Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

 • Člani Strateškega sveta za turizem so izmenjali mnenja o aktualnih zadevah v turističnem sektorju in razpravljali o novih zakonodajnih rešitvah, predvsem o izhodiščih osnutka novega zakona o gostinstvu. Ministrstvo bo podane predloge upoštevalo pri pripravi končnega osnutka zakona, ki ga bo predvidoma v sredini maja poslalo v javno razpravo. Takrat ga bo tudi predstavilo javnosti.

 • Minister Han se je danes sestal z izvršnim direktorjem Urada Evropske unije za intelektualno lastnino (angleško European Union Intellectual Property Office – EUIPO) Joãom Negrãom. Govorila sta o sodelovanju slovenskega Urada za intelektualno za intelektualno lastnino z EUIPO ter o pripravi strateškega načrta EUIPO do leta 2030.

 • Republika Slovenija z odločitvijo Vlade in potrditvijo v Odboru za zunanjo politiko sprejema pobudo za sklenitev Sporazuma z Evropsko vesoljsko agencijo (ESA) v zvezi s pristopom Republike Slovenije h Konvenciji o ustanovitvi Evropske vesoljske agencije in povezanimi pogoji.

Novice

 • Slovenski podjetniški sklad razpisal 66 milijonov evrov garancij za zavarovanje bančnih kreditov

  Mikro, mala in srednje velika podjetja bodo lahko tudi letos s pomočjo garancij Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) lažje, hitreje in ceneje pridobila bančne kredite za izvedbo tehnološko zahtevnejših oziroma manj zahtevnih projektov s poudarkom na podpori projektom na področju digitalizacije, zelenega in krožnega gospodarstva.

 • Četrti Strateški dialog med Slovenijo in ZDA

  Državna sekretarka Sanja Štiglic in pomočnik državnega sekretarja ZDA za evropske in evrazijske zadeve James O'Brien sta v Ljubljani vodila četrti strateški dialog med državama. Strateški dialog med Slovenijo in ZDA, ki je bil vzpostavljen leta 2020, predstavlja okvir za krepitev dvostranskega sodelovanja ter za izmenjavo stališč o vseh aktualnih vprašanjih v mednarodni skupnosti.

 • Minister Han z evropskim komisarjem Bretonom o novi industrijski politiki Evropske unije

  Minister Matjaž Han v Ljubljani gosti evropskega komisarja za notranji trg Thierrya Bretona. V ospredju pogovorov so prihodnost notranjega trga, nova industrijska politika ter napori za povečanje produktivnosti, konkurenčnosti in gospodarske rasti v EU. S komisarjem se udeležuje tudi položitve temeljnega kamna za nov sodobni razvojni center za podobna biološka zdravila podjetja Sandoz v Ljubljani.

Dogodki

 
Spletna platforma MS Teams

Delavnica za prijavitelje

Ministrstvo organizira delavnico za pripravo vlog na javni razpis za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih.