Skoči do osrednje vsebine

Uprava za zaščito in reševanje

  • V mestu Matosinhos na Portugalskem se danes končuje tridnevni Evropski forum za zmanjševanje tveganj nesreč (The European Forum for Disaster Risk Reduction), ki se ga udeležuje državni sekretar Ministrstva za obrambo mag. Janez Žakelj.

  • Danes, v četrtek, 28. oktobra so na Počku izvedli osrednjo vajo sil Slovenske vojske v letu 2021. Scenarij je predvideval močnejši potres, aktiviranje državnega načrta civilne zaščite ter pomoč vojske pri zaščiti in reševanju civilistov. Ob tem so neidentificirane oborožene frakcije napadale kritično infrastrukturo in skušale onemogočiti okrevanje po naravni nesreči.

  • Slovenska Enota za prečrpavanje večjih količin vode (High Capacity Pumping – SI HCP) med 19. in 24. oktobrom sodeluje na mednarodni praktični vaji na temo poplav. Namen vaje, ki jo s podporo mehanizma Unije na področju civilne zaščite organizira romunski Nacionalni center za upravljanje nesreč Apell, je preveriti usklajenost skupnega odzivanja, delovanja in sodelovanja različnih mednarodnih reševalnih enot ter služb v primeru poplav.

Aktualno

Dogodki

 
Spletni dogodek

Dan mreže znanja Unije na področju civilne zaščite

Dogodek organizira Evropska komisija, na katerem bo aktivno sodelovala tudi Slovenija kot predsedujoča Svetu Evropske unije. Zagon mreže znanja sicer predstavlja enega izmed dosežkov slovenskega predsedstva s področja civilne zaščite.

 
Izobraževalni center za zaščito in reševanje, Zabrv 12, 1292 Ig

Strokovni izpit za kandidate predstojnika gasilske enote

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu po potekalo opravljanje strokovnega izpita za kandidate predstojnika gasilske enote.