Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Reorganizacija vlade

Za delovno področje regionalnega razvoja je pristojno Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

Za delovno področje tehnologije je pristojno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Za delovno področje oskrbe z naftnimi derivati je pristojno Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

 • Združene države Amerike s 332-milijonskim trgom so za slovensko gospodarstvo in turizem pomemben trg s številnimi priložnostmi. Podjetja za uspešen prodor na trg potrebujejo več let, k odpiranju vrat pa lahko pomembno pripomore država z okrepljeno promocijo.

 • Luko Koper sta danes obiskala minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek. Srečala sta se s predsednikom uprave Luke Koper Boštjanom Napastom in se seznanila z lanskimi rezultati, aktualnimi izzivi ter ključnimi naložbami in razvojnimi priložnostmi.

 • Minister Matjaž Han se je v Ljubljani sestal z generalnim direktorjem Organizacije Združenih narodov za industrijski razvoj (angleško United Nations Industrial Development Organization – UNIDO) dr. Gerdom Muellerjem, s katerim je podpisal Sporazum o sodelovanju med Vlado Republike Slovenije in UNIDO glede posebnih prispevkov v Sklad za industrijski razvoj, ki predvideva poglobitev sodelovanja naše države in s tem slovenska podjetja podpira pri prodoru na tuje trge.

Novice

 • Slovenski podjetniški sklad podaljšuje rok za oddajo vlog za še razpoložljive vavčerje

  Slovenski podjetniški sklad zaradi preostanka sredstev na posameznih vavčerjih podaljšuje rok za oddajo vlog za še razpoložljive vavčerje, in sicer do 30. junija 2023.

 • Zagon 85 milijonskega investicijskega cikla v lesno-predelovalni industriji

  Lesno predelovalna panoga v Sloveniji dosega vedno boljše rezultate, tudi zaradi bolj sistemskega pristopa, načrtovanja in finančne podpore države. Minister za gospodarstvo, turizem in šport ter minister za okolje, podnebje in energijo sta danes podpisala še zadnje pogodbe v okviru javnega razpisa za investicije v lesnopredelovalna podjetja. Skupaj sta ministrstvi s 37 milijoni evrov državnih sredstev spodbudili pomemben investicijski cikel v slovenski lesnopredelovalni industriji za 85 milijonov evrov.

 • Za sofinanciranje izvajanja športnih programov letos namenjamo 13,6 milijona evrov

  Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je objavilo Javni razpis za izbor izvajalcev Letnega programa športa v Republiki Sloveniji za leto 2023, v okviru katerega namenja 13,6 milijona evrov za sofinanciranje programskih in razvojnih nalog v športu. To so sredstva, ki jih izvajalci športnih programov nujno potrebujejo za izvajanje teh v letošnjem letu.

Dogodki

 
Dallas, Texas

Gospodarska delegacija in investicijska konferenca v Dallasu

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji ponovno organizira gospodarsko delegacijo in edinstveno poslovno investicijsko konferenco v Dallas, Združene države Amerike. Med 5. in 8. aprilom 2023 se bodo člani delegacije lahko udeležili dogodkov, ki povezujejo vrhunski posel, šport, znanost ter turizem.

  do
Colorado Springs in Denver v ZDA

Gospodarska delegacija s področja vesoljske in obrambne industrije v ZDA

Predstavnike slovenskih podjetij s področja vesoljske in obrambne industrije vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Colorado Springs in Denver, ZDA. V času obiska bodo podjetja sodelovala na 38. konferenci Space Symposium ter obiskala Univerzo Colorado Boulder.