Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

  • Slovenska podjetja s področja vesoljske industrije so se uspešno predstavila na 39. sejmu angleško Space Symposiumu v Colorado Springsu. Program bodo nadaljevala v Denverju, kjer bodo obiskala Gospodarsko zbornico ter Urad mestne uprave v Denverju. Tokratni obisk bo eden od pomembnih korakov za krepitev nadaljnjega sodelovanja med Slovenijo in Združenimi državami Amerike (ZDA).

  • V Kosovelovem domu v Sežani je od danes dalje na ogled razstava o tehnoloških inovacijah, ki nam pomagajo v boju proti požarom. Na razstavi si je mogoče ogledati razvoj gasilske opreme, maketo slovenskega satelita, ki zaznava in spremlja požare, se preizkusiti v gašenju požara s pomočjo 3D očal ter izvedeti, kdaj bo Kras ponovno ozelenel. Razstava bo na ogled do 21. aprila, vstop je brezplačen.

  • Minister Matjaž Han zaključuje prvi uradni obisk v Švici na povabilo ministra za gospodarstvo, izobraževanje in raziskave Švicarske konfederacije Guya Parmelina. Z obiskom utrjuje položaj Slovenije za investicijsko in visoko tehnološko dejavnost, kar dokazujejo investicije farmacevtske industrije. Nadaljnja prizadevanja gredo v smeri razširitve sodelovanja s Švico še na druge gospodarske panoge.

Novice

Dogodki

  do
Kosovelov dom Sežana

Razstava Tehnologija proti požarom – izumi, ki nam pomagajo ustvarjati boljši svet

Razstava je namenjena ozaveščanju o nastanku, preprečevanju in posledicah gozdnih požarov ter ponovnemu pogozdovanju. Na interaktiven način bo predstavljena vloga inovacij in tehnologije pri spopadanju z gozdnimi požari. Ogledali si boste lahko tudi predmete, zavarovane s pravicami industrijske lastnine.