Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Novice

  • Četrti Strateški dialog med Slovenijo in ZDA

    Državna sekretarka Sanja Štiglic in pomočnik državnega sekretarja ZDA za evropske in evrazijske zadeve James O'Brien sta v Ljubljani vodila četrti strateški dialog med državama. Strateški dialog med Slovenijo in ZDA, ki je bil vzpostavljen leta 2020, predstavlja okvir za krepitev dvostranskega sodelovanja ter za izmenjavo stališč o vseh aktualnih vprašanjih v mednarodni skupnosti.

  • Ministri EU o učinkovitejšem varstvu potrošnikov

    Ministri, pristojni za varstvo potrošnikov, so razpravljali o zagotovitvi poštenega in učinkovitega enotnega trga v prihodnje v prid potrošnikov. Govorili so tudi o vplivu novih poslovnih modelov in digitalizacije na potrošnike, o prilagojenosti finančnih storitev povprečnemu potrošniku ter razpravljali, kako zmanjšati okoljski vpliv na strani potrošnje.

  • Slovenska diplomacija odpira vrata gospodarstvu za vstop na kitajski trg

    Podpredsednica slovenske vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je odprla poslovni forum v Šanghaju, kjer v spremstvu 71-članske gospodarske delegacije, nadaljuje z iskanjem priložnosti na kitajskem trgu. Poslovnega foruma se je udeležilo več kot 100 kitajskih podjetij. Srečala se je tudi z županom Šanghaja Gongom Zengom in svečano odprla razstavo Plečnikova Ljubljana.

Dogodki

 
Spletna platforma MS Teams

Delavnica za prijavitelje

Ministrstvo organizira delavnico za pripravo vlog na javni razpis za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih.