Skoči do osrednje vsebine

Uprava za zaščito in reševanje

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

  • Vodstvo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes, v četrtek, 12. decembra, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig podpisalo pogodbe o sofinanciranju dejavnosti s predstavniki društev, gospodarskih družb, zavodov, državnih organov, nevladnih in drugih organizacij, ki zagotavljajo organizacijske, materialne ter kadrovske priprave za opravljanje nalog zaščite in reševanja v primeru naravnih in drugih nesreč. Za pogodbene izvajalce so izvedli tudi posvet. Hkrati je v centru potekala zadnja seja štaba Civilne zaščite za letos.

  • Kot pomoč Albaniji ob potresu sta bila v sredo, 4. 12. 2019, v Tirano napotena strokovnjaka Civilne zaščite Republike Slovenije s področja ocene poškodovanosti objektov Egon Milost in Tomaž Pazlar.

  • Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes, 29. novembra, na podlagi bilateralnega zaprosila iz Državnega logističnega centra Roje odpremila mednarodno pomoč v potresu prizadeti Republiki Albaniji. Donirana materialna sredstva omogočajo začasno namestitev in blaženje posledic potresa, ki je državo prizadel 26. novembra.

Aktualno

Iskalnik