GOV.SI

Uprava za zaščito in reševanje

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Danes, 19. oktobra, sta bili v sklopu VII. Bogatajevih dni za zaščito in reševanje v ospredju mednarodno gasilsko tekmovanje in tekmovanje gasilskih enot širšega pomena. Rezultate tekmovanj so razglasili na zaključni slovesnosti prireditve v Gasilsko-reševalnem centru Postojna, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik vlade Marjan Šarec. Slovesnosti so se udeležili tudi državni sekretar na MO mag. Miloš Bizjak, župana občin Postojna Igor Marentič in Ptuj mag. Janez Merc, vodilni iz URSZR kot nosilke prireditve ter najvišji predstavniki Gasilske zveze Slovenije.

 • V sklopu VII. Bogatajevih dni za zaščito in reševanje, ki med 17. in 19. oktobrom potekajo v organizaciji Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Občine Postojna, so danes, v petek, 18. oktobra, v središču tega notranjskega kraja potekali državna vaja zaščite in reševanja, Dan alpske konvencije in Tek 112. Letos izjemno pestro dogajanje so si ogledali številni domači in tuji visoki gostje, med njimi predsednik države Borut Pahor.

 • V Gasilsko-reševalnem centru Postojna je bilo danes, 17. oktobra, slovesno odprtje VII. Bogatajevih dni zaščite in reševanja. Slavnostni govornik je bil minister za obrambo Karl Erjavec.

Aktualno

 • Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja z močno mednarodno udeležbo

  Bogatajeve dneve zaščite in reševanja, ki so od četrtka, 17. 10. 2019 do sobote, 19. 10. 2019, potekali v Postojni, je zaznamovalo tudi mednarodno sodelovanje. Dogodek so si ogledali predstavniki tujih veleposlaništev v Republiki Sloveniji in delegacije civilne zaščite iz sosednjih in drugih držav. Druženje veleposlanikov, generalnih direktorjev za civilno zaščito in drugih predstavnikov iz več kot 20 držav je bila odlična priložnost za izmenjavo dobrih praks, pregled medsebojnega sodelovanja in snovanje novih zamisli za skupno soočanje z naravnimi in drugimi nesrečami.

 • Predstavili VII. Bogatajeve dni zaščite in reševanja

  V Gasilsko-reševalnem centru Postojna je bila danes, 10. oktobra, novinarska konferenca, na kateri so predstavniki organizatorjev – Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Občine Postojna orisali prireditev Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja. Bienalna prireditev, tokrat že sedma po vrsti, bo pod sloganom Življenja rešujemo skupaj od četrtka, 17., do sobote, 19. oktobra, v Postojni.

 • Sestanek generalnih direktorjev za civilno zaščito v okviru Evropske unije

  Mag. Stanislav Lotrič, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje, z delegacijo se od 9. do 10. oktobra 2019 v Helsinkih udeležuje 43. sestanka generalnih direktorjev za civilno zaščito držav Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in držav kandidatk, ki ga gosti Finska, predsedujoča Svetu EU.