generalmajor Robert Glavaš.

 • Na Igu poteka enodnevna teoretična vaja državnega pomena Jedrska nesreča 2022

  Skladno z Načrtom vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za leto 2022, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije januarja letos, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu poteka enodnevna, napovedana, teoretična vaja državnega pomena Jedrska nesreča 2022.

 • Zasedanje Sveta EU za zunanje zadeve v formatu ministrov za obrambo

  V Bruslju je danes potekalo zasedanje Sveta EU za zunanje zadeve v formatu ministrov za obrambo, ki se ga je udeležil državni sekretar za obrambo dr. Damir Črnčec. V ospredju razprave so bile obrambne zmogljivosti EU.

 • Vaja kriznega upravljanja Evropske unije PACE EU IR22

  Republika Slovenija sodeluje na vaji kriznega upravljanja Evropske unije Parallel and Coordinated Exercise EU Integrated Resolve 2022 - PACE EU IR22.

 • Podpora Slovenski vojski in Civilni zaščiti se povišuje

  Na Ministrstvu za obrambo z zadovoljstvom ugotavljamo, da se je po zadnji raziskavi Ogledalo Slovenije agencije Valicon, v katerem je merila zadovoljstvo prebivalstva s splošnim stanjem v Sloveniji, podpora Slovenski vojski in Civilni zaščiti dvignila, kar je nedvomno tudi plod vseh aktivnosti in nalog, ki so jih pripadniki Slovenske vojske in sistema zaščite in reševanja opravljali v poletnih mesecih ter vlaganj v obrambo.

 • Na uradnem obisku v Sloveniji minister za obrambo Republike Hrvaške

  Na povabilo ministra za obrambo Republike Slovenije Marjana Šarca je bil na dvodnevnem uradnem obisku v Republiki Sloveniji minister za obrambo Republike Hrvaške dr. Mario Banožić.

 • Dijaki in študenti že prejemajo covidne dodatke

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije Rudi Medved je danes sprejel predstavnika Dijaške organizacije Slovenije Simona Trussevicha in predstavnico Študentske organizacije Slovenije Marike Grubar.

 • Vlada se je seznanila s programom vzpostavitve namenske zmogljivosti za podporo gašenju iz zraka

  Trenutni trendi kažejo na to, da bo Slovenija zaradi podnebnih sprememb vsako leto bolj ogrožena s strani požarov v naravi. V luči tega splošnega problema in nedavnih dogodkov na Krasu, je potrebno zagotoviti gasilcem in vsem ostalim enotam, ki se spopadajo s požari primerno zmogljivost.

 • Minister Šarec: »Slovenska osamosvojitev je zasluga celotnega naroda«

  Ob državnem prazniku, dnevu suverenosti, je danes v Gornji Radgoni potekala osrednja proslava, ki sta jo pripravili Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever. Slavnostni govornik na proslavi je bil minister za obrambo Marjan Šarec.

 • Podelitev spričeval ob zaključku pilotnega usposabljanja za poklicne gasilce

  V Izobraževalnem centru zaščite in reševanja na Igu je danes potekala podelitev spričeval dopolnilnega usposabljanja za vodenje operativnega dela v poklicnih gasilskih enotah – Modul III.