Skoči do osrednje vsebine

Uprava za zaščito in reševanje

  • Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je začela izvajati aktivnosti za realizacijo izplačila dodatka, ki izhaja iz Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije covid-19. Aktivnosti uprave se nanašajo na državljane, ki so bili vpoklicani k opravljanju nalog zaščite, reševanja in pomoči za zajezitev epidemije oziroma na prostovoljce, ki so med epidemijo opravljali naloge javne službe za zaščito, reševanje in pomoč.

  • Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani je danes, v četrtek, 21. maja, v Državnem logističnem centru URSZR Skupnosti socialnih zavodov Slovenije predalo 1.660 obraznih vizirjev, ki jih bodo razdelili domovom za starejše po Sloveniji.

  • Republika Slovenija je od Kraljevine Bahrajn prejela skupaj milijon zaščitnih mask različnih tipov, in sicer 200.000 medicinskih mask, 200.000 mask FFP2 in 600.000 mask FFP3.

Aktualno

Dogodki

  • Na Igu posvet o odzivu služb na epidemijo covid-19

    Civilna zaščita UKC Ljubljana bo v torek, 9. junija, v Izobraževalnem centru URSZR na Igu izvedla dvodnevni posvet o pripravah in odzivu zdravstva in drugih služb po državi na potek epidemije covid-19. Udeležence posveta bosta uvodoma nagovorila minister za obrambo mag. Matej Tonin in generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar.

Iskalnik