Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

 • Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je izvedlo informativni dan za Javni razpis za vzpostavitev in delovanje Slovenskega centra za krožno gospodarstvo. Prijava na razpis je možna do 10. julija 2024. Državni sekretar Frangež izpostavlja, da bo center podjetjem in drugim deležnikom predstavljal praktično pomoč pri spremembi njihovih izdelkov in procesov v smeri krožnega gospodarstva.

 • Ministrstvo je v sodelovanju z Doba Fakulteto za uporabne poslovne in družbene študije Maribor, slovenskim partnerjem v projektu baSE (Blueprint for Advanced Skills & Trainings in the Social Economy), danes organiziralo javni posvet pred objavo javnega razpisa za vzpostavitev krovne organizacije na področju socialnega podjetništva in socialne ekonomije.

 • Na diplomatski konferenci, ki se je začela 13. maja 2024, smo države članice Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (angleško World Intellectual Property Organization – WIPO) po več kot dveh desetletjih pogajanj 24. maja 2024 soglasno sprejele novo pogodbo WIPO o intelektualni lastnini, genskih virih in povezanem tradicionalnem znanju.

Novice

 • Objavljen je javni razpis za gospodarsko prestrukturiranje premogovnih regij

  Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije (SPIRIT Slovenija) je v sodelovanju z ministrstvom objavila javni razpis za spodbujanje investicij za gospodarsko prestrukturiranje v Zasavski in Savinjsko-šaleški premogovni regiji v okviru sklada za pravični prehod v obdobju 2024–2027.

 • Predlog Nacionalnega programa športa 2024-2033 v javni obravnavi

  Ministrstvo je dalo v javno obravnavo predlog Nacionalnega programa športa 2024-2033 (NPŠ). Gre za strateški dokument načrtovanja športne politike na vseh področjih razvoja športa v naslednjem desetletnem obdobju, vključno s področjem športne infrastrukture.

 • Ministri v Bruslju o evropski industriji ter o njeni krepitvi tudi s pomočjo vesoljskih tehnologij

  Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Frangež se je udeležil Sveta za konkurenčnost v Bruslju ter Vrha o vesolju. Jedro razprave je bilo namenjeno krepitvi evropske industrije. V prvem delu so se ministri strinjali, da se lahko njena konkurenčnost spodbuja tudi s pomočjo odličnega vesoljskega sektorja. Govorili so še o javnih naročilih in konkurenčnosti energetsko intenzivne industrije.

Dogodki

Kdaj do
Kje Park Brdo pri Kranju

Vabljeni na Slovenski rokodelski festival 2024

Že drugo leto zapored bo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport podprlo izvedbo Slovenskega rokodelskega festivala, ki bo potekal v nedeljo, 2. 6. 2024, od 10. do 16. ure, v Parku Brdo pri Kranju (vstop prost).

Kdaj do
Kje Maribox, Loška ulica 6, Maribor

Slovenski globalni forum

Slovenski globalni forum se pod novim imenom predstavlja že na tradicionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva.