Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Reorganizacija vlade

Za delovno področje regionalnega razvoja je pristojno Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

Za delovno področje tehnologije je pristojno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Za delovno področje oskrbe z naftnimi derivati je pristojno Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

 • V Stockholmu je danes potekalo neformalno zasedanje Sveta za konkurenčnost EU. Na uvodnem zasedanju so ministri razpravljali o potrebnih ukrepih za izboljšanje konkurenčnosti evropskega gospodarstva za učinkovit zeleni prehod. Pri tem so podprli sporočilo Evropske komisije o industrijskem načrtu za zeleni dogovor, ki naj bi omogočil ciljane podpore za pospešitev dekarbonizacije evropske industrije, s tem pa vodilno vlogo evropskega gospodarstva v novih tehnologijah in industrijah prihodnosti.

 • Na osnovi pisem na temo Industrijskega načrta za doseganje ciljev zelenega prehoda, sta se danes preko videoklica sestala minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in komisarka za konkurenco ter izvršna podpredsednica Evropske komisije Margrethe Vestager. Tema pogovora so bile specifične težave slovenskega okolja zaradi sprva zdravstvene in nato še energetske krize.

 • SPIRIT Slovenija obvešča potencialne prijavitelje, da bo 1. februarja 2023 odprla spletno aplikacijo za oddajo vlog na 2. rok javnega razpisa Spodbude za raziskovalno razvojne projekte, ki ga izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost. Na voljo je 22,5 milijonov evrov, višina subvencije pa je do največ 300.000 evrov za posamezni projekt.

Novice

 • Vabljeni k prijavi izdelkov na razstave Čar lesa

  Na spletni strani Čar lesa je objavljen razpis za prijavo izdelkov na razstavo Čar lesa 2023, katerega izvedbo delno sofinancira tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport preko Javne agencije SPIRIT Slovenija.

 • S skupnimi močmi in z jasnim ciljem – unovčimo športni potencial Slovenije

  S tem, ko je področje športa prešlo pod Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, je nastala podlaga za iskanje večjih sinergij med temi tremi področji. Novoimenovani minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je s partnerji predstavil načrte na področju turizma in športa v tekočem letu in izpostavil najbolj ključne ukrepe.

 • Z delom začela nova sestava Strokovnega sveta za šport

  Danes je potekala ustanovna seja nove sestave Strokovnega sveta Republike Slovenije za šport, ki sta se je udeležila minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in državni sekretar mag. Dejan Židan, ki je na ministrstvu odgovoren za področje športa. Člani sveta so soglasno sprejeli poslovnik sveta, opravili preliminarno razpravo o potrebnih prvih aktivnostih ter izvolili vodstvo sveta, in sicer Uroša Mohoriča za predsednika ter Jurija Klešnika za podpredsednika.

Dogodki

  do
Colorado Springs in Denver v ZDA

Gospodarska delegacija s področja vesoljske in obrambne industrije v ZDA

Predstavnike slovenskih podjetij s področja vesoljske in obrambne industrije vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Colorado Springs in Denver, ZDA. V času obiska bodo podjetja sodelovala na 38. konferenci Space Symposium ter obiskala Univerzo Colorado Boulder.