Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

  • Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je skupaj s sodelavci in vodstvom Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenjem športnih zvez predstavnikom nacionalnih panožnih športnih zvez predstavil načrte ministrstva na področju športa za leto 2024. Ministrstvo je lani za več kot 20 odstotkov povečalo sredstva za šport, letos pa še za dodatnih 9 odstotkov, na skupaj 45 milijonov evrov.

  • Državni sektretar Matevž Frangež je danes na konferenci Podim – enem najpomembnejših tehnoloških in startup dogodkov v Evropi – predstavil izhodišča Slovenske startup strategije. Cilj strategije, ki je nastajala v sodelovanju z aktivnimi deležniki ekosistema, je do leta 2030 doseči preboj Slovenije med najbolj privlačna okolja za startup podjetja.

  • Ministrstvo je objavilo predlog novega Zakona o gostinstvu, ki sledi sodobnim trendom gostinstva in nastanitvene dejavnosti ter zavezam k trajnostnemu turizmu. V javni razpravi želi pridobiti mnenja in predloge zainteresiranih javnosti o novih rešitvah za ureditev področja. Javna obravnava predloga novega Zakona o gostinstvu bo trajala od 14. maja do 17. junija 2024 na e-demokraciji.

Novice

Dogodki

  do
Dvorana Capriolo, Hotel Maestoso v Lipici

Dan meroslovja 2024

Svetovni dan meroslovja, ko obeležujemo podpis Metrske konvencije leta 1875 v Parizu, bomo obeležili z dogodkom, ki nosi naslov Merimo danes za trajnostni jutri.

  do
Predavalnica Ministrstva za kulturo (pritličje), Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana

Vabilo na delavnico – vzpostavitev krovne organizacije na področju socialnega podjetništva

V sodelovanju z Doba Fakulteto za uporabne poslovne in družbene študije Maribor, slovenskim partnerjem v projektu baSE (angleško Blueprint for advanced skills & trainings in the social economy), organiziramo delavnico pred objavo razpisa o vzpostavitvi krovne organizacije na področju socialnega podjetništva in spodbujanje zagovorništva na področju socialne ekonomije.

  do
Maribox, Loška ulica 6, Maribor

Slovenski globalni forum

Slovenski globalni forum se pod novim imenom predstavlja že na tradicionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva.