Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Reorganizacija vlade

Za delovno področje regionalnega razvoja je pristojno Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

Za delovno področje tehnologije je pristojno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Za delovno področje oskrbe z naftnimi derivati je pristojno Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Novice

  • Vzpostavljeno regionalno stičišče naprednih digitalnih tehnologij v Dubaju

    V okviru gospodarske delegacije v Dubaju je bila na slovenskem paviljonu v Dubaj Expo City izvedena mednarodna konferenca na temo naprednih digitalnih tehnologij. Ob tej priložnosti je bilo vzpostavljeno regionalno stičišče naprednih digitalnih tehnologij za predstavitev in pozicioniranje slovenskih podjetij v regiji Bližnjega Vzhoda in Severne Afrike ter na azijskih trgih.

  • Iščemo idejne projektne rešitve za slovenski paviljon na EXPO 2025

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije v preteklem tednu objavilo javni, projektni, enostopenjski natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo 2025 v Osaki, na Japonskem. Rok za oddajo rešitev je 4. maj 2023.

  • Državni sekretar Frangež o prihodnosti socialne ekonomije na globalni ravni

    Državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež se je preko spleta udeležil visokega vrha Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD). Na vrhu so govorci razpravljali o zgodovinski priložnosti za razvoj socialne ekonomije na globalni ravni ter njeni vlogi pri prehodu k trajnostnim in vključujočim poslovnim modelom. Predstavil je tudi aktivnosti in načrte Slovenije na področju socialne ekonomije.

Dogodki

 
Dallas, Texas

Gospodarska delegacija in investicijska konferenca v Dallasu

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji ponovno organizira gospodarsko delegacijo in edinstveno poslovno investicijsko konferenco v Dallas, Združene države Amerike. Med 5. in 8. aprilom 2023 se bodo člani delegacije lahko udeležili dogodkov, ki povezujejo vrhunski posel, šport, znanost ter turizem.

  do
Colorado Springs in Denver v ZDA

Gospodarska delegacija s področja vesoljske in obrambne industrije v ZDA

Predstavnike slovenskih podjetij s področja vesoljske in obrambne industrije vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Colorado Springs in Denver, ZDA. V času obiska bodo podjetja sodelovala na 38. konferenci Space Symposium ter obiskala Univerzo Colorado Boulder.