Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Reorganizacija vlade

Za delovno področje regionalnega razvoja je pristojno Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

Za delovno področje tehnologije je pristojno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Za delovno področje oskrbe z naftnimi derivati je pristojno Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

 • Na osnovi pisem na temo Industrijskega načrta za doseganje ciljev zelenega prehoda, sta se danes preko videoklica sestala minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in komisarka za konkurenco ter izvršna podpredsednica Evropske komisije Margrethe Vestager. Tema pogovora so bile specifične težave slovenskega okolja zaradi sprva zdravstvene in nato še energetske krize.

 • SPIRIT Slovenija obvešča potencialne prijavitelje, da bo 1. februarja 2023 odprla spletno aplikacijo za oddajo vlog na 2. rok javnega razpisa Spodbude za raziskovalno razvojne projekte, ki ga izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost. Na voljo je 22,5 milijonov evrov, višina subvencije pa je do največ 300.000 evrov za posamezni projekt.

 • S tem, ko je področje športa prešlo pod Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, je nastala podlaga za iskanje večjih sinergij med temi tremi področji. Novoimenovani minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je s partnerji predstavil načrte na področju turizma in športa v tekočem letu in izpostavil najbolj ključne ukrepe.

Novice

 • Vabljeni k prijavi izdelkov na razstave Čar lesa

  Na spletni strani Čar lesa je objavljen razpis za prijavo izdelkov na razstavo Čar lesa 2023, katerega izvedbo delno sofinancira tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport preko Javne agencije SPIRIT Slovenija.

 • Z delom začela nova sestava Strokovnega sveta za šport

  Danes je potekala ustanovna seja nove sestave Strokovnega sveta Republike Slovenije za šport, ki sta se je udeležila minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in državni sekretar mag. Dejan Židan, ki je na ministrstvu odgovoren za področje športa. Člani sveta so soglasno sprejeli poslovnik sveta, opravili preliminarno razpravo o potrebnih prvih aktivnostih ter izvolili vodstvo sveta, in sicer Uroša Mohoriča za predsednika ter Jurija Klešnika za podpredsednika.

 • Nujno obvestilo za upravičence do pomoči zaradi visokih cen energentov – jutri se izteče rok za vnos dejanskih stroškov

  Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ponovno opozarjata upravičence, ki so oddali vlogo za dodelitev pomoči po Zakonu za pomoč gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina (ZPGVCEP), da morajo najkasneje do torka, 31. januarja 2023, do 12. ure v aplikacijo na spletni strani SPIRIT Slovenija vnesti še dejanske podatke za izračun upravičenih stroškov, ki so jih v vlogi zgolj ocenili.

Dogodki

  do
Colorado Springs in Denver v ZDA

Gospodarska delegacija s področja vesoljske in obrambne industrije v ZDA

Predstavnike slovenskih podjetij s področja vesoljske in obrambne industrije vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Colorado Springs in Denver, ZDA. V času obiska bodo podjetja sodelovala na 38. konferenci Space Symposium ter obiskala Univerzo Colorado Boulder.