Skoči do osrednje vsebine

Uprava za zaščito in reševanje

 • Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, direktor Rižanskega vodovoda Martin Pregelj in podžupan Mestne občine Koper Janez Starman so si danes skupaj s sodelavci Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ogledali aktivnosti za zagotavljanje zadostnih količin pitne vode za slovensko Istro v vodarni Cepki.

 • Na podlagi Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode smo izdali sklep, s katerim se prične ocenjevanje škode zaradi posledic požara na Krasu med 17. julijem in 1. avgustom 2022. Istočasno smo pozvali sodelujoče operativne enote na intervenciji, da posredujejo kratko poročilo o izvedenih aktivnostih in višino intervencijskih stroškov.

 • Uprava za zaščito in reševanje je danes v Planini pri Rakeku organizirala novinarsko konferenco, na kateri je skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije, Slovensko vojsko in Rižanskim vodovodom Koper predstavila zagotavljanje zadostnih količin pitne vode za slovensko Istro.

Aktualno

 • Danes

  Regijski razpis natečaja za šolsko leto 2022/2023

  Regijska izpostava Trbovlje razpisuje natečaj "Naravne in druge nesreče - Pomoč potrebujemo vsi" v šolskem letu 2022/2023.

 • Počitnikarji v Regijskem centru za obveščanje Celje

  Sodelovanje s širšo, zlasti civilno javnostjo, je za delovanje služb zaščite in reševanja izjemnega pomena. Ne le, da občani 33 občin, ki spadajo pod okrilje Izpostave Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje, na ta način spoznavajo naše delo in njegov obseg, temveč je to eden od učinkovitih načinov ozaveščanja, kam se lahko obrnejo ob nesreči in kdo ter na kakšen način jim ob tem lahko nudi potrebno pomoč.

 • Na Krasu pogorelo 3500 hektarov zemlje

  Že deveti dan so na terenu sile, tako kopne kot terenske, ki izvajajo protipožarne aktivnosti na Krasu.