Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

  • Barve Slovenije bo na olimpijskih igrah v Parizu zastopala doslej najštevilčnejša, kar 197-članska olimpijska odprava, ki šteje 90 športnikov in športnic. Poleg izjemne športne reprezentance pa se bo Slovenija predstavila tudi z največjo izvedbo Slovenske hiše.

  • Evropska vesoljska agencija (ESA) v sodelovanju s Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije (angleško Joint Research Institute - JRC) letos organizira že 15. poletno šolo o globalnem satelitskem navigacijskem sistemu, s ciljem usposabljanja prihodnjih generacij znanstvenikov in inženirjev, podpore vesoljskemu programu in spodbujanja inovacij na področju aplikacij povezanih z vesoljem.

  • Minister Matjaž Han se je v Ljubljani srečal z izvršnim podpredsednikom Evropske komisije in komisarjem za evropski zeleni dogovor, medinstitucionalne odnose in predvidevanje Marošem Šefčovičem. Govorila sta o naslednjem mandatu Evropske komisije, načrtu za zeleni prehod v okviru spremenjenih okoliščin in prestrukturiranju premogovnih regij.

Novice