Skoči do osrednje vsebine

Uprava za zaščito in reševanje

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • V skladu s Programom usposabljanja za pridobitev poklica gasilec objavljamo razpis za izvedbo usposabljanja za pridobitev poklica gasilec v letu 2021.

  • Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v Grčijo poslala 1.200 spalnih vreč, 1.200 ležalnih podlog in 400 odej v skupni vrednosti 130.000 evrov.

  • V Logističnem centru Roje sta Tomaž Mlinarič iz Uprave za zaščito in reševanje in Nataša Adlešič Barba iz Ministrstva za zunanje zadeve veleposlaniku Črne gore dr. Vujici Lazoviću in veleposlaniku Kosova Avniju Kastratiju danes predala materialno pomoč v obliki osnovne zaščitne za preprečevanje širitve pandemije covid-19. Odločitev o materialni pomoči v skupni vrednosti po 101.040 evrov za državo, stroški prevoza pa so ocenjeni na po tisoč evrov, je Vlada RS sprejela konec avgusta, potem ko sta Črna gora in Kosovo zanjo zaprosila prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite.

Aktualno

Iskalnik