Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Zaključili smo tudi z drugim pozivom za oddajo vlog za predplačila in oceno škode v gospodarstvu. S pozivom smo omogočili podjetjem, ki v septembrskih rokih niso uspela oddati ocene škode v gospodarstvu ali vloge za predplačila, da so to storila sedaj. Ocenjena škoda v gospodarstvu je tako višja za 3,6 milijona evrov in skupaj z oceno škode v prvem pozivu znaša 384,5 milijona evrov.

  • V Katapultu je potekal prvi Forum tveganega kapitala (angleško Venture Capital – VC), na katerem so se zbrali ključni slovenski investitorji tveganega kapitala in drugi deležniki slovenskega ekosistema zagonskih podjetij. Udeleženci so se seznanili s trendi pri investiranju tveganega kapitala. Iskali so rešitve za izboljšanje trenutnega stanja slovenskega ekosistema zagonskih podjetij.

  • Na portalu eDemokracija smo objavili osnutek predloga novega Zakona o Poslovnem registru Slovenije, katerega namen je predvsem poenostavitev postopkov. V javni razpravi želimo do 5. januarja 2024 pridobiti mnenja o predlagani ureditvi poslovnega registra, obsegu podatkov v poslovnem registru, postopkih vpisa poslovnih subjektov v register in javni dostopnosti podatkov o poslovnih subjektih.

Novice

Dogodki

 
Kongresni center Brdo pri Kranju

5. nacionalna konferenca Industrija prihodnosti: Človek, srce industrije

V središču razprave o industriji prihodnosti bo človek, ki v času, ko vse več govorimo o vlogi in vplivu avtomatizacije, digitalizacije in umetne inteligence, ostaja njen ključni člen. Na pragu prehoda v industrijo 5.0 tako ohranja in krepi svojo vlogo, prispeva k inovacijam, ustvarjalnosti ter trajnostnemu razvoju ter vodi napredek v industriji.