Skoči do osrednje vsebine

Uprava za zaščito in reševanje

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Kot pomoč Albaniji ob potresu sta bila v sredo, 4. 12. 2019, v Tirano napotena strokovnjaka Civilne zaščite Republike Slovenije s področja ocene poškodovanosti objektov Egon Milost in Tomaž Pazlar.

 • Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes, 29. novembra, na podlagi bilateralnega zaprosila iz Državnega logističnega centra Roje odpremila mednarodno pomoč v potresu prizadeti Republiki Albaniji. Donirana materialna sredstva omogočajo začasno namestitev in blaženje posledic potresa, ki je državo prizadel 26. novembra.

 • Danes, 19. oktobra, sta bili v sklopu VII. Bogatajevih dni za zaščito in reševanje v ospredju mednarodno gasilsko tekmovanje in tekmovanje gasilskih enot širšega pomena. Rezultate tekmovanj so razglasili na zaključni slovesnosti prireditve v Gasilsko-reševalnem centru Postojna, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik vlade Marjan Šarec. Slovesnosti so se udeležili tudi državni sekretar na MO mag. Miloš Bizjak, župana občin Postojna Igor Marentič in Ptuj mag. Janez Merc, vodilni iz URSZR kot nosilke prireditve ter najvišji predstavniki Gasilske zveze Slovenije.

Aktualno

 • Izšla je nova številka revije Ujma

  Ob koncu leta se veselimo nove številke revije Ujma, strokovne revije za vprašanja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki jo izdaja Uprava RS za zaščito in reševanje. Revija izhaja od leta 1987 v nakladi 1800 izvodov.

 • Nadaljevanje dobrega bilateralnega sodelovanja s Hrvaško

  V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je v sredo, 4. decembra 2019, potekala 19. seja stalne slovensko-hrvaške mešane komisije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

 • Teoretična vaja državnega pomena "Vaja nesreča v NEK 2019" na Igu

  Danes, 29. novembra, poteka v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu enodnevna, napovedana, teoretična vaja državnega pomena »Vaja nesreča v NEK 2019«. Vaja je organizirana z namenom preverjanja pripravljenosti na nesrečo v Nuklearni elektrarni Krško (NEK) in preverjanja odziva v skladu z načrti zaščite in reševanja.

Dogodki

 • V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig podpis pogodb o sofinanciranju

  Vodstvo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje bo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig podpisalo pogodbe o sofinanciranju dejavnosti s predstavniki društev, gospodarskih družb, zavodov, državnih organov, nevladnih in drugih organizacij, ki zagotavljajo organizacijske, materialne ter kadrovske priprave za opravljanje nalog zaščite in reševanja v primeru naravnih in drugih nesreč. Za pogodbene izvajalce bodo izvedli tudi posvet. Hkrati bo v centru potekala zadnja seja štaba Civilne zaščite za letos.

Iskalnik