Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

 • Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je danes sporočil, da bo koncern Magna vrnil celotno finančno spodbudo za lakirnico v Hočah. Skupaj z obrestmi bo v državni proračun vrnil dobrih 22,1 milijona evrov. Minister je izrazil željo, da Magna najde ustrezno poslovno priložnost za zagon tovarne v Hočah. »Za vsakega investitorja v Sloveniji si želimo, da bi posloval uspešno. Enako želimo tudi Magni,« je dejal minister.

 • Strokovni svet Republike Slovenije za šport je na današnji tretji redni seji Sveta potrdil povečanje sredstev za izvajanje Letnega programa za šport 2023 v višini pet milijonov evrov. Državni sekretar Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport mag. Dejan Židan je napovedal tudi dodatna 2,8 milijona evrov sredstev, ki jih bo ministrstvo z razporejanjem sredstev zagotovilo v naslednjih tednih.

 • V Bruslju je danes zasedal Svet Evropske unije za zunanje zadeve v sestavi trgovinskih ministrov, ki se ga je udeležil državni sekretar mag. Dejan Židan. Na zasedanju so ministri razpravljali o trgovinskih odnosih med EU in ZDA, o trgovinskih odnosih med EU in Kitajsko ter o pripravah na 13. ministrsko konferenco Svetovne trgovinske organizacije.

Novice

 • Sprememba seznama blaga z dvojno rabo

  V petek, 26. maja 2023 se je spremenil seznam blaga z dvojno rabo, ki je predmet nadzora v Uniji. Od tega dne je upoštevanje seznama zavezujoče za vsa podjetja, ki trgujejo z blagom z dvojno rabo - torej z blagom, ki se lahko uporablja v civilne in tudi v vojaške namene.

 • Konferenca Napredne digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe

  V okviru aktivnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij v Slovenski hiši - slovenskem paviljonu v Expo mestu v Dubaju je potekala mednarodna konferenca z naslovom »Napredne digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe«, v okviru katere so bile predstavljene inovativne rešitve pri uporabi naprednih digitalnih tehnologij za izvajanje podnebnih ukrepov.

 • Četrti dnevi slovenskega lesarstva usmerjeni na aktualne izzive lesarske panoge

  Pričeli so se tradicionalni Dnevi slovenskega lesarstva, ki letos posebno pozornost namenjajo aktualnim energetskim izzivom, dobavnim verigam v lesnopredelovalni industriji, razvojnim spodbudam, kadrom v lesarstvu, promociji poklica lesarja, razvoju novih izdelkov in blagovnih znamk, krožnemu dizajnu ter digitalizaciji.

Dogodki

  do
Brdo pri Kranju

Slovenski rokodelski festival

Slovenski rokodelski festival je festivalski dogodek, ki od leta 2015 povezuje prireditve regijskih rokodelskih centrov, članov Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Dogodki vsako leto potekajo od maja do novembra, tokrat pa vas vabimo še osrednji vseslovenski rokodelski dogodek, ki ga omogoča in sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

  do
Maribox, Loška ulica 13, Maribor

5. nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva: Greenovated in Slovenia

Tudi letos organiziramo nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, že peto po vrsti. V središče pozornosti postavljamo »Greenovated in Slovenia«, saj želimo poudariti pomen zelenih in inovativnih prebojnih rešitev, ki jih ustvarjajo naša podjetja za višje pozicioniranje na tujih trgih.